Paralelni univerzum

Luda Srpska Druzina

Veoma poznat
Poruka
14.718
Morski biolog i podvodni fotograf Aleksandar Semenov, koji živi i radi u Moskvi u Biološkoj stanici Belo more, stvorio je seriju neverovatnih fotografija koju je nazvao "Istraživanje paralelnog univerzuma".
Aleksandar se pored posla, godinama bavio i 3D dizajnom, a onda je došao na ideju da spoji posao i hobi. Fotografije životinja, nastale u dubinama Kandalaškog zaliva, koje su Aleksandru izgledale kao da pripadaju nekom drugom univerzumu, kombinovao je sa fotografijama svemira.
Rezultat je zadivljujuć. Na podlozi posutoj zvezdama, svi detalji bića iz morskih dubina došli su do izražaja i pužaju nam uvid u njihov čudesni izgled.
A pored fotografija, on je napravio i kratak film o svom istraživanju:

Paralelni univerzum: Fotografije neverovatnih bića iz morskih dubina

Da, pitala sam se milion puta kako bismo objasnili životinjama iz mora i okeana šta je to kopno.
Poredila sam to sa pitanjima "život posle smrti", ili život posle života u materici.
Kad se sva ta pitanja iskombinuju sa pitanjima o svemiru, tek tada postane maglovito jasno koliko nepoznanica... prelepa tema!
Kao "kako bi ljudima koji veruju u ravnu zemlju objasnio sta je SVEMIR"
Ljudska percepcija je uglavnom ogranicena..isprogramirana...Kao sto mozemo probati zamisliti kao se oseca mrav ispod nas-tako se mi osecamo u prisustvu vise sile-Boga..Svesni smo ga ali je on toliko nesagledivo ogroman da ga ne mozemo pojmiti! Kao sto I mrav postane svestan coveka tek kad ga copvek zgazi-tako I mi isto, nazalost rezonujemo....retko drugacije..

• Podržavam
Reactions: DUH

Back