Papa Franja u trodnevnoj poseti Bugarskoj i Severnoj Makedoniji

To je već dobra vest.Koliko sam upućen već se proizvodi kačkavalj u Pirotu.Bio sam u prilici nedavno da jedem kačkavalj Pirotski a i da probam peglanu
kobasicu.Koliko sam upoznat u Smilovcima ili Visoko već ima sira i mlekara kako će taj Bugarin uspeti pojma nemam.Konkurencija je jaka.
Ima u Dimitrovgradu odavno lokalna mlekara Stara planina.Vlasnik je iz Dimitorvgrada.Imaju odlične proizvode.Sireve,kisela mleka,jogurte,pavlaku,kajmak.Ne mogu da naprave koliko mogu da prodaju.Ali prodaju samo na domaćem tržištu.Ova firma iz Bugarske koja hoće da otvori mlekaru u Dimitrovgradu će većinu proizvoda izvoziti.Koliko čujem.Verovatno već imaju razrađeno tržište u inostranstvu.Kako sam čuo proizvodiće samo staroplaninski kačkavalj.

Ima u Dimitrovgradu odavno lokalna mlekara Stara planina.Vlasnik je iz Dimitorvgrada.Imaju odlične proizvode.Sireve,kisela mleka,jogurte,pavlaku,kajmak.Ne mogu da naprave koliko mogu da prodaju.Ali prodaju samo na domaćem tržištu.Ova firma iz Bugarske koja hoće da otvori mlekaru u Dimitrovgradu će većinu proizvoda izvoziti.Koliko čujem.Verovatno već imaju razrađeno tržište u inostranstvu.Kako sam čuo proizvodiće samo staroplaninski kačkavalj.

Ako ne stignu da proizvedu kolko imaju domaće tržište za inostranstvo im ne treba.Mislim da nešto pogrešno rade.A moguće da je kriza za radnu snagu.
Treba zatvoriti NSZ ako nema radna snaga.

Bugarska pravoslavna crkva vidi Papinu posetu kao napad na pravoslavlje

Bugarska pravoslavna crkva je ranije saopštila da neće učestvovati ni na jednom događaju na kojem će papa biti tokom dvodnevne posete toj zemlji, iako je njen lider, patrijarh Neofit juče pozdravio Franju po njegovom dolasku.
Član Sinoda Bugarske pravoslavne crkve, plovdivski mitropolit Nikolaj, poznat po tvrdim stavovima, nazvao je ranije danas papinu posetu „političkim činom“ i „napadom na pravoslavlje“.

https://www.danas.rs/svet/bugarska-pravoslavna-crkva-vidi-papinu-posetu-kao-napad-na-pravoslavlje/

To je već dobra vest.Koliko sam upućen već se proizvodi kačkavalj u Pirotu.Bio sam u prilici nedavno da jedem kačkavalj Pirotski a i da probam peglanu
kobasicu.Koliko sam upoznat u Smilovcima ili Visoko već ima sira i mlekara kako će taj Bugarin uspeti pojma nemam.Konkurencija je jaka.

Al si upucen, jadeo pa zaključio da se i proizvodi, bravo!
A jesi vredan što i probas kobaju pošto je dobro ispeglas ali čuvaj se konkurencije jer Jagon ovde drma.

Back