Пад Линукс Минта

Kulkiver

Ističe se
Poruka
2.117
Као што сам наслов говори ова драма је трагедија. Линукс Минт Синамон крашује када активирам било коју инсталирану игру после два минута постепеног успоравања. Пошто сам њуб потражио сам и испробао сва решења по мрежи и шта год пробао или није могло бити учињено или није имало ефекта.:besna:

Poslednja izmena:
Снимак екрана с&#1.jpg
Конфигурација је стара 4 године а пробао сам и драјвер да побољшам али увек ме је нешто спречавало јер је увек настајао један по један проблем а ја не знам команде у терминалу.

Није било разлога да инсталирам најновију верзију а и не подржава је па сам на старијој али је проблем остао. Заборавио сам да кажем како се ово дешавало још одкада је десетка виндовс заменила семдицу преко ноћи сама од себе.

Poslednja izmena:
Проблеми се јављају свуда, у свим дистроима Линукса, такође и у Виндовсу.

А све је то због НАТО-а, па ваљда сте упознати са вестима које већ дуже време објављују о Америчко НАТО интернет контроли?

Застој и проблема има свуда.

Ја например, немогу сад да користим Линукс зато што немају драјвере за графичке картице. А ко зна кад ће то средити...

- - - - - - - - - -

Виндовс 10 катастрофа!

Инсталирам програм за НОКИУ, виндовс се потпуно поремети! Па ово што се дешава је ван сваке памети!

Проблеми се јављају свуда, у свим дистроима Линукса, такође и у Виндовсу.

А све је то због НАТО-а, па ваљда сте упознати са вестима које већ дуже време објављују о Америчко НАТО интернет контроли?

Застој и проблема има свуда.

Ја например, немогу сад да користим Линукс зато што немају драјвере за графичке картице. А ко зна кад ће то средити...

- - - - - - - - - -

Виндовс 10 катастрофа!

Инсталирам програм за НОКИУ, виндовс се потпуно поремети! Па ово што се дешава је ван сваке памети!

Није НАТО него НСП.
Због десетке спајвера која шаље све о кориснику сам ту где јесам и не жалим се јер је прелеп али је за намењен за познаваоце и програмере. Још мало па ћемо сви морати да бегамо на тор и тејлс али и они ће бити заузети ако до сада још нису.

Poslednja izmena:
Није НАТО него НСП.
Због десетке спајвера која шаље све о кориснику сам ту где јесам и не жалим се јер је прелеп али је за намењен за познаваоце и програмере. Још мало па ћемо сви морати да бегамо на тор и тејлс али и они ће бити заузети ако до сада још нису.
Није шија него врат. :confused:

И није НСП, већ баш НАТО! Јавно су објавили целом свету. Шта покушаваш да сакријеш?

Ко, Вин 10?

Многима је Виндовс интересантан због истраживања, али целом свету је потребан ОС за КОРИСНИКЕ!

Не за програмере и информатичке професионалце! Ако је само за то намењен, као што и јесте, онда који мој умрежавају све кориснике рачунара у глобалну интернет мрежу???

Па шта сад, једино вин 10 да користим за временску прогнозу, зато што лепо изгледа апликација?

Шлогирао се Вин 10 кад сам инсталирао Нокиа ПЦ Суите!

Па дај, човече, које бајке сервираш овде?

Ја се дружим са Виндовсом већ неких 25 година, па ово је крај крајева!

Poslednja izmena:
Није шија него врат. :confused:

Ко, Вин 10?

Многима је Виндовс интересантан због истраживања, али целом свету је потребан ОС за КОРИСНИКЕ!

Не за програмере и информатичке професионалце! Ако је само за то намењен, као што и јесте, онда који мој умрежавају све кориснике рачунара у глобалну интернет мрежу???

Па шта сад, једино вин 10 да користим за временску прогнозу, зато што лепо изгледа апликација?

