Paralelno studiranje

• Začetnik teme Začetnik teme Vendi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
lvana:
Posto znam neke koji su upisali dva faxa i imali su problem sto su morali da biraju koji od ta dva ce da placaju, zato sto ne moze da se bude na dva fakulteta (drzavna) na budzetu! Jel zna neko mozda da mi kaze tacno kako to ide po statutu univerziteta u BG-u?
Ja sam na ekonomiji inace, prva godina i planiram da upisem i psihologiju ove ili sledece godine! Znam da nema veze jedno s drugim, ali ekonomiju sam upisala vise po inerciji posto sam zavrsila ekonomsku skolu, a psihologija me zanima!

Ne znam sta tacno pise u statutu, ali je istina da drugi moras da placas.
Ne znam da li ako prvu god faks na kom si samofinansirajuci das u roku, mozes da predjes na budžet. Nekad je tako moglo da se predje na budžet, ali ne znam da li je ta gimnastika moguća ako studiras dva fakulteta istovremeno ili jedan pa drugi.

Sadašnji zakon o visokom školstvu je izričit da možeš istovremeno biti upisan samo na jedan studijski program u statusu studenta koji se školuje na teret budžeta. Uvek može da se vara na tome, kao što to ljudi i čine. Dok te ne uhvate, to je. A nije baš das pretržu da tragaju za prevarantima.

moja rodica studira 4 fakulteta istovremeno: germanistiku, sociologiju, zurnalistiku i orijentalne jezike.i kaze da pored svega ima vremena za normalan zivot i izlaske.u sedmici uci po danu,malo izade pa opet uci a vikendi su rezervisani samo za provod, bez knjiga. mislim sve se moze kad se hoce, samo treba dobra organizacija i volja za sve to. i ja sam udata, imam sina od godinu ipo, na tercoj sam godini faksa i radila sam, pa sam sve nekako uspjevala.da li ce se sve uspjeti to sve zavisi od nas samoh i koliko ozbiljno gledamo na nase obaveze.znam puno osoba sa faksa koji imaju sve uslove da dobar uspjeh, nikakvih dodatnih obaveza pa ne polazu ispite.

necu da ulazim ni u sta sto si napisala..... moze da studira i 8 fakulteta..... ali nemoj mi reci da ima vremena za sve ostalo.... a vikendom samo da izlazi..... razmisli da li je to tehnicki izvodljivo....... da prijavljuje po samo 1 ispit u roku ....t o je 4 ispita u jednom roku.... sto u prevodu znaci da treba samo da procita 4 ispita... a gde je da ih nauci.... to prosto nije moguce i kraj....
mogu i ja da studiram 5 fakulteta ali da ih nikada ne zavrsim.... iskreno ne znam tacn program tih fakulteta ali ako su svi slicni onda je ok....... jedan ispit vazi na sva cetri .... mada cisto sumnjam.... dakle izvini ali blago recen olupateas i svako ko studira shvatice da sam u pravu.... dva mogu da razumem ali 4 odjednom sa vremenom na pretek ???? mislim molimt e :)

a koji razlog bi imala da lupetam, nepricam o sebi pa da ispadne da se hvalim.ona je u njemackoj i neznam kakav je program kod njih i neznam da li ona stvarno sve tako lako uspijeva, znam samo sta mi je rekla kad sam je pitala kako to sve stize.djevojka uci tokom citave godine ide na predavanja, tako da pred ispite samo ponovi gradivo.a mozda je nasljedila inteligenciju od roditelja pa joj lakse ide, jer obadvoje ima po 2 fakulteta. stvarno neznam kako sve to uspije i ja joj se divim, a razlog za lupetanje stvarno nemam.

dakle roditelji pod 2 fakulteta i ona moze cetri.... hmmm moji imaju po jedan... onda ja da upisem i drugi :)...
kako moze da ide na predavanja na 4 fakulteta ???? tehnicki je neizvodljivo... ;)... jedino ako su predavanja npr.... od 9 do 9 uvece .... i na svakom ide na po 3 casa a svi se nalaze jedan pored drugog pa da moze da stigne.... ali onda ako je ceo dan na predavanja kada dodje kuci moze da spava i nsita vise.... a vikendom da izadje u grad i da ne pipa knjigu.... kada uci ? :)...
jedinooo da su svi fakulteti sa istim programom a da se razlikuju po nekoliko ispita.....
ili ona ne ide na fakutete vec na neke kurseve koji su po zapadu veoma razvijeni.....

nepitaj me kako sve ti izvede i ja joj se divim asto se tice fakulteta, to je veliki univerzitet gdje su svi fakulteti u istoj zgradi.ove godne zavrsava germanistiku i sociologiju a ova druga dva ja mislim da je stigla do trece ako se nevaram.

Back