PARALIA- za i protiv

bio prosle godine od 20-tog jula. rezime:

1. za razliku od crnogorskog primorja, plaza cista u smislu da se ne osecaju WC-i i da se ne sekirate da dumpuju fekalije u more.
2. premnogo meduza
3. premnogo trave koje vetar nanosi na plazu i skupljaju molovi za razbijanje talasa.
4. nimalo mediteranska atmosfera - jedine palme su krzljave palmice u saksijama na glavnom trgu i po tavernama, sve ostalo su listopadno drvece i kukuruzi, mediteranske arhitekture nema - ovo je livada na kojoj je u zadnjih 15 godina izgradjeno puno vila za low-budget turiste. Sveukupno vise kao Borca koja izlazi na more, nego Grcka.
5. kao da je svaki dan vasar (nocu izgleda kao Banghkok), prepuno standova i prodavnica, dominiraju prodavnice krzna i koze. jeftino. za Srbe jos jeftinije.
6. od stvari za videti vredi izlet za Solun, Meteore ili Skiathos (kad vidite Skiathos vise se necete vracati ovamo, kao sto se meni desilo, i hvala Bogu na tome), ima i lokalnih tura za posetu Dionu ili vrhu Olimpa. U Paraliji od landmarka samo crkva u centru.
7. ljubazni ljudi.

sve u svemu cistije, jeftinije i ljubaznije od Crne Gore (sa izuzetkom starih gradova kojih u ovom delu (osim Platamona) nema, a koji nose mnogo atmosfere), losije od, pretpostavljam, svega ostalog sa izuzetkom Bugarske koja je meni dno dna po onome sto sam video. potpuno liseno svakog sadrzaja osim kupovine koznih jakni i kupanja ako Vam ne smeta flora i fauna.

To je to....nemam da dodam ni jedan zarez, a kamoli reč...

Back