aleksandarhakler1992
Domaćin
- Poruka
- 3.797
ste mi dobri? popijem nedeljno po 2-4 velike limenke Ultre. lud sam za tim i prija mi. dobijem neko blago bolje raspolozenje,mozda malo hiperaktivnosti i psihicke energije. mogu da radim nocu bez problema,posto mi je to posao. sta sam primetio u zadnjih godinu ili dve? ako popijem to uvece,sve je okej. posle vecere,naravno. medjutim,ako popijem u toku dana,pa se zadesim negde na putu,ako idem negde recimo. ili jos gore,ako radim nesto fizicki tesko,a nisam jeo nista u skorije vreme. osetim ja kad to krene da me muci,pa sad sam naucio da blagovremeno i reagujem. u roku od nekih 15-ak minuta,osetim da gubim snagu,to biva sve jace i jace. iznemoglost,znojenje,manta mi se u glavi. nema nagona za povracanjem,sto je dobro. NENORMALNA glad,moram nesto da jedem,hitno i momentalno! prekida se svaka aktivnost,moram da sednem,nema kretanja. vise puta mi se desilo da sam pesacio negde i morao sam da stignem kuci sto pre,nije bilo izlaza. to sam jedva izdrzao,a moglo je da se desi da nestane energije i da padnem na putu u komu. zato sad vise ne pijem energetske stvari,ukoliko znam da cu morati da pesacim negde ili da radim nesto fizicki u narednih par sati. pijem ih samo uvece,posle vecere i nemam problema. inace,od kafe ili pepsija mi se ovo,ama bas nikad nije desilo. bas naprotiv,od pepsija dobijem jednu finu energiju,gotovo trenutno kad popijem,a kasnije nema nikakvih posledica. tako da kontam,ove energetske stvari imaju daleko vise kofeina,jedno 3-4 puta vise. pretpostavljam da se radi o kofeinu,zbog njega i imam te probleme. a mozda se radi i o seceru,nisam siguran. zato sto i pepsi ima puno secera,nista manje nego energetski napitak,a od njega nemam nikakvih problema. malo sam citao i otkrio da se to zove hipoglikemija,to jest nagli pad secera. kad uneses previse secera u organizam,insulin krene da se luci da bi smanjio visak nivo secera. i on ga tako smanjuje,i na kraju ga smanji na na nivo koji je ispod normalnog. i onda izgubis energiju skroz i gotov si,moras nesto hitno jesti,to jest moras da se najedes kao stoka,jer takav osecaj imas. ali opet,kao sto rekoh,pepsi i Ultra imaju verovatno istu ili slicnu kolicinu secera,tako da je ovaj problem najverovatnije zbog kofeina,u Ultri ga ima daleko vise. znaci,ovi energetski napici su prevara,jednostavno efekat je skroz obrnut. veoma kratkotrajno dobijes neki privid energije,a posle toga skroz potones u ambis. jos ako ste osetljivi na ovo kao ja,ako ne reagujete na vreme,bice vam veoma lose. ili nosite sa sobom neku hranu,cokoladicu,ili prekinite da pijete energetske napitke.