"Pametniji će narod tražiti pametnije vladare."

Zaista , " svet propalih revolucija, uzurpirane demokratije, svet u kome se interesima naroda uvek manipuliše zarad vulgarnih interesa političke elite " - mi smo poslednjih decenija dogegali se ispod ovog sveta , verovatno velikim zaslugama naše ,, prosvetiteljske kulture , njene umetnosti i obrazovanja " ! Biće kamda : kakva pamet , takva kultura i njoj adekvatna vlast .

Samo zbog ove rečenice : " Šekspir, u stvari, ispisuje tužnu priču o krahu plemenitih revolucionarnih htenja, koja se, u sudaru sa ličnim interesima, vlastoljubivošću i pohlepom samih revolucionara, pretvaraju u svoju nakaradnu suprotnost " - vredi pročitati šta ima o ovim stvarima da kaže Kokan Mladenović , državni kulturni neprijatelj , ustoličen na ovu dužnost , patriotskom promisli narodnih izabranika , izabranih većinskom demokratskom narodnom voljom !

- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kultura...a.11.html?news_id=311421#sthash.vxq05JMd.dpuf

ahahahaha
heheheheh
Jao čika -Lončar živi bili vo vijek vijekova :)

u pravu ste da bi tu izreku "ziv bio100 godina" sad vec trebalo izbaciti iz upotrebe!
(Nije da sam prehladjena i da imam virus,pa rekoh glupost)
Zasmejah se tako od srca da ćete sigurno doprineti produzetku i mog zivota!
Imam želju ogromnu da jos neko "ojača trbusnjake" i poživi duze, pa bih slobodna copirati
da se vidi

ahahaha
hehehehe
od oca... i majke...
hehehehe

...ma ovi virusi što haraju , nisu ništa...malo čajeva , malo kuvano vino sa biberom u zrnu - obavezno lekovi - i gotovo za nedelju dana...a gotovo je i za sedam dana bez lekova....
....pa i vlast skontala da od ovih virusa nema koristi...nisu opasni...zato sad počeli da trube o nekom opakom virusu koji nam dolazi iz švedske...kao ono , nećemo da vam kažemo , da pokvarimo među državne odnose , ali - švedski standard ubija balkance , a naročitu pizmu ima na srbende i srpčiće....
...tako beše sa onim ptičijim , pa sa svinjskim sad trube o ovom švedskom....
...ali ima spasilaca ....ima ko da spase ovaj narod....siroštvo...to je lek od tog švedskog standarda....pa ako se još kombinuje sa duhovnom infekcijom , galopirajućem --- eto spasenja u ime svih nas !

...ne brigaj ti za te tvoje viruse....ima još opakijih koji dolaze....stupaju sigurnim koracima - napred !

Potrebni su vlastima ljudi koji im pišu govore, daju ideje,
to su sve" prepisivački ovisnici."
Preko noći izniknu im nove( a tudje) ideje ko kolačići u izlogu poslastičarnice
uvezeni iz Turske,Madjarske..
Tako npr. gledam večeras izlog jedan zdrave hrane u gradu,a u njemu sve šećer-iz turske.
Ono jeste, dobra je ideja to sa zdravom hranom-al promašena,
štaćeš,moraš da se rodiš za neki biznis,ako već ne možeš da naučiš.

Ne sekiram se ja zato za plodne ljude i duše poput vas:)

123loncar;bt284676:
VAPAJ ILI OGORČENOST

"Da bih objasnio zašto želim da se raskrstim prvo bi trebalo objasniti zašto sam postao ateista.................................Ogorčen sam jer naše pravosuđe misli da je mantija dovoljan štit nekome ko siluje dete, pa je misteriozno nastupila zastarelost u takvim postupcima. Ogorčen sam što verske zajednice nemaju problem da odlikuju takve neljude. Ogorčen sam jer javnost, ma koliko se pravila, suštinski nije briga za tu silovanu decu, koja se zaborave čim krene nov rijaliti. Ogorčen sam što se sveštenici zapošljavaju u prosveti i u vojsci - u prosveti je mesto prosvetnim radnicima, a vojska valjda treba da se sastoji od vojnika. Velika je sramota da u trenutku u kom čovečanstvo šalje satelite pored Saturna, deca uče antinaučne gluposti da je žena nastala od rebra muškarca, da je čovek preživeo tri dana u utrobi velike ribe ili da je sve što postoji nastalo magično u šest dana - škola je hram znanja, a ne sujeverja i ignorancije, barem bi tako trebalo da bude. Verska nastava treba da ostane tamo gde joj je i mesto: u verskim objektima."

