Papagaj Rozela

Nemanja2210

Početnik
Poruka
2
Cao svima... Posto sam nov ovde i slabije upucen u papagaje,voleo bi da mi neko ko ima malo vise iskustva sa rozelama da par saveta i komentara . Imam rozelu 3-4 meseca,pretpostavljam da je zenka. Pre otprilike 2 meseca sam poceo da je pustam iz kaveza,mislim da je dosta dobro privikla i pripitomila.
Ali primetio sam da ostvaruje bolji kontakt sa muskarcima nego sa zenama. Dal je to normalno i sta je uzrok tome,posto jednako provodi vreme i sa zenama i sa muskarcima u kuci?
Zatim,kako bi mogao da je prilagodim na raznovrsniju ishranu,s obzirom da hoce samo suncokret i jabuku?
Da li mislite da je greska sto je sama bez muzjaka (iako nisam siguran da jeste zenka posto nije kupljena u odgajivacnici)
Jel ima neko neki savet za raspored stajalica i ostale opreme u kavezu i ostalo sto mislite da bi mi bilo korisno...

Evo i par slika... POZDRAV

p2010072.th.jpg
[/URL][/IMG]

U pitanju je zenka.Posto se zenke i brze i bolje prilagode novoj okolini.I ja posedujem zenku rozele koja po pitanju hrane jede sve od sargarepe , jabuke ,kruske.Ne nije greska sto je bez muzjaka , ako provodite dosta vremena sa njom nece joj skoditi da je sama .Jer uglavnom kad dodje muzjak onda je haos po kavezu ,muzjaci su mirniji i plahiji od zenki pa zato oni uvek i nastradaju.Jako zanimljiv kavez .Pozdrav od mojih Rozela Kiki i Riki:)

Pozz svima,nisam dugo dolazio... :)

Ovako,imam neki cudan odnos sa svojim papagajom,tj. ona prema meni...nekoliko puta u toku dana kad joj pridjem ona, kako da kazem cucne ili savije se,malo rasiri krila i ispusta neke cvrkute i potura mi glavu da joj mazim...u tim trenucima mogu sve da joj radim,sirim joj krila ceskam je ispod krila.ispod kljuna,ma uopste se ne opire...a ovako je malo drznica,ne da bas da se mazi....hoce na ruku da stane ali da je dodirnes nema sanse...ako neko zna slucajno sta to znaci i uopste ako neko zna bilo kakva znacenja tih njihovih "pokreta",bio bi mu zahvalan da podeli samnom.... Pozz

Ovaj papagaj je izuzetno lep i lepo se oglasava. Veoma je inteligentan ali tesko pripitomljiv. Imam ga preko dva meseca kad ga pustim slobodno leti, kad ogladni udje sam u kavez ali na ruku, rame ni slucajono bezi na metar kad mu pridjemo, kad stavim ruku da mu dam hranu bezi po kavezu, skace kao nenormalna. Ninfu sam imao, kolinsa, tigricu sve sam ih pripitomio na komandu su mi sletale na ruku. Ali ovo se nepripitomljava. Postoji jos nacin da mu se nedaje hrana vec kad ogladni da mu se daje iz ruke, preostaje mi jos to da probam.Znaci mucenje gladju, sto mise bas i nesvidja.

Poslednja izmena:

Back