pametni usisivaci

mali mici

Aktivan član
Poruka
1.317
pricasmo ovde o parocistacima, pa reko mozda mi neko pomogne i oko usisivaca :)
interesuje me da li neko koristi one male robotice sto sami usisavaju, kada se isprazne "ustekuju se" i imaju mape prostora u sebi, ili nemoraju da imaju sve to samo ti sto sami usisavaju, zavrsavaju li posao isplate li se?

Kakvo lenčarenje! Svi hoćete "pametne" stvari, pametne telefone, pametne usisivače, pametne veš mašine, pametne frižidere, a to što se sve više zaglupljujete, to nema veze. Pa da, "pametne" stvari će držati ravnotežu. Bravo!

Jao, kod mene ovo nebi prestajalo da radi :lol: Svaki čas treba usisati neki zgaženi smoki ili mrve od plazme ( za koju niko ne zna kako se našla na podu :lol: ), ili mrve od bakinog kolača, ili sitne, sitne papiriće, koje je tako interesantno cepkati... Piii, imao bi posla onoliko... :lol:

Šalu na stranu, dok ja to isprogramiram, već ću 8 puta da usisam. Osim toga, koliko kontam, on uvek ide istim utabanim stazama. To znači da svaka stvar uvek mora da stoji na onom mestu na kom je bila kada je programiran, inače će da udara u ono što mu je na putu. Ili ja to naopako razumem :think: A to je nemoguće, apsolutno nemoguće u mojoj kući - kolica, dubak, nosiljka sa "bebom", pa "beba" u kolicima ( igračke naravno ), pa tabure, pa jastuče... trista čuda... :lol:
Ma, jok, zajašim ja ovaj običan usisivač, kao svaka moderna veštica i za čas bude bzzzzzz i gotovo ;)

Jao, kod mene ovo nebi prestajalo da radi :lol: Svaki čas treba usisati neki zgaženi smoki ili mrve od plazme ( za koju niko ne zna kako se našla na podu :lol: ), ili mrve od bakinog kolača, ili sitne, sitne papiriće, koje je tako interesantno cepkati... Piii, imao bi posla onoliko... ;)
Ja stalno prosipam kikiriki po sobi... ali sam gledao na TV da grizliji ne vole kikiriki, tako da na to možemo da gledamo kao na teralicu za grizlije

Ja stalno prosipam kikiriki po sobi... ali sam gledao na TV da grizliji ne vole kikiriki, tako da na to možemo da gledamo kao na teralicu za grizlije

I ja stalno omašim pikslu kada bacam ljuske od suncokreta :rumenko: Heh, volimo da grickamo, i muž i ja, ali je čudo jedno kako nam samo podje za rukom da napravimo "rasad" na tepihu... :whistling:

Ček, jel mogu ponovo da razmislim u vezi sa tim usisivačem? Možda bi i mogao da mi koristi... :whistling:

Ja sam pominjala te usisivace vec na nekoj temi. Ovde u USA i nisu skupi, ima raznih modela.

Imaju kuciste gde se vracaju na punjenje kad im se isprazni baterija, i ugradjenu mapu po kojoj se krecu i pamte lokaciju gde su prestali sa radom pa se posle tamo vrate. Ovde ih zovu vacuum robots, evo vam strane na amazonu:

http://www.amazon.com/s/?ie=UTF8&keywords=vacuum+roomba&tag=googhydr-20&index=aps&hvadid=3277722441&hvpos=1t1&hvexid=&hvnetw=g&hvrand=734247951604283002&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=b&ref=pd_sl_9jgayv3tx_b

Ima moja tetka, i koliko cujem zadovoljna je.

Nisu jos uvek dovoljno mali (treba da budu nizi i manji u precniku da mogu da se usisaju ispod stolica i ostalog, ovako mi nije prakticno da idem i pomeram stvari da bi robot usisao)

@ata koliko ja kapiram on se sam programira, tj prodje jednomn olupa se o stvari i zidove i drugi put pazi :)
a rasklonis ko kad bi ti usisavala pa ga pustis....
@van pa realno nisu nista skuplji ni ovde, samo izgleda da jos uvek nisu svakodnevnica, a ako bi bili manji sigurno bi trebali cesce da se prazne....
znaci tetki je ok.... :)

Ako se usisava redovno ne moze ni da ima ne znam koliko prasine - mogli bi bas da naprave neki mali kojem bi se menjala kesica za prasinu cesto a da ne mora nista da se pomera od stvari i namestaja. Plus da peskace preko kablova na podu.
(imam ceo spisak zelja haha)

Ja nisam videla taj njen jos (ne zvimo u istoj zemlji) pa joj verujem na rec :) nego pogledaj komentare na amazonu ili nekom drugom sajtu, i one pozitivne a jos bolje negativna, pa odluci sama. Cini mi se da se bas isplati za vece prostore bez nekih zezalica.

A rutina je majka mudrosti, aaa? Pa šta će novo i pametno da sazna košenjem i čišćenjem?

Na primer, može da se sazna kako se drži kosa, kako se kosa oštri kamenom za oštrenje, kako se menja i oštri nož na kosačici...
Svakim radom čovek saznaje nešto novo, neradom se slabo šta saznaje.
Bravo za vas ako nerad smatrate ispravnim, ništa drugo ne mogu da kažem nego bravo. Bravo!

Na primer, može da se sazna kako se drži kosa, kako se kosa oštri kamenom za oštrenje, kako se menja i oštri nož na kosačici...
Svakim radom čovek saznaje nešto novo, neradom se slabo šta saznaje.
Bravo za vas ako nerad smatrate ispravnim, ništa drugo ne mogu da kažem nego bravo. Bravo!
Pa nije fizički rad jedini rad. I šta sad kad ja znam i da otkujem kosu i da naoštrim i da kosim. A znam i prašinu da usisam. I sad sam ja pametan zbog toga? Zar ne vidiš da sam glup ko ******?

Back