А а. Сам микрософт признаје да је десет попут терминала које шаље податке о рачунару али се то кобајаги може искључити мада сигурно неће поштовати одлуку зарад људског права на интиму.
Мислиш на линукс или виндовс?

А а. Сам микрософт признаје да је десет попут терминала које шаље податке о рачунару али се то кобајаги може искључити мада сигурно неће поштовати одлуку зарад људског права на интиму.
Мислиш на линукс или виндовс?
Линукс има застој, из више разога.

Вечина Линукс дистроа су Амрички, и под НАТО контролом. Што није смело да се дешава, јер је у питању опен соурс...

Узпут, Виндовс има у својим рукама неколико јаких Линукс компанија...

Па докле та лаж и шпијунирање, цимање и заебавање обичних корисника?

- - - - - - - - - -

Не нападам ја тебе на личном нивоу, али треба се знати да је ово прешло сваку границу, сваку границу људског разума.

Информатика је ударила ку.цом у ледину, по Српски речено. :)

Линукс има застој, из више разога.

Вечина Линукс дистроа су Амрички, и под НАТО контролом. Што није смело да се дешава, јер је у питању опен соурс...

Узпут, Виндовс има у својим рукама неколико јаких Линукс компанија...

Па докле та лаж и шпијунирање, цимање и заебавање обичних корисника?

- - - - - - - - - -

Не нападам ја тебе на личном нивоу, али треба се знати да је ово прешло сваку границу, сваку границу људског разума.

Информатика је ударила ку.цом у ледину, по Српски речено. :)

Ајде што раде што гледају ал што морају да кврцкају:sad2:

Једна ствар која је добра у свему томе, гледајући моје пријатеље и познанике, одавно незаседају за рачунар, многи су заборавили и да га имају. Окренули се људи нормалном животу, схватили да немају никакве користи већ само штете од белосвецких лажова и превараната, конкретно мислим на Виндовс.

Ово што Микрософт ради, то је за сваку осуду и тотално уништење те фирме. Не, нисам престрог, већ најблажи што може се бити, а они сами знају шта су заслужили и шта су све учинили целокупном човечанству...

Нека им је Бог на помоћи, јер ни НАТО ни НСП, ни било која комбинација им неможе помоћи, ако се сами непоправе... :)

Пошто је тема о Линукс МИНТу, имам га инсталираног, МИНТ 18 Цинамон, Али га некористим, јер нема драјвер за графичку карту.

Мислио сам да су са овом новом верзијом 18 одрадили и графички драјвер, али нажалост, нису.

Значи, да бих користио Линукс, морам да купим стари комп. :dash:

Пошто је тема о Линукс МИНТу, имам га инсталираног, МИНТ 18 Цинамон, Али га некористим, јер нема драјвер за графичку карту.

Мислио сам да су са овом новом верзијом 18 одрадили и графички драјвер, али нажалост, нису.

Кад ли ћеш да схватиш да екипа која обликује неку дистрибуцију нема никакве везе са партнерима за графичку карту? Тај део софтвера ради нека друга група програмера на нивоу линукс језгра а не засебних дистрибуција. До оних који одржавају засебне дистрибуција је само одлука које све верзије драјвера ће да буду заступљене у складиштима које они одржавају....

Кад ли ћеш да схватиш да екипа која обликује неку дистрибуцију нема никакве везе са партнерима за графичку карту? Тај део софтвера ради нека друга група програмера на нивоу линукс језгра а не засебних дистрибуција. До оних који одржавају засебне дистрибуција је само одлука које све верзије драјвера ће да буду заступљене у складиштима које они одржавају....