http://www.24sata.rs/kragujevcanin-jasno-i-glasno-raskrstite-me-ja-nisam-jedan-od-vas/25325

Raskrst nam propoveda o parazitsko razbojničko-političkoj kasti, koja, biće nešto manje od dva milenijuma, sluđuje sav pošten i častan svet, porobljen i ponižen. Biće toga još u nas, još za mnogaja leta! Siromaštvo-beta, neznanje, sakrivena pohlepa, mržnja i dominantna glupost su njihovi robovlasnilki lanci. Zaista biće toga još!

dejan%20raskrstenica%20privatna%20arhiva_1000x0.jpg
_______

Sinoć nisam uspela ,a ni sad da rastumačim poslednja,najsitnija slova ovog"dokumenta",da li mi možda znate reći šta se tu nalazi,jer obično tim "sitnim vezom se izvezu" neke bitne uslovljenosti dokumenta,
pa da mi radoznalost ne ostane ne zadovoljena :)
:)
:zpozdrav:

Генетика и пољупци

" Наш председник је још једном говорио о нечему што не постоји, па је, дакле, природно да он то не познаје, али уверен сам да није мислио ништа лоше. И није направио гаф. То што читаво време говори, то је он, наш репрезент. И на најбољи начин представља нас, таквима какви смо. "
http://www.politika.rs/scc/clanak/348281/Pogledi/Genetika-i-poljupci

Ritualne radnje i njihovo praktikovanje preraslo je u društvene norme, te s'vremenom izbrislo seznačenje i svrha radnje, a one su ostale kao poželjni maniri- od zajednice do zajednice. Interesantno je rasprostranjeno neznanje u vezi tih radnji, koje ide dotle, da je sklono podsmehu i ruganju onima koji ih praktikuju! Nisam siguran da svi koji praktikuju triputa ponavljanje pozdravnih ritualnih radnji, da znaju poreklo i svrhu takvog pozdravljanja- većina to čini po principu: ako ne smeta onda i ne škodi, a ako ne škodi može i da koristi! Ali sam zato siguran, da ovi koji ih izvrgavaju ruglu, sem što neznaju nisu ni vaspitani. A stvar stoji ovako, još iz vremena višebožja, pa se danas zadržala kod šamana- naime, radnja se triput ponavlja u ime prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Pa takvo pozdravno ljubljenje ima smisla jer prećutno iskazuje miroljubivost prijateljstvo, makar u sadašnjosti, a i za budućnost. Inače, treba se kloniti narodnjačkog lukavstva, kod recikliranih političara!

Poslednja izmena:
"Из села воде једносмерни путеви са два крака. Један крак води у друге крајеве средишње Србије и у свет, а други једносмерни крак води на онај свет. Не враћају се у село ни једни ни други. ...............Ко спасе српско село, спасао је Србију."
http://www.politika.rs/scc/clanak/351368/Pogledi/Tragedija-srpskog-sela-Raske-oblasti#

Ova priča podseti me na onu mantru , koja se od ida iz 1903.g. rasprostranila kroz politički korpus karađorđevićke ideologije , i postala strateška stvar svakog iole revnosnog političkog trabanta , a da ne govorimo o elitnim višim "patriotskim" sinovima - a kojoj se učinak , iz dana u dan obelodanjuje posve surovo i pogubno po stanovništvo .
Naime, crno rukaši, sa političkim saborcima, govorili su: "što njima sve gore i gore, to nama i našoj stvari ićiće sve bolje i bolje"!
I zaista , više od veka jednog, tako biva svom stanovništvu ovdašnjem !
Nama, na današnji dan nikad gore ne može biti , a njima , na vlasti , nikad bolje!
Srbiji spasenja niodkud!

