Kada sam ja isao u osnovnu, informatika je skoro bila misaona imenica.2000te sam dobio prvi kompiljuter i slabasno sam tj. samouko znao nesto u njemu da radim.Dali su me moji na neki kurs i tamo me naucili osnove office-a i prvi put sam zasurfovao netom, naucio da instaliram i krekujem progame i slicno. Kada sam pitao tu sa kursa pa hajde malo da me naucite i programiranje, ona kaze ti si mlad decko, treba da ides da trcis za loptom a ne da ucis kodove i filozofiju.Otvorila mi je i pokazala kod za najobicniji kalkulator.Rekla je pogledaj sta je sve potrebno za jedan digitron a tvoji verovatno misle da te odmah naucim da pises programe za firme gde ce se raditi kalkulacije, fakturisanje, knjigovodstvo.Informatiku sam imao kao izborni predmet u 7om i prema nastavnici sam bio maher, nju sam ucio o kompovima.Naravno programiranje nije bilo ni na vidiku.Samouko sam ucio BASIC iz knjiga za OTO u 8om ali ono su bas osnove i na tome je ostalo.BASIC sam te osnove ukapirao i dan danas mi ima logiku i znam da pisem neke jednostavne programe bez problema.Pythonova sintaksa je posve slicna BASIC-u.U srednjoj skoli sam ucio paskal.Losija mu je logika.Nepotreban i prevazidjen jezik, tako da sam ga gotovo potpuno zaboravio.Nelogicna sintaksa pa sam morao da se prisecam kako da napisem Hello world...Meni je nerazumljivo kako da neke budale koje su jedva zavrsile srednju, znaci nisu isli u gimnaziju ili tako neku skolu pa da kazes nije ih zanimala biologija,hemija pa zato isli na popravni svake godine, oni su u struci isli svake godine na popravni i odjednom su doziveli katarzu i razbijaju programiranje i razbijaju se od para.A ja ne mogu neke probleme npr. u pythonu kog samouko ucim da resim, i onda postavim sebi pitanje kako cu kad treba neki veci projekat sa mnogo logickih zavrzlama da uradim.