Пацоли ''плашио сам се исламског тероризма на Косову''

Poruka
18.681
"Плашио сам се да држава може да изврши неки терористички акт"
Лидер Алијансе за ново Косово Беџет Пацоли стигао је вечерас на аеродром у Приштини из Тиране и навео да није тражио никакве привилегије у односу на грађане.

Привилегије које није тражио односе се на мере уведене због коронавируса, преноси Коха. Пацоли је након слетања отишао у своју кућу која се налази у насељу Ајвалија а не у изолацију у Студентском центру у Приштини.

Нисам тражио привилегије, никакву разлику између мене и свих осталих, рекао је Пацоли медијима по доласку на аеродром.

"Никад нисам желео да будем другачији. Волим Косово, подложан сам свим предузетим мерама. Не опирем се. Поштујем норме које су прихвац́ене за све и важе и за мене. Никад не бих толерисао да неко има предност... Ако постоји правило које се примењује на све грађане, и ја бих га спровео", рекао је Пацоли.

Он се пожалио на неке изјаве вршиоца дужности министра унутрашњих послова Џељала Свечље и премијера Аљбина Куртија које су изнели протеклих дана и додао да није криминалац, пише "Косово онлајн".

"Волим ово место и све радим својевољно", казао је Пацоли.

Пацоли је рекао после слетања авиона у Приштину да се плашио да би држава могла да изврши "неки терористички акт" над њим, па је одлучио да слети у Тирану.

“Није ми се допала објава господина Куртија, где ме је позвао да се суочим са њим, где би са супротне стране била полиција. Ја нисам криминалац. Сваки посао који сам урадио за ову земљу заслужује поштовање. Ја сам грађанин света и изабрао сам да живим на Косову. Желим да наставим да живим овде и не остављам право никоме да ми то право угрози”, рекао је он.

Мени је једном укинута дозвола слетања, подсетио је он.

"Друга дозвола условљена је другим импликацијама, као,
да би неколико виталних косовских министарстава требало да буде укључено у издавање дозволе. Први пут су ме државне институције застрашиле да могу извршити некакав терористички напад на мене, па сам променио своју дестинацију", рекао је Пацоли.

Пацоли је рекао да је вец́ два месеца у изолацији.

“Мени је једном укинута дозвола за слетање. Друга дозвола условљена је другим импликацијама, као да би неколико виталних косовских министарстава требало да буде укључено у издавање дозволе. Летим летелицом, први пут су ме државне институције застрашиле да могу извршити неки терористички напад на мене, па сам променио своју дестинацију. Слетео сам у Тирани”, додао је Пацоли.

Био сам под великим притиском. Откад сам одлучио да се вратим био сам под великим притиском који је створен на Косову, казао је Пацоли.

Са аеродрома Пацоли је отишао у своју кућу која се налази у насељу Ајвалија надомак Приштине. Огласио се на Фејсбуку поручивши да је стигао кући и да му је недостајао завичај.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=04&dd=30&nav_category=640&nav_id=1679824

HOLBRUK.JPG

Kad se ovaj nije plasio sto bi on.

Back