Pakao u Zaječaru

Mislim da krajnji rezultat dovoljno govori da li je u pitanju bio problem besnila ili problem "humanog" ubijanja pasa koji su proglaseni viskom...

Verovatno ce biti mirno do sledece prilike za par meseci, godinu dana i onda ce se scenario ponoviti.Ako ne u ovom mestu, onda u nekom drugom.

I mi cemo, verovatno, opet samo konstatovati ucinjeno. Nazalost.

Mislim da krajnji rezultat dovoljno govori da li je u pitanju bio problem besnila ili problem "humanog" ubijanja pasa koji su proglaseni viskom...

Verovatno ce biti mirno do sledece prilike za par meseci, godinu dana i onda ce se scenario ponoviti.Ako ne u ovom mestu, onda u nekom drugom.

I mi cemo, verovatno, opet samo konstatovati ucinjeno. Nazalost.

Ja samo čekam kada će taj metod početi da primenjuju na ljudima. :think:

Da. Uostalom, pogledajte reakcije na ovom forumu kada su u pitanju zivotinje, a kakve su kada se pomenu ljudi.

Licno, vise neprijatnosti sam dozivela (i dozivecu, verovatno) od ljudi, ali nisam (jos) postala mizantrop. Volim i jedne i druge, pomazem i jednima i drugima, mada pravim odredjenu razliku jer zivotinja bas ne ubija iz zabave ili sadizma, a kod coveka je to rel. cesta pojava. I imalo bi jos sto sta da se prica na zadatu temu, ali je to sad manje bitno za ovu temu koja se konstantno ponavlja i, kad god ljudi to mogu da izvedu (a uspeva im), navodna pojava besnila zavrsi se mucenjem i ubijanjem zivotinja.

i ja volim ljude
al one koji nisu sebicni,zli,samozivi,bahati....
volim dobra ljudska bica koja vrednuju svaki zivot a ne samo svoj i ljudski

onog trenutka kada mi neko kaze "pa dobro,to je samo zivotinja,on je mucio,pa sta sad,bolje zivotinju nego coveka...." taj je istog sekunda stekao status djubreta :lol:
jer onaj ko opravdava takve stvari,nikako nije dobar covek.,

nasilje je nasilje
nije uopste bitno prema kome je usmereno

Nase reagovanje u vezi dogadjanja u Zajecaru:

Poštovani gospodine Ničiću,
iz vašeg grada ovih dana stižu vesti i fotografije koje su uznemirile organizacije za zaštitu životinja širom Srbije, tako da smo prinuđeni da reagujemo. Naime, nakon proglašenja epidemije rabiesa na teritoriji opštine Zaječar, izvestan broj pasa lutalica, među kojima su bili i vlasnički psi, a što se bez provere nije moglo utvrditi, smešteni su nepropisno i neuslovno u objekat privremenog azila na području "Popova plaža", a pod upravom JKP "Kraljevica". Iz izjava svedoka i izveštavanja Udruženja za zaštitu životinja "Prijatelji životinja Zaječar" vidi se da su sve do 16.03.2010. pse preuzimali njihovi vlasnici, a onda je bez obrazloženja zabranjen pristup objektu od strane načelnika. Ovakvo postupanje doprinelo je većoj opasnosti od širenja zaraze (ukoliko je postojala) jer su ti psi bili zajedno u neuslovnim boksovima, čime je višestruko prekršen Zakon o dobrobiti životinja. Na fotografijama snimljenim 21.03.2010.g pasa više nema i postavlja se pitanje gde su?

Da li je ustanovljeno besnilo kod jedne od ovih životinja? Da li su eutanazirani, pod kojim okolnostima i da li su ispoštovani važeći propisi? Da li su ispoštovani rokovi o preuzimanju, budući da je nakon poplava veliki broj vlasničkih pasa lutao ulicama? Zašto je odbijena saradnja sa društvom za zaštitu životinja oko pronalaženja vlasnika? Eutanazija ne može biti humano rešenje ukoliko ne postoje jaki razlozi zbog kojih bi bila sprovedena!

Nadamo se da ćete izaći u javnost sa odgovorima na ova pitanja koja brinu sve ljubitelje životinja, a ne samo udruženja! Na "Farmi" ste se pokazali kao dobar domaćin, te se nadamo da ćete to primeniti i u postupanju prema napuštenim psima i mačkama u vašem gradu koji važi za crnu tačku kada je u pitanju humano postupanje. Između ostalog to vam nalaže i Zakon o dobrobiti životinja koji je usvojen jer bez toga ne možemo ući u evropsku zajednicu država.