"Grupica članova (simpatizera?) Radikalne stranke, naoružana grlićima razbijenih flaša i (navodno) noževima, nasrnula onomad na funkcionere Demokratske stranke. I to gde? Na mestu na kome se demokratija i začela - na agori. Zakarela će sad bezbeli reći - ma kakva agora, sve se dogodilo na pijaci - ali zakerala neće biti u pravu, jer agora na grčkom znači - pijaca "
- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumni....881.html?news_id=318242#sthash.i7bFE7yt.dpuf

Pa pošto je na prostorima naše političke "agore" , vladajuća politička elita , u vezi demokrata lansirala propagandni , dim od zekanove "P" - haški mudrijaši , aktivirali su svog rojanskog konja , kojeg nam kao danejci darivaše , da dejstvuje kao teška zemaljsko nebeska artiljerija - političke srpštine !
Biće veljo , političkog bombardovanja , kako sa osiromašenim , tako i sa obogaćenim intelektualnim , elitnim prostaklukom . Počinje nova etapa , koju je istorija nazvala : "vreme čuda , političke srpštine" .
Pa sad graždanstvo izvolte : tražili ste , gledajte - hašku pravdu u svom dvorištu !
Živeli , kako bi rekao Slobo !

Kako vreme izmiče , sve sam sigurniji da priča o nekakvoj demokratskoj revoluciji ne stoji , već da je reč o kontra revoluciji - koju su izveli potomci , sledbenici i istomišljenici onih slavnih ratnih i "poratskih" revolucionara - sa namerom , da ovoga puta , sve što su u ime naroda njihovi roditeljski predhodnici opljačkali , oni , ovoga puta , prigrabe za sebe i svoje potomstvo za vjeke vjekova . Problem je samo , što kontrareovolucionarni tranzicioni procesi , kod nas traju li traju , sa većim ili manjim intenzitetima u kontinuitetu , evo već gotovo tri decenije , i kraj im se ne vidi ! I baš ta beskrajnost , ovih i ovakvih procesa , kod svakog pojedinačnog sirotana , stvara latentnu nadu , u nove , nekakve po njega pravičnije i poštenije procesne raspodele , bilo čije imovine , a obavezno državne

( po principima već viđenog ratnog profiterstva , kome su dosmanlije podvukle crtu u kontra revolucionarnom žaru , na zatečeno stanje i legalizovale stečeno - uz svesrdnu podršku svih političkih institucionalnih faktora ) ,

u novoj , makar i ratnoj socijalnoj pravdi i njenoj preraspodeli dobara ; po pravu jačeg , borbenijeg pa i ubitačnijeg - pa kud puklo da pukne !
To profiterstvo na tuđoj nesreći , prati nas decenijama , pa se već može konstatovati da je sastavni deo sveopšte duhovnosti , koja prožima celu državu , od vrha do njenog dna - do njenih margina , na kojima egzistira nebrojan svet narodno kuhinjskih manjerki , kontejnerskih ljudi , i onih koji ne mogu dalje od deponija - kako političkih , tako i gradskih !
Nalazimo se u nezaustavljivoj spirali propadanja !
Stanovništvo , ruku na srce , nema bolji izbor , od nje , spirale propadanja - baš zbog one duhovne mantre o vazdizanju na tuđoj nesreći !
I može taj radikalizam , socijalizam , demokratizam i šta ti ja znam , koji sve ne doktrinalizam , politički ili pak religijski pravac , da se nebrojano puta reciklira - uvek će nam biti sve gore i gore , jer u svemu obitava neizbrisivo , ona duhovna mantra - na njoj sve naše počiva !

" Zaoštravanje odnosa u Regionu može biti kratkoročno isplativo u rejtingu političara, ali dugoročno to koketiranje sa nacionalizmom i revanšizmom ih diskredituje kao reformatore.

