Borac za prava zivotinja
Legenda
- Poruka
- 51.037
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je normalno stanje kod ljudi koji zive u maloj sredini, oni se stalno obilaze I druze, meni je to uvek bilo simpaticno al ja nikada nisam bila taj tip
Ipak je Bg veliki grad, ne mogu ljudi koji tu ne zive da shvate da ovde vaze drugacija pravila ponasanja
Uostalom kao I u svakom velikom gradu
zulja me ova tema vec dva dana...
ne volim da budem parti brejker,ali ja sam iz proslog veka,drugacije se odrastalo,zivelo.vrata se preko dana nisu zakljucavala,kod komsija se samo kucnulo i ulazilo sa skuvanom dzezvom kafe,sa tanjirom kolaca...nikad se nisu pekli kolaci,a da se nije odnelo komsijama
ispod mene zivi moja drugarica,vrsnjakinja,nama je normalno da jedna drugoj dolazimo na vrata sa sta radis,ajd udji,ili ne mogu sad zurim...
zvonim ljudima na interfon i kazem sidji da se prosetamo.obicno se obraduju,jer ih teram da izadju na vazduh,da se krecu...
sad kad citam sta vi mislite o tome,kapiram da je toslo strasno tuzno vreme za nas dinosauruse
e citam i bas pomislim, pa cekaj nije se ni sad usrecila sa lokacijom ali uopste
e citam i bas pomislim, pa cekaj nije se ni sad usrecila sa lokacijom ali uopstei naravno posle stize i taj deo teksta
a verovatno je do nas, tacnije sigurno je tako, kad osete da moze nema tu vise cile mile, samo upadaju
evo danas, rogovi su mi izasli, legla u 2 popodne, prvi put posle 20 sati, u 5 zvoni mobilni, mozes misliti kako sam zvucala zenstveno i sveze kad sam se javilarodjak, vec pomenut na temi, "evo me za petnest minuta, ti li spavas? ajde dis se"....i sad to je jedna sekunda, ali posto je vreme relativno to je u mom mozgu trajalo duze, monolog "ako mu kazem nemoj, uvredice se, aj i ako se uvredi da me ne tangira, i onako oni mene ne zovu kod njih, pod parolom nema mesta u 100m2, inace ne zovu nikoga, medjutim sta cu sa onim silnim nacionalna geopgrafija casopisima koje treba da mi vrati pred polazak nazad kuci, pa da se obesim da ga ne primim on ode kuci sa njima
, ajde sta cu moram da se dizem"....kazem vazi ajde cekam te
doneo je samo pola, drugu polovinu ce u petak pred polazako radosti
Koji car.
Inace, mislim da mnogo zavisi od toga kako se postavis. Ova sa Kalenic pijace ocigledno nije mogla, niti htela, da odj.ebe goste kada je vreme bilo. Da su dva puta naisli na hladan prijem, bez posluzenja i da je ona rekla: "nema problema, udjite, sedite, ja moram da peglam ves" i da je sve vreme posete peglala ves i obavljala svoje poslove, vise nikada ne bi svratili.
Ali... Problem je sto kod nas nema pola-pola. Ili te smatraju gostoljubivom osobom kod koje svako moze da upadne kada hoce, ili te anatemisu kao gov.no najgore nedruzeljubivo koje mrzi ceo svet, ako si jednom ili dva puta rekao da ne mozes, ili ako si se "drznuo" da nagovestis da bi neko trebalo da se najavi. Tako da je u praksi najcesce da ljudi trpe padobrance inace ce ostati bez prijatelja i slabo ko ce hteti da im dodje.
mi smo ranije bili nesto na foru borca, svratiste za sve, nije nam ni smetalo mnogo, onda se bre omatorelo sestro slatka menjas se, nisam ja vise klinkica koja ne zna de je posla a de dosla, da me ne zanima ni sutra a ni danas, nije ni vise ovo moje maloletno dete od 56 godina mlada zdrava vesela zena koja ce da prcka po kuhinji kad god nekoga mrzi da jede kuci kod sebe, imaju se obaveze, zeli se mir posle tih obaveza, menjaju se prioritei, ma sta ti pricam kad sve znas ko i svi, menja se i adresa, neki stanovi/kuce su zgodniji za te parade, neki nisu ...sve ima svoje....
