PARALENLNI UNIVERZUM ... :D

....ne kapiram
ali vjerovatnoca je velika
lijepo je postavljac Teme nagovijestio
da djeca osjete
i onda ih 'naucimo da odrastu'...

naucim ih "sipak" ... uzivaju i nema punjenja gleve kako su svi pokvareni i zli i malodusni...
rastu i uzivaju jer se zena i ja VRACAMO STARIM IGRAMA i pravimo bukvalno "novi svet" koji smo davno zaboravili :D

skolice, lastis, zmurke, suge, crtanje po betonu kredama, pevanje iz sveg glasa kada nam se peva (i zabole me da li licim na idiota) kad se igram sa mojim malenim :heart:
toliko osmeha imaju da je to za mene PARALELNI UNIVERZUM koji sami sebi pravimo :D

deca koja zivot cine lepsim i boljim...punim boja...mirisa...jednostavnosti tipa "tata vidi gnezdo! tamo spavaju ptice i nije im hladno" :D
Kako vi kapirate paralelne svetove?

P7284898.jpg
Ja posmatram svet oko sebe kao da sam deca pa mi onda paralelni svet dođu npr. oni koji su zaneseni kupovinom po tržnim centrima ili oni koji negde žure ili oni koji često bleje u mobilne ili oni koji gledaju televiziju. Te iz paralelnog sveta uglavnom ne razumem, nisu mi jasni njihovi motivi ni njihove težnje. Zato često ćutim i samo posmatram taj paralelni svet sa debelom emotivnom distancom prema njemu.

odlicno ...samom sebi sam dokazao da nisam jedini :D

zalosno je kako pojedini roditelji misle ako dete rucka u "meku" fura starke, S6.7. qrc palac mobilni da se tu zavsava prica rada sa detetom :(
kako je jedina zabava kao sto si napisala TC DC ili usce i sl.... bljak bre...jedva se nateram da idem u "soping mol" kad mi stvarno treba nesto da kupim da vidim usput sve te "SRECNE LJUDE"...

kapiram da ako postoji,tamo je sve suprotno od ovoga ovde...
valjda
ne znam
al ako je bolje,ne bih se bunila da malo svratim
na kratko...da vidim

- - - - - - - - - -

samo ako je bolje

Isključiš dugme za mišljenje okoline i radiš šta ti volja, ali ništa opasnije od onog što bi radila da si mala. To je blagotvorno i može se sve do prve reume...posle nešto malo teže.

najjace mi je bilo kada sam se sa cerom "svadjao" kako se u stvari igra skolice :D a par klinaca i klinki bleji na klupi i nista im nije jasno jer pola bleje u mobilne pola u nas dvoje u "svadji" ...
jos da je naucim da vozi skejt i onda mogu da se ocesem za djir i par "olija" i " balerina"

- - - - - - - - - -

jao kad smo kod TC sutra mm i ja idemo da kupimo patike deci
evo vec mi je zlo
ZLO

manje zlo je da odes do immocentra jer je guzva smesna naspram delte, usca, stadiona...
sa srecom da nadjete patikice :D

Isključiš dugme za mišljenje okoline i radiš šta ti volja, ali ništa opasnije od onog što bi radila da si mala. To je blagotvorno i može se sve do prve reume...posle nešto malo teže.

mene vec bas briga sta okolina misli
mislila sam suprotno npr da lopov nije lopov nego nesto pozitivno
ili da kad je ovde leto,tamo je zima
da je svet sporiji i da ima vise empatije

- - - - - - - - - -

najjace mi je bilo kada sam se sa cerom "svadjao" kako se u stvari igra skolice :D a par klinaca i klinki bleji na klupi i nista im nije jasno jer pola bleje u mobilne pola u nas dvoje u "svadji" ...
jos da je naucim da vozi skejt i onda mogu da se ocesem za djir i par "olija" i " balerina"

- - - - - - - - - -

manje zlo je da odes do immocentra jer je guzva smesna naspram delte, usca, stadiona...
sa srecom da nadjete patikice :D

jurimo h&m starke jer su neunistive a jeftine
zvala sam i ostavili su mi...muske kao,zelene...al moze to i za devojcice :mrgreen:
ove godine nesto nemaju te starke,ne znam sto
i iako su mi ostavili i bukvalno ce da bude udjemo/izadjemo, mene smara sto idemo
al casticemo se sladoledom i glupiracemo se,posto idemo bez dece, dok su u vrticu :mrgreen:
u subotu ih vodimo na druzenje sa ponijima :D

- - - - - - - - - -

moju ceru je sundjer bob naucio da igra skolice
u epizodi kad kasni na posao :lol:

Paralelni svetovi su kad sedneš na klupu i piješ sokić na cevčicu i gledaš one u kafiću pored koji sede na klupicama i piju duplo skuplji isti sokić u bočici na rastojanju od samo dva metra.
Ili kad se prostre ćebe u parku pa se ležeći gleda krošnja umesto da se sedi na klupi pa se gleda u beton ispred.
Ili kad se pliva po dnu mora i traže školjke dok oni na pesku tresu pesak sa peškira jer ih žulja i brišu znoj sa čela.