Што се тиче проблема са почетка теме нисам неки љубитељ Минта и лично га сматрам неуспелим покушајем да се направи бољи Убунту (некад давно у почетку, Минт је био познат као "Убунту, али какав би требао да буде")...
Сад је само прешминкани Убунту са гомилом сопствених бубица...
Него нисам приметио да је постављено које игре су у питању и на који начин су инсталиране. Како се графика понаша при коришћењу неког другог захтевнијег програма?
Који процесор , графичка карт и РАМ су у питању? Не би ме лудило кад би у питању био слаб хардвер... Констатација како је рачунар стар 4 године ништа не говори обзиром да и сада у продаји постоје конфигурације које су на нивоу дигитрона и напреднијих писаћих машина...

- - - - - - - - - -

Што се тиче проблема са почетка теме нисам неки љубитељ Минта и лично га сматрам неуспелим покушајем да се направи бољи Убунту (некад давно у почетку, Минт је био познат као "Убунту, али какав би требао да буде")...
Него нисам приметио да је постављено које игре су у питању и на који начин су инсталиране. Како се графика понаша при коришћењу неког другог захтевнијег програма?
Који процесор , графичка карт и РАМ су у питању? Не би ме лудило кад би у питању био слаб хардвер... Констатација како је рачунар стар 4 године ништа не говори обзиром да и сада у продаји постоје конфигурације које су на нивоу дигитрона и напреднијих писаних машина...

Који процесор , графичка карт и РАМ су у питању? Не би ме лудило кад би у питању био слаб хардвер... Констатација како је рачунар стар 4 године ништа не говори обзиром да и сада у продаји постоје конфигурације које су на нивоу дигитрона и напреднијих писаћих машина...

- - - - - - - - - -

Који процесор , графичка карт и РАМ су у питању? Не би ме лудило кад би у питању био слаб хардвер... Констатација како је рачунар стар 4 године ништа не говори обзиром да и сада у продаји постоје конфигурације које су на нивоу дигитрона и напреднијих писаних машина...
Драгане, ти као да си пао са марса... :)

Моја критика се и односи на оне који обезбеђују драјвере, мада и на оне друге зато што их непритегну по питању драјвера за Линукс.

Не критикујем зато што их мрзим или неволим ,већ да бих указао на проблем који се јавља, и шта није обухвачено... :)

И објасни ми које ти је то оправдање, да ли је овај или онај одговоран, мени није битно, битан је драјвер, ил ига има или нема!

И наравно, ту нема љутње, зато што је све на добровољној бази. Ако може и има користићу Линукс свакако, али док нема драјвера, нормално да немогу да га користим.
Шта ти ту није јасно? :)

А как оситуација иде, од стране информатике, не само ја, многи нечемо да користимо ништа, ниједан ОС, нити користити компјутере уопште!
Многи су већ одбацили компјутере па и мобилне телефоне. Сасвим су у праву!

Poslednja izmena:
Господине Драгане,

изласком нове верзије РОСА 8, такође је и изашао и нов драјвер за нВидиа графичке картице, тако да сад више немам проблема око графике.

Савршено добро су све одрадили, унапређен драјвер графичке, систем РОСА Линукс још више побољшан, има и новина што се тиче апликација и програма.

Свака им част, овим побољшањем РОСА је избила на 1. место у свету што се тиче Линукс ОС-а... :super:

snapshot1.jpg
snapshot2.jpg
snapshot3.jpg

Poslednja izmena:
Занимљиво је да су убацили најновији драјвер за nvida графичке картице у стабилно издање, нпр у Дебиан тестинг се још увек врти 352.хх (мада код мене и та генерација драјвреа ради одлично).

Не би било лоше да поставиш и остале податке о самом систему, нпр:
верзија језгра,
верзија радног окружења,
верзије програма који долазе прединсталирани на систему... итд

Занимљиво је да су убацили најновији драјвер за nvida графичке картице у стабилно издање, нпр у Дебиан тестинг се још увек врти 352.хх (мада код мене и та генерација драјвреа ради одлично).

Не би било лоше да поставиш и остале податке о самом систему, нпр:
верзија језгра,
верзија радног окружења,
верзије програма који долазе прединсталирани на систему... итд
Па рађен је драјвер за Линукс, у новој верзији, зато што стари драјвери неподржавају новије графичке. Барем не све.

