Paradajz u bašti ili na balkonu

mario80

Stara legenda
Banovan
Poruka
81.479
Prošle godine sam kupio kesicu mađarskog semena za 100 din posadio i svih 50 semenki je izniklo pa smo rasadili gde god smo mogli davali itd. Rodilo fino po sadnici kilo dva.

Ugl ove godine žena kupila jedan čeri na pijaci i donela, ja čupko zaperke i sadio posebno, doneo na more sadnice i sad imam 6 paradajza koji su počeli da daju plodove. I dalje skupljam zaperke i sadim okolo :-)

IMG_20210819_100811.jpg
IMG_20210819_100820.jpg
IMG-ca29b3f4163548ef7a4021f4158abaf7-V.jpg

Čeri i meni brže stigao od većih sorti u plasteniku.

Ove godine je interesantana situacija..... žale se iskusniji, da im u plastenicima ne dozreva ili slabo dozreva paradajz. Uvek treba ostaviti za spolja, za baštu, kako bi lepo sve, sukcesivno rađalo, pa odmah mirisno i pojelo.
Ми садимо расад и у пластенику и напољу, па шта прво стигне и не оптерећујемо се. Углавном семена из сопствене репродукције. Раније куповали италијанске, америчке, руске.. српска семена.. Више посејемо него што имамо места у башти. Онај стиропорски контејнер око 200 рупа, па и нек буде клијавост 90% опет много, поделимо у комшилуку. Сад кувамо волимо зими уз шпагете, разна кувана јела додавати.. скувамо око 50 литара па у подрум. А има га још доста за брање. Ништа лепше и укусније од домаћег парадајза.

I mirisa svežeg paradajza kad otkineš plod direkt u bašti.

Ja saam baštovan početnik, rasad sam sam proizveo iz netretiranog semena iz polj.apoteke. Pošto to ide u male kontejnere, tačno su bile vrste..i sa paprikom se isto desilo ..uopšte nisam kupovao ljute paprike, al je nikao 1 struk : )

Back