Paradoks dobrote

Pa, valjda je to tako, draga moja Say, uvek bilo..da svako gleda na svet, očima svojim. I da ono što i sama nosiš u sebi, kao biće, očekuješ da i drugi, imaju, naprosto, šta znam. Moguće da greših i u tome, da čitav svet, merih baš takvim "merama". Šta ćeš, šta je tu je . :) :zag:

ne mozes meriti iz prostog razloga sto smo svi razliciti a samim tim i razlicito shvatamo svet oko sebe
prihvatanje nekog ujedno moze biti i razumevanje
a ljubav je izmedju ostalog i odnos koji se na tome i zasniva
zato imas slobodu izbora da biras one koji ti najvise odgovaraju

bravo

- - - - - - - - - -

izvini, ali ovo je primer zenskog debila

varas se Novalista, mene takve zene devojke nisu privalcile nikad, al moji drugovi su maom takve jurile?

e sad ja sam ti isto primetio, nisam ja to namerno al ja sam ko mlad bio u drugomfazonu, brzo zivis, ne obracas tolko paznju na druge i nemas neku svest za njihove zelje i potrebe, nesto si u smislu egoiste al ne namerno a one te jure a neznas ni sam zasto. e sad kad sam stariji znam zasto.

Slazem se, ali i ne mozemo bas imati stav "kako ja kazem, ako neces tako, idem", to je cvrsto, ali ucenjivacki.
Ok, nekada mozda treba potegnuti i taj ultimatum, ako je nesto ozbiljno, ali nekako previse cvrst stav mi deluje na neku razmazenost tipa "po mom, ili nikako", sto opet nije zdravo.

Ne znaci to cvrst stav, nismo se izgleda razumeli...:)
Ostalo se slazem.

Ko god misli da će nekom ohološću, grubošću ili "vraćanjem istom merom" da zaradi poštovanje druge strane - grdno se vara. Zardiće samo i jedino još jednog neprijatelja u ruhu podanika.
Ali ako te "baš zabole" da li će da te poštuju - na pravom si putu za bestraga.
Kad ti se stuži, onako u samoći i mraku - onda budi jak pa oprosti.

Back