Такође и Виндовс има муке са графичким драјверима за нВидиа графичке карте.

РОСА инсталира најновије верзије програма које има у својој бази, као и у инсталационом систему..

Неможе Дебијан, уз сво поштовање, да се мери са РОСА Линкс. Има свој стил и усмерење... :)

Инсталирао сам РОСА Плазма 5, не да сам се одушевио као куче у лифту, него још више од тог! :lol:

Раније сам пробао и друге дистрое да инстлаирам који имају окружење ПЛАЗМА, међутим, нису могли ни да се покрену.

РОСА је са Плазмом разбила све! :)

Користио сам Плазма окружење неколик одана, међутим, како сам навикао на КДЕ , реинсталирао сам систем, и инсталирао РОСА 8 са КДЕ 4 окружењем. Веома сам задовољан, и кад сам инсталирао постинстал програме, добио сам их у најновијој верзији. :)

http://wiki.rosalab.ru/en/index.php/ROSA_Desktop_Fresh_R8

Poslednja izmena:
Па рађен је драјвер за Линукс, у новој верзији, зато што стари драјвери неподржавају новије графичке. Барем не све.

Такође и Виндовс има муке са графичким драјверима за нВидиа графичке карте.

РОСА инсталира најновије верзије програма које има у својој бази, као и у инсталационом систему..

Неможе Дебијан, уз сво поштовање, да се мери са РОСА Линкс. Има свој стил и усмерење... :)

Инсталирао сам РОСА Плазма 5, не да сам се одушевио као куче у лифту, него још више од тог! :lol:

Раније сам пробао и друге дистрое да инстлаирам који имају окружење ПЛАЗМА, међутим, нису могли ни да се покрену.

РОСА је са Плазмом разбила све! :)

Користио сам Плазма окружење неколик одана, међутим, како сам навикао на КДЕ , реинсталирао сам систем, и инсталирао РОСА 8 са КДЕ 4 окружењем. Веома сам задовољан, и кад сам инсталирао постинстал програме, добио сам их у најновијој верзији. :)

http://wiki.rosalab.ru/en/index.php/ROSA_Desktop_Fresh_R8
Братац, користим КДЕ 5 од верзије 5.0х тј од како је слетела у тестинг складиште, тј већ 7-8месеци и да сад је то поприлично употребљиво окружење, и доста се квалитетније и брже развија у односу на КДЕ4 за које су требале године да би постало употребљиво.
(иначе ако већ ниси схватио Плазма је КДЕ у верзији 5.хх)
Него, не рече које су верзије језгра (линукса) и осталих прединсталираних програма у питању... Одредница "најновије у складишту" ништа не говори.

Братац, користим КДЕ 5 од верзије 5.0х тј од како је слетела у тестинг складиште, тј већ 7-8месеци и да сад је то поприлично употребљиво окружење, и доста се квалитетније и брже развија у односу на КДЕ4 за које су требале године да би постало употребљиво.
(иначе ако већ ниси схватио Плазма је КДЕ у верзији 5.хх)
Него, не рече које су верзије језгра (линукса) и осталих прединсталираних програма у питању... Одредница "најновије у складишту" ништа не говори.
Опет почињеш...:roll:

Подразумева се да је КДЕ 5 ПЛАЗМА... Немора никог да правиш блесавим...

И дистрое са ПЛАЗМА окружењем нисам могао никад до сад да инсталирам, зато што ниједан није могао да се покрене у самом старту приликом учитавања боот ДВД-а...
Проблеми су били око графике.

Сада по први пут сам могао да инсталирам ПЛАЗМА окружење, и то са дистроем РОСА Линуксом...

Ја сам ти и раније предлагао да пробаш СУСЕ Линукс, а ти ниси ни одговорио на мој коментар, па према томе, немој да сервираш небулозе... :)

Back