ali nikada ali nikada cak ni kada sam bila najgostoljubivija nisam mislila da je bas pristojno to upadanje, i ko sto rekoh to su uvek radili oni manje bliski, ove blske biras pa izaberes da ti odgovaraju, izmedju ostalog i po pitanju nekulturnog padobranstva.....sve u svemu sada mi smeta, nekad je manje, i sada ko sto rekoh glumim da nisam kuci
jjebi ga keva mi lezi preznojava se, leci se, ti mi padobranises, sitnica da ali toliko konfuzije unese da je to neverovatno, logistika ustajanja presvlacenja u drugoj sobi, tusiranja, pa ajde sad posveti mu paznju, mislis da ga briga, mislis da i primeti, zabole ga....sto ne kaze ajde metlo dodjite kod nas vi malo, nema smisla stalno mi kod vas (zakupili sobu u hotelu, nije da nema de) .... a zna da je bolesna sad, zna da sam i ja bolesna, obe ko babe umotane lezimo, samo mislim kako da te ugostim
i uvek bre tako sto napisa borac bas kad ne treba![]()
Jes, vala. Uvek su to manje bliski ljudi i nekako uvek u nevreme.
Ja sam se kao klinka od nekih 8 godina pozvala kod drugarice. Moja keva je popi.zdela kao da sam nesto najgore uradila. Od tada mi tako nesto nije palo na pamet.
mozda ima negde na forumu tema, nema veze....
jel vama idu na nerve padobranci?
pod to mislim ovi sto vas pozovu na fon i kazu: "ej evo me za 15 min dolazim do tebe"
a de je pitanje "jesi kuci" "jesi li slobodna" ...ja visim o luster po ceo dan i samo vas cekam jel?
ja to nikad nisam u zivotu uradila, kad god zovem nekoga da se vidimo uzimam u obzir da ili izadjemo ili kod mene, pa ako se taj ponudi i insistira kod njega onda ok....
na sta bre lici to zvati nekoga i reci "e evo stizem kod tebe" nema veze sta ti u tom trenutku radis....
a jos bolji su mi oni koji se ni ne najave nego samo zazvone na interfon i bum![]()
pa de je bre kultura i postovanje tudjeg vremena
ja zbog takvih pocela da ne otvaram kad mi neko zvoni na interfon, mars u tri lepe bre...posle bude:"jao zvonila ti juce nije te bilo, htela da svratim"...jeli....ako si, milo mi je navrati tako opet, i opet cu da ne budem kuci![]()
il te nauce il ne, al treba neko da ima da te nauci, dzaba ako vam je nekultura nasledna :lol
Jeste to nekultura, ali to je nekako kod nas normalizovano. Sto puta sam cula da se ljudi iscudjavaju kako na zapadu npr. moras da pozoves prijatelja i da se dogovorite koji dan tebi odgovara da on dodje, pa te cak i u rokovnik zapise da zna. To se vidi kao vrhunac hladnoce, nedruzeljubivosti i poremecenih odnosa. Ovde se smatra da gost mora uvek da bude dobrodosao, pa ako i nije, to ne sme da se primeti, nego domacin mora da prekine sve obaveze, da se rasani, iznese posluzenje (makar kafu) i posveti vreme gostu, sve i da je nenajavljen. Jeste, stoji da mnogi ljudi postuju da se ne upada i da se proceni kada je poseti kraj (da se ne "zasedne"), ali isto tako vazi i da domacin koji nije 100% odradio sve kako treba (kafica, caskanje, prekidanje svih aktivnosti zbog gostiju, itd.) ili ako je, nedajboze, nagovestio da ima neke obaveze za 1h (dakle, da gosti moraju tada da odu), taj domacin ce biti popljuvan samo tako.
zulja me ova tema vec dva dana...
