Папа увредио муслимане

Ljudi sukob izmedju Hriscanstva i Islama je neminovan ma koliko pokusali neki da ga odgode. Jednostavno islam je zla religija sam po sebi i koliko se god neki trudili to ne moze da se izbrise.

Ja ne znam da li je iko od vas procitao muslimansku svetu knjigu Kuran ali ja jesam. tamo se jasno muslimanima naredjuje da moraju da sire islam ratom, i sve nevernike ili konvertuju u islam ili pobiju i proteraju . Takodje im jasno pise da NIJEDAN MUSLIMAN NE SME BITI PRIJATELJ SA JEVREJOM I HRISCANINOM. Doduse pise u Kuranu da je ubistvo zlocin, i da ko ubije coveka kao da je ubio ceo svet- al taj se deo odnosi iskljucivo na same muslimane. Mi nevernici smo za njih niza klasa.

No da me ne bi napadali bez razloga evo odlomaka iz Kurana koji govore o tome. Primedba: ovo su skenirane stranice iz Kurana iz kojeg uce nasi Bosnjaci prevod nakadasnjeg reisa bosanskog Dzemaludina Causevica:

Kuran1.jpg

Kuran2.jpg

Kuran3.jpg

Kuran4.jpg

Kuran5.jpg

Kuran6.jpg

Jerry Ropero:
...
Ja ne znam da li je iko od vas procitao muslimansku svetu knjigu Kuran ali ja jesam. tamo se jasno muslimanima naredjuje da moraju da sire islam ratom, i sve nevernike ili konvertuju u islam ili pobiju i proteraju . ...
То и јесте проблем.На ту чињеницу је Папа указивао:"Ne djelovati sukladno razumu, s Logosom, protivno je Božijem biću."
Нема наметања вере силом(као што би хтео Мухамед),већ она треба добровољно да буде прихваћена,својом вољом.А,силити некога на нешто није разумно.Ваљда је Папа то хтео да каже реченицом коју сам цитирао.

My_Name_Is_Nobody:
Pa pre bih rekao agresivna religija.Mada i katolicizam je tu negde.Drzi cvrsto drugo mesto.
Видиш,није католицизам агресинван,већ су католици агресивни.То је суштина.
Менталитет људи са западне хемисфере је углавном такав(агресиван) и још ако узмемо у обзир `рупе` у католичком Хричћанству,које то дозвољавају,онда добијемо крсташке ратове и све идиотске радње које је чинила Католичка Црква у име Бога.На пример инквизиција...

I sta bese na kraju - ko to rece da je papa svojom izjavom, ustvari, pozivao na DIJALOG?
Imam blagi utisak da - da je takva izjava dosla od strane muslimana ili, NE DAJ BOZE!, pravoslavaca - da bi se tada nazvala govorom mrznje.....
Smatram da SVAKAKO ima neke skrivene poruke u celom ovom dogadjaju, videcemo...

Jedite_kod_Joa: >>>Дакле да ли је ово `мало` предавање део,већ постојећег сукоба,или најава нечег много већег што тек треба да се деси?<<<

Dakle, mislim da je ovo drugo - najava (i mozda i ispipavanje spremnosti) za nesto mnogo vece sto tek treba da se desi.
Takodje, i sve ovo sto se VEC dogodilo arapskim zemljama je tek uvertira...

Back