Pako

ajoooj, kakvi suuuu :heart: svi su preslatki! xD
ja sam htela da trazim jednu feretkicu da mi kupe za rodj, ali se plasim zbog kitty da bi tu neko nastradao :(

Da li je kitty maca? :) Ne mora da znaci, mozda se budu bas fantasticno slozili.
Feretka nije zivotinja za svakoga dobro razmisli pre nego sto se dolucis na korak da ga uzmes.

Zahtevni su za odrzavanje, dosta su krhog zdravstvenog stanja(tacnije umeju biti), takodje znaju dosta da grizu-dok su mali.
Posto spadaju u porodicu tvorova, nekim ljudima ne odgovara njihov miris.

Najbolje je da odes kod nekoga ko ih vec ima ako se odlucis na taj korak.
Evo ti link naseg foruma, tamo imas sve o njima.

http://feretke.serbianforum.info/

cituckala sam vec malo o njima, mislim da bismo se slagali, ali svakako bih dooobro razmislila o tome, jer nikad nisam imala ljubimca tog tipa. ono jedino sto sam uspela da pipnem feretkicu je kroz resetke u pet sopu i tad sam htela da crknem sto me gledaju onako radoznalo i sto bi se igrale, a zatvorene su malom kavezu :(
mada, o5 kazem, ne verujem da cu se upustiti u tu avanturu zbog ovog divljaka (da, da, maca je xD ), jer je nezgodna malo, kad sam donela drugu macku mislila sam prvo da ce je ubiti, mogu da zamislim koji bi haos nastao tek sa zivotinjicom koja ima taj divlji smek :S

p.s.hvala na linku, bar malo da se edukujem, pa mozda jednog dana... x)

cituckala sam vec malo o njima, mislim da bismo se slagali, ali svakako bih dooobro razmislila o tome, jer nikad nisam imala ljubimca tog tipa. ono jedino sto sam uspela da pipnem feretkicu je kroz resetke u pet sopu i tad sam htela da crknem sto me gledaju onako radoznalo i sto bi se igrale, a zatvorene su malom kavezu :(
mada, o5 kazem, ne verujem da cu se upustiti u tu avanturu zbog ovog divljaka (da, da, maca je xD ), jer je nezgodna malo, kad sam donela drugu macku mislila sam prvo da ce je ubiti, mogu da zamislim koji bi haos nastao tek sa zivotinjicom koja ima taj divlji smek :S

p.s.hvala na linku, bar malo da se edukujem, pa mozda jednog dana... x)

oni su predatori, za cas umeju da postave stvari na svoje mesto.
ali potpuno razumem, ti svoju macu najbolje poznajes.
kod mene e u pocetku bila obrnuta situacija, on je terorisao macku. sad ona njega napada,.. valjda mu se sveti :( mačke su velika zlopamtila....
u kom petshopu si ih videla?
jadničci..... :(
ako se odlučiš da ih uzmeš najbolje da to uradiš od odgajivača, poznajem nekoliko pa ti ih mogu preporučiti ;)

u star pet-u... bile su dve braon bebe, mislim da su ih prodavali za 8, ili 10 hiljada (zaboravila sam tacno, ali napisala sam na temi o feretkama, pa su svi rekli da je to preskupo). uglavnom, ne ulazim vise u taj deo sa zivotinjama jer mi bude mnogo zao kad vidim te kaveze, tako da ne znam dal ih drze jos...

403145_3217009911439_1452107549_2870572_2116227165_n.jpg

Moj smrda i njegova sestrica :)

Imate patkicu kao i ja. :)
DRagi su.
Koliko ih teško održavaš?

Pako je lud za patkicom :)
Ne održavam ih teško, ali je potrebno dosta strpljenja i ljubavi.
Oni su velike spavalice, mogu provesti i po 20 h dnevno u snu, ali su zato ostatak vremena jaaaako aktivni. Lako upadaju u nevolje, zato uvek moraju biti "na oku". Znači ako je pušten iz kaveza, zatvaraju se prozori u kući, jer može bez problema da ispadne. Zatvara se wc, jer voli da se uvlaci u slivnik u koji može bez problema da prodje ...
Jako su osetljivog zdravlja. Često oboljevaju od karcinoma i šećera.
Obavezni su vakcina i revakcina, štenećak je 100 posto poguban po njih.
Ženka mora da se ili kastrira ili upari pri prvom teranju jer dobija anemiju i umire.
Pošto su tvorovi, imaju jak miris, koji ne prija baš svima.
Dok su mali i nesocijalizovani nemaju osećaj za svoj ugriz, tako da sam par puta dobijala ugrize do kosti- bez preterivanja.

Tako da je potrebno dosta ljubavi i strpljenja. Ali kad udju pod kožu, ne možeš da živiš bez njih :)

Back