ne volim da budem parti brejker,ali ja sam iz proslog veka,drugacije se odrastalo,zivelo.vrata se preko dana nisu zakljucavala,kod komsija se samo kucnulo i ulazilo sa skuvanom dzezvom kafe,sa tanjirom kolaca...nikad se nisu pekli kolaci,a da se nije odnelo komsijama
ispod mene zivi moja drugarica,vrsnjakinja,nama je normalno da jedna drugoj dolazimo na vrata sa sta radis,ajd udji,ili ne mogu sad zurim...
zvonim ljudima na interfon i kazem sidji da se prosetamo.obicno se obraduju,jer ih teram da izadju na vazduh,da se krecu...
sad kad citam sta vi mislite o tome,kapiram da je doslo strasno tuzno vreme za nas dinosauruse
Normalno je tamo gdje se ljudi poznaju, ili makar misle da se poznaju.Jeste to nekultura, ali to je nekako kod nas normalizovano. Sto puta sam cula da se ljudi iscudjavaju kako na zapadu npr. moras da pozoves prijatelja i da se dogovorite koji dan tebi odgovara da on dodje, pa te cak i u rokovnik zapise da zna. To se vidi kao vrhunac hladnoce, nedruzeljubivosti i poremecenih odnosa. Ovde se smatra da gost mora uvek da bude dobrodosao, pa ako i nije, to ne sme da se primeti, nego domacin mora da prekine sve obaveze, da se rasani, iznese posluzenje (makar kafu) i posveti vreme gostu, sve i da je nenajavljen. Jeste, stoji da mnogi ljudi postuju da se ne upada i da se proceni kada je poseti kraj (da se ne "zasedne"), ali isto tako vazi i da domacin koji nije 100% odradio sve kako treba (kafica, caskanje, prekidanje svih aktivnosti zbog gostiju, itd.) ili ako je, nedajboze, nagovestio da ima neke obaveze za 1h (dakle, da gosti moraju tada da odu), taj domacin ce biti popljuvan samo tako.
Normalno je tamo gdje se ljudi poznaju, ili makar misle da se poznaju.
Ako ti susjedu, rođaku, drugaru ne kažeš da želiš da ti se najavljuje pred dolazak, ili da poštuje određen plan posjeta, već ga ugostiš svaki put kada pozove ili naiđe, on će vjerovati da je to tebi ok.
Nevažno da li je nekulturno, on vjeruje da se ponaša primjereno vama dvoma. Moguće da misli da mu se i raduješ.
mozda ima negde na forumu tema, nema veze....
jel vama idu na nerve padobranci?
pod to mislim ovi sto vas pozovu na fon i kazu: "ej evo me za 15 min dolazim do tebe"
a de je pitanje "jesi kuci" "jesi li slobodna" ...ja visim o luster po ceo dan i samo vas cekam jel?
ja to nikad nisam u zivotu uradila, kad god zovem nekoga da se vidimo uzimam u obzir da ili izadjemo ili kod mene, pa ako se taj ponudi i insistira kod njega onda ok....
na sta bre lici to zvati nekoga i reci "e evo stizem kod tebe" nema veze sta ti u tom trenutku radis....
a jos bolji su mi oni koji se ni ne najave nego samo zazvone na interfon i bum![]()
pa de je bre kultura i postovanje tudjeg vremena
ja zbog takvih pocela da ne otvaram kad mi neko zvoni na interfon, mars u tri lepe bre...posle bude:"jao zvonila ti juce nije te bilo, htela da svratim"...jeli....ako si, milo mi je navrati tako opet, i opet cu da ne budem kuci![]()
Ja pre mislim na neka pravila ponasanja koja su ovde normalizovana. Najveci broj nas ima ljude koji su toliko bliski da nije problem kada god da dodju, pogotovo sto ne ocekuju nikakvo ugoscavanje. I ne mislim da se ljudi navikavaju na "padobranstvo"; mislim da je padobranstvo kod nas normalizovano i da se podrazumeva. Tek ako das do znanja da ne moze, e, onda ima nekoga ko ce to da postuje i prihvati, a ima nekoga ko ce da se naljuti kao da si mu ne znam sta uradio. Ali generalno, kod nas postoji neka ideja toga da gost uvek treba da bude docekan ljubazno i domacinski, sve i da mu psujes sve po spisku iza ledja, ali u facu moras da se smesis i da budes dobar domacin.