Znate već moderni srpsko-hrvatski mit o tome da je najbolje kad su i tamo i ovamo na vlasti desne partije jer one se tobože najbolje razumeju i brzo dogovore.
"
- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumni...1083.html?news_id=318347#sthash.4L73t4z5.dpuf

Poslednja izmena:
....kult trojstva , stariji je od hrišćanstva - pa svakako i od srba...naročito trojstvo u ovakvim ritualnim radnjama...a ljubljenje pri pozdravljanju je ritualna svojevrsna radnja , kao i rukovanje - naročito u trojenom ponavljanju radnje....i dan danas narodi koji su religijski tolerantni , sa elementima šamanizma , praktikuju ovo ritualno trojstvo....ono je značajno i u bajalicama za zdravlje , dobar ishod , dobre želje putniku namerniku i slične stvari....
....sve u svemu , sve sno ili nesvesno , ova ritualna radnja prisutna je kod ljudi....stepski narodi mnogo toga u svojim ritualima za ovo i ono , ponavljaju tri puta....

Časan i pošten čovek , vodiće računa o tome ko ga predstavlja u društveno političkom sistemu , pa i bilo gde na bilo kom mestu , pa će po tome i dati svoje poverenje - preneće deo svog suvereniteta i integriteta na njega , da upravlja javnim i opštim interesima i dobrima u njegovo ime .
Ako pak nema takovog , koji je po meri njegove časti i poštenja , na bilo kakvoj izbornoj listi , one će tu listu grubo odbacti i zadržati u celosti svoj suverenitet i integritet .
Demokratija nije po modelu bira se manje gori od najgoreg , već najbolji međ odličnima .
Ovo nije samo politički stav , ovo je karakterno lično ustrojstvo .
Ako sudimo po njemu većinskoj prošloj izbornoj volji , ona je po opštim karakternim ustrojstvima , prevrtljiva , manipulativna , ketmanski lukava , podlo sklona manipulativnoj reciklaži - jednom rečju daleko od časti i poštenja ; baš onakva je kakvi su karakteri izabranih predstavnika , njenih !
Beli listići , po ovome su politički izbor i demokratsko delovanje - vapaj za demokratijom časti i poštenja!

Тајминг
http://www.politika.rs/scc/clanak/352605/Pogledi/Tajming#

HUŠKANJE NARODA NA NAROD

"Регион се закувава. Нарастајуће опште незадовољство је симптом Балкана. Из најмање два разлога. Први је неспособност власти да реши економске проблеме, да људима обезбеди посао и пристојан стандард живота и отресу се корупције.
Други је политичка незрелост у изградњи савременог демократског друштва, институција државе и владавине права."
http://www.politika.rs/scc/clanak/355894/Pogledi/Huskanje-naroda-na-narod#

Kažu da će pametan, pošten i častan narod, izabrati mudru, poštenu i časnu vlast!
Naša današnjica, izronila je iz ratno profiterskog građanskog ratovanja, koje je ubilo državu i podelilo stanovništvo u ratnoj mržnji, na nekoliko izolovanih ratnih tvorevina, koje su pod upravom političkih ratnoprofiterskih kriminalaca. Stoga nije ni zaočekivati da te uprave tih vlada rešavaju probleme stanovništva, već da upravljaju sa njima- problemima.
To upravljanje, a ne rešavanje problema stanovništva, do perfekcije su svojevremeno razvili crnorukci, a od njih oteli i razmnožili prokarađorđevići. Danas se ta strategija razvila do savršenstva, koje sluđuje, zaglupljuje i u siromaštvu i svakoj drugoj bedi , čas objedinjuje, čas deli stanovništva ovih izolovanih državica.
Dakle, vladajuće persone ( bez razlike jeli reč o poziciji ili opoziciji), nemaju nameru da rešavaju probleme stanovništvu, jer sa malim brojem problema, stanovništvo počeće da preispituje prošlosti, te da sudi, kao što se sudi, danas za Čile sedamdesetih.

Back