Pacifistička strana priče

Mir je jedino prirodno stanje ljudske svesti koje mu je dato od strane prirode ili Boga za one koji veruju kao ja.
Neki se neće složiti sa mnom jer od kada je sveta, veka i ljudskih bića postoje sukobi.
Ipak, pitam se kako li su ti sukobi nastali.
Pretpostavljam da su prve sukobe ljudska bića vodila radi čistog opstanka, preživljavanja u tadašnjim uslovima kada su bili na meniju nekim zverkama koje su rado jele ljudsko meso.
Onda je neki naš predak, radi efikasne odbrane napravio neke sekirice kojima je ubijao te životinje koje su ga napadale.
Čovek je dobio MOĆ.
MOĆ je dospela u ruke ljudi i do tada vrsta koja se samo branila postala je napadač. Napravljena su onda koplja i još svašta, a onda je neki naš predak sa sekiricom primetio da neki drugi naš predak iz čopora ( plemena ) ima više mesa od njega, bolja krzna da ga greju u hladnim noćima, lešpšu ženku i pomislio.
" Zašto bre ja da jurcam za medvedom kad mogu da ubijem tu budalu i sve mu otmem. Pošto je bio snažan i imao mnogo dobru sekiricu, ubio je tog jadnika, oteo mu imovinu i rekao: " OVO JE SAD MOJE, ČUJETE LI, MOJEEEEEE."
Niko nije smeo da mu se suprotstavi, a dok miroljubivi smislili šta da urade, taj prvi ubica je oko sebe sakupio istomišljenike i pobio sve one koji su bili na suprotnoj strani.
Tako je nastala prva vojska.
Druga vojska je napravljena da se suprotstavi prvoj vojci, a svaka sledeća koja je stvarana je stvarana iz istog razloga. Da se brani od neke druge vojske. Posle formiranja, neke vojske su se preobratile u napadačke vojske i tako izazivale nastanak novih vojski.
Vremenom su se izmišljala nova i opasnija oružja koja su ubijala ljude, ali i veru u dobrotu, ljubav, razumevanje, toleranciju. Zaboravljena je samilost, oprost, empatija.
Čovek je gospodar života i smrti.
Da bi se čuvao mir na jednoj taritoriji, treba svi da slušaju najjačeg, a najjačima je snaga danas u oružju.
Bez njega su kukavice i slabići koji cvile i mole za oproštaj kada nemaju više kud.
Vojske su ubile čoveka u ljudima, a za sve je to kriv onaj prvi ubica kome je eto bilo hladno i nije bio sit kao onaj koji je bio njegov drug i saplemenik, a imao je bolju kožu, hranu ili ženku.

Ljudi, budimo LJUDI !!!

NeshaDeBeli;bt77807:
Ljiljo, ti od obične sitnice napraviš priču, a ja celu istoriju ljudskog roda nabijem u jedam relativno mali post na blogu.
Dakle ipak smo suprotno slični ja i ti.

ama ti se samo ne rasplineš hahahaaha
zamisli kad bi se raspisao kao ja oko sitnice......pa da uzmemo godišnji odmor da pročitamo.
Svaka čast za konciznost i duhovit a ipak ozbiljan prikaz

Back