Paljenje preko kablova

ad26ki

Primećen član
Poruka
662
Interesuje me da li ima opasnosti po auto (Opel Kadet 1.6i) ili neki drugi,osim zastave,da se pali drugi auto preko kablova?Nadam se da cete razumeti sta sam hteo pitati! A pitam jer mi je neko rekao da se ne sme tako jer moze da rikne komp u autu i jos neka elektronika!?

Pa ko je maler njemu ce sigurno da rikne komp ali od kad radim sa kolima desilo se samo jednom na Stilu da je zviznu kompjuter i to zato sto je akumulator bio u kratkom spoju pa nije hteo ni sa kablovima da upali.
Jednostavno.kupis nov ili neki dobar akumulator i ne razmisljas.

Pa ko je maler njemu ce sigurno da rikne komp ali od kad radim sa kolima desilo se samo jednom na Stilu da je zviznu kompjuter i to zato sto je akumulator bio u kratkom spoju pa nije hteo ni sa kablovima da upali.
Jednostavno.kupis nov ili neki dobar akumulator i ne razmisljas.

Mislim da me nisi razumeo,nemam ja problem sa paljenjem nego smem li nekom da priteknem u pomoc da upali auto sa mog auta a da mi zbog toga ne rikne nesto na mom autu!?Znaci priteknes u pomoc i napravis sebi stetu,onda *ebes pomoc!

Ja mislim da moze.
Ja cesto samo prinesem akumulator od 45 Ah do auta i sa njega vucem kablove na JTD i ovaj kresne.Kako bi tek bilo da je akumulator u autu i da ga alternator dopunjava.
Kablovi moraju biti kvalitetni jer ako su tanki mogu da izgore a i naprave stetu na autu.
Sa Kadeta moze da se pali ali ne treba preterivati a ako taj kome pomazes to stalno trazi-oteraj ga u PM i reci da kupi drugi akumulator.:)

Poslednja izmena:

Back