Pacifistička strana priče II deo

Ovo je proširenje teme

http://forum.krstarica.com/blog.php?b=14386

Elem, pošto sam obećao da ću se osvrnuti na učešće strasti u životu ljudskih bića od praistorije do danas to ću sada i učiniti.

Elem, kada je već jednom došlo do sukoba među ljudima bilo je potrebno da se što više ljudi udruži u neku ratničku grupu koja će silom da sprovodi želje Alfa mužjaka, mužjaka koji je svojom snagom sebi obezbedio poštovanje podčinjenih.
Pored sirove snage koja mu je obezbeđivala zadovoljenje seksualnih i svih drugih strasti alfa mužjak je morao da pruži zadovoljenje strasti i svojim podčinjenim ratnicima.
Najjača strast svakom pojedincu je bila POSEDOVANJE neke vrednosti. Želeli su posedovati materijalne vrednosti, ali i žen(k)e. Što se više vrednosti ima, sve više i više vrednosti želi.
Nešto mudrije vođe su to vešto koristile i baš tu želju raspirivali u srcima svojih ratnika. Možda baš ovako:

" Braćo, nepobedivi ratnici. ( Masa urla )
Pred nama je teška bitka. ( Vođa urla )Tamo su u gradu uplaženi kao miševi. Kada probijemo njihovu bednu odbranu, sve je vaše. (Još jače urla )
Uzmite njihovo zlato, uzmite njihove žene, ( masa urla u ekstazi ) SVE JE VAŠEEEEEEEEEEEEEE."
Potom kreće bitka u kojoj su svi gubitnici.
Jedni gube život, drugi dušu, odnosno ljudskost.
Strast je odnela još jednu pobedu nad razumom i lepim osećanjima.

Mislite da danas toga nema ?
Naravno da ima, jer uvek postojimo MI i postoje ONI.

Od kako je ovog sveta uvek je bilo tog dualiteta.
Oduvek smo postojali Mi i oduvek su ostojali Oni.
Mi sisari i Oni dinosaurusi,
Mi homosapiensi i Oni neandertalci,
Mi hrišćani i Oni nevernici,
Mi partizanovci i Oni zvezdaši,
Mi Srbi i Oni Ameri.
Naravno da smo Mi uvek dobri, a Oni su loši jer smo pravedni, divni i nepogrešivi za razliku od njih.

Uvek postoje neki likovi koji će iskoristiti predrasude stvorene u proteklim vekovima da nas svađaju i da nas iskorišćavaju.
Za Alfa mužjake u svetskoj vladi ( znate valjda za njih ) mi smo meso, bezoblična masa vođena strastima, a ne pameću. Za njih smo samo sredstvo njihovog bogaćenja i zadovoljavanja NJIHOVIH strasti.

Pozivam sve vas koji znate da razmišljate svojom glavom da saberete dva i dva i da glasno kažete da je to četri.
Neka nam strasti budu malo u drugom planu. Budimo racionalni, razmišljajmo o tome kako da budemo srećni, kako da pomognemo jedni drugima. Neka nam to bude strast koja će zameniti one prizemne strasti iz proteklih vekova.
Budimo pametniji od naših predaka da bi naši potomci bili pametniji od nas.

Na kraju, pozivam vas da učestvujete u širenju mreže srećnih ljudi. Trenutno nas je malo. Postujte na ovom
http://nesadebeli.createforum.eu/index.htm
forumu samo lepe stvari. Pišite o lepoti življenja, otvarajte teme koje god želite. Pokažimo svetu da može drugačije.
Dosta je bilo buzdovana i atomskih bombi.
Živela ljubav, razumevanje i tolerancija među ljudima.:heart:

:hvala:

U to ime..ae odigramo jednu brzopoteznu :))

funny_chess_shot_glass.jpg

Leeeeeeeeeeeeeeeeleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, Toooooooooooool.
Pa ti će me načisto upropastiš. Prvo viskići onda p...ći, sve sam porok do poroka.:worth:
Znam ja šta ti radiš.
Iskušavaš moju volju i da li mogu da pobedim sopstvene strasti.
E pa sad ću da ti odgovorom.
Ako bih popio sve ono sa prve slike možda bih se prihvatio i ovog sa druge, ali pošto sam zakleti antialkoholik, nema šanse.:hahaha:
Ovu ponudu možeš slobodno da proslediš nekom drugom.:gace::bye:

Back