PRENOSIM POST SA ŽC

"Dragi moji sugrađani, komšije,

Možda je ovo malo neobičan način da Vam se obratim ja, kao obična devojka iz komšiluka, ali imam snažnu potrebu da svoje emocije prenesem i Vama. Odnosi se na današnji dan - 15.03.2010. u Zaječaru.
U toku je akcija hvatanja pasa lutalica zbog objave besnila? u ranije poplavljenom naselju Višnjar i pošto sam Ijubitelj životinja ( posebno pasa ), otišla sam jutros u 6,30h sa grupom istomišljenika do Javnog komunalnog preduzeća sa namerom da se prijavim da usvojim jedno.
STRAŠNO!!!! Uopšte ne možete da zamislite taj prizor - u jednom boksu, dimenzija 2x1,5m smešteno je 29 pasa, od kojih su dva već uginula. Ostali psi gaze po njima. Previše ih je u tako malom prostoru i bukvalno stoje jedno drugom na glavi. Oni su u boksu već pet dana i od tada nemaju kap vode. Nigde nema ni posude za vodu. Odnela sam tri vekne hleba, a oni su počeli međusobno da se otimaju, jer su izgladneli i bore se i za najmanji zalogaj. Jedva sam prepoznala dva psa koja znam od ranije, jer su totalno promenili izgled. Vise to nisu oni psi koji godinama žive ispred moje zgrade, koji me poznaju i iskreno mi se obraduju svaki put kada mi čuju glas. Nisam mogla da zaustavim suze.
U "boksu" pored, lezala je uplašena kuja sa svojih 6 šteneta... na betonu. Ona doji a nema ni kap vode ni mrvu hleba.
Postoji nešto što me mnogo muči. Verujem da nikada u životu neću moći da zaboravim sliku koju sam tada videla. Ulazim u tu prostoriju, a svi psi me gledju svojim
lepim, pametnim okicama i kao da govore: UZMI MENE, UZMI MENE... spasi me Aja
mogu da uzmem samo jedno. Kako izabrati? Ko sam ja da odlučim kome dati šansu da živi, a kome ne?
Nikada ništa strašnije tužnije nisam videla, nikad se bespomoćnije nisam osetila i znam da to nikada neću moći da zaboravim...

VAŠA SUGRAĐANKA I KOMŠINICA
[/COLOR]

Samo napred Srbijo . Vaspitavajte decu , lazima , prevarama, ubistvima .
Zajecar je samo izdvojen primer , inace to se dogadja, po istom receptu u gradovima sirom Srbije.
Deca vec pitaju " dali cike iz VLADE mogu da narede i masovno ubijanje dace i ljudi" . Dakle mislimo da nasoj deci treba objasniti da te "CIKE" nece ubijati nikoga i da postuju ZAKONE R.S. i USTAV RS . Teska diskriminacija se dozivljava kod gradjana Srbije zbog UVERENJA da se krse ZAKONI i USTAV RS.

Ветерина
Подручја заражена беснилом

17.03.2010 Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Рипањ, у општини Вождовац, и у ловишту „Авала", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.
17.03.2010 Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Раковац, у општини Беочин, и у ловишту „Чот", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.
17.03.2010 Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Лучица, у општини Пожаревац, и у ловишту „Сопотска Коса", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.
17.03.2010
Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Велики Кривељ, у општини Бор, и у ловишту „Бакар", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.

11.03.2010
Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Мали Радинци, у општини Рума, и у ловишту „Срем", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.

11.03.2010
Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Прхово, у општини Пећинци, и у ловишту „Обедска Бара", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.

11.03.2010 Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Вишњар, у општини Зајечар, и у ловишту „Краљевица", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.

11.03.2010 Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Мањинац, у општини Књажевац, и у ловишту „Тресибаба", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.

08.03.2010 Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Божурња, у општини Топола, и у ловишту „Каменица", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.

02.03.2010 Подручје општине Житиште проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.

26.02.2010 Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Трубаревац, у општини Сокобања, и у ловишту „Буковик", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА
25.02.2010 Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Мачвански Прњавор, у општини Шабац, и у ловишту „Добрава", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.

23.02.2010 Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Српски Итебеј, у општини Житиште, и у ловишту „Стари Бегеј", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.

12.02.2010 Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Петровац, у општини Петровац, и у ловишту „Трест", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.
12.02.2010 Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Јасеново, у општини Бела Црква, и у ловишту „Нера", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.
12.02.2010 Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Велико Лаоле, у општини Петровац, и у ловишту „Крилаш", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.
12.02.2010 Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Нови Кнежевац, у општини Нови Кнежевац, и у ловишту „Велики Сигет", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.
08.02.2010

Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Таково, у општини Горњи Милановац, и у ловишту „Таково", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.

08.02.2010 Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Кучево, у општини Кучево, и у ловишту „Пек", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.
03.02.2010 Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Стогазовац, у општини Књажевац, и у ловишту „Тресибаба", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.
02.02.2010
Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Војвода Степа у општини Нова Црња, и у ловишту „Коштанац", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.
02.02.2010 Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Јошаничка Бања у општини Рашка, и у ловишту „Јошаница", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.
25.01.2010. Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Тinsert rov
опола(варош) у општини Топола, и у ловишту „Каменица", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животињаБЕСНИЛА.

25.01.2010. Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Торак у општини Житиште, и у ловишту „Стари Бегеј", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животињаБЕСНИЛА.

25.01.2010. Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Александрово у општини Нова Црња, и у ловишту „Коштанац", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животињаБЕСНИЛА.

25.01.2010. Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Липолист у општини Шабац, и у ловишту „Милошевица", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животињаБЕСНИЛА.

25.01.2010.
Подручје у полупречнику од најмање 3 км од жаришта у насељеном месту Банатско Вишњићево у општини Житиште, и у ловишту „Стари Бегеј", проглашава се ЗАРАЖЕНИМ од заразне болести животиња БЕСНИЛА.

Back