Evo već 13 godina kako smo jedne jeseni došli na Palić, na izlet , i odlučili da se tu preselimo. Prvo smo uzeli kuću u zakup, a nakon godinu dana prodali nekretninu u NS i kupili svoju kuću.
Na Palicu ljudi voze biciklove stalno, i zimi po snegu . Deca u školu idu u papučama i nemarkiranoj garderobi. Šetaju pored jezera ili kroz šumu. Na igralište se donose domaći kolači, voće i voda. Ostavis dete na tom istom igralistu sa drugom decom i nekim od roditelja i odes kuci da skuvas rucak na brzinu. Niko ti se ne upucava na kafu kad ti ne odgovara. Sa komisijama smo na Vi i nikog ne zanima od čega živimo i zašto imamo to sto imamo.
Jedan stvarno paralelni svet...

Brate sretao sam ljude koji kad se urade vide vilenjake, patuljke, hobite, zmajeve...
Ma detinjast sam, volim i dalje sve sto vole mladi, znas me... :lol:

moj drugar iz tinejdzerskih dana tvrdi da je video kravu kako pase travu na sred monda
:lol:

- - - - - - - - - -

Paralelni svetovi su kad sedneš na klupu i piješ sokić na cevčicu i gledaš one u kafiću pored koji sede na klupicama i piju duplo skuplji isti sokić u bočici na rastojanju od samo dva metra.
Ili kad se prostre ćebe u parku pa se ležeći gleda krošnja umesto da se sedi na klupi pa se gleda u beton ispred.
Ili kad se pliva po dnu mora i traže školjke dok oni na pesku tresu pesak sa peškira jer ih žulja i brišu znoj sa čela.

onda sam ja tamo
ja to drugacije kapiram :)

- - - - - - - - - -

Evo već 13 godina kako smo jedne jeseni došli na Palić, na izlet , i odlučili da se tu preselimo. Prvo smo uzeli kuću u zakup, a nakon godinu dana prodali nekretninu u NS i kupili svoju kuću.
Na Palicu ljudi voze biciklove stalno, i zimi po snegu . Deca u školu idu u papučama i nemarkiranoj garderobi. Šetaju pored jezera ili kroz šumu. Na igralište se donose domaći kolači, voće i voda. Ostavis dete na tom istom igralistu sa drugom decom i nekim od roditelja i odes kuci da skuvas rucak na brzinu. Niko ti se ne upucava na kafu kad ti ne odgovara. Sa komisijama smo na Vi i nikog ne zanima od čega živimo i zašto imamo to sto imamo.
:zaljubljena:

Brate sretao sam ljude koji kad se urade vide vilenjake, patuljke, hobite, zmajeve...
Ma detinjast sam, volim i dalje sve sto vole mladi, znas me... :lol:

znas me znam te :D .... ha ha ha ha ha by svaba

- - - - - - - - - -

pamtimjednu proslavu sa firmom u restoranu na Palicu...lepo je ali za mene iz bg je pasiva teska posle 10 dana bih se uzeleo ove moje guzve :D

- - - - - - - - - -

Pa sto se tice tih vizija eto ja se divim klincima koji crtaju slozenije grafite, i pitam se odakle im inspiracija za te kompozicije murala. :)

pa hemija se studira godinama :D ali imasta radi ...

naucim ih "sipak" ... uzivaju i nema punjenja gleve kako su svi pokvareni i zli i malodusni...
rastu i uzivaju jer se zena i ja VRACAMO STARIM IGRAMA i pravimo bukvalno "novi svet" koji smo davno zaboravili :D

skolice, lastis, zmurke, suge, crtanje po betonu kredama, pevanje iz sveg glasa kada nam se peva (i zabole me da li licim na idiota) kad se igram sa mojim malenim :heart:
toliko osmeha imaju da je to za mene PARALELNI UNIVERZUM koji sami sebi pravimo :D

to je jedini vrijedan univerzum i treba ga ljubomorno čuvati od svih koji su drukčiji

Back