Pacifikacija i emancipacija Pastuna - kako to izvesti

srpskiliberal

Zainteresovan član
Poruka
223
Afganistan je zemlja u kojoj je svega 43% ljudi pismeno. Od broja pismenih, najvise je Hazara, Tadzika i Uzbeka, tj. naroda Severne Lige i centralne regije. Procenat pismenosti kod Pastuna, najbrojnijeg i najtradicionalnijeg naroda Afganistana, je znatno manji! Planinski i neristupacni reljef je oblikovao njihov mentalitet. Plemenska organizacija zivota, izuzetno patrijarhalna, gde se zene tretiraju kao nista vise do masina za radjanje. Upravo zato je bilo nemoguce da bilo kakva progresivna ideja ili naucno dostignuce penetrira u njihov zivotni prostor. Vecina talibanskih boraca su nepismeni. Na snimcima koje vidimo gde u predsednickoj palati Talibani halapljivo jedu kolace, izgledaju bukvalno kao zivotinje, a ne civilizoani ljudi. Najveca greska za ovih 20 godina NATO okupacije Afganistana je sto se, makar na silu, nije penetriralo kulturnom i obrazovanom politikom u zabacena plemenska podrucja. To je trebao da bude prioritet. Nasilne ideologije potkrepljene masovnom podrskom naroda se unistavaju brainwashingom i promenom kulturnog modela drustva.

Sada, pod Talibanima, zene ce imati manje prava, broj nepismenih ce se povecavati, a zatucanost ce biti zacementirana sve do neke nove intervencije. Ko god da sledeci napadne Afganistan, a morace pre ili kasnije (to cak moze biti i neka islamska zemlja) glavni cilj mora biti isiranje mozga. Alternativa je da se Afganistan ostavi za vjek i vjekova kao primitivna oaza kozo*eba, gde ce svaki vehabijski bradonja moci da se skloni i zivi zivot a la Miroljub Petrovic.

Ne mozes u sred Evrope imati talibansko srce , nema to vise ovde ...
Mozda bi pomogao trening bosih nogu i nosenje sandala na mesec dana. :lol:
Imamo mi našeg Pahtuna.
Čovek otišao u pećinu zbog DOSmanlija.

Ceo svet priča o Panti Petroviću, čoveku koji 18 godina živi u pećini​

CzdktkpTURBXy9lNWEwNmFkN2Y0MDE1NWMwYjA3MDk0YmFiNDRkOTcwYS5qcGeRlQLNArwAwsM.jpeg

https://noizz.rs/lifestyle/pecinski...ja-jer-je-primo-vakcinu-protiv-korone/f9sr5mr

ovo nije sred evrope nego periferija.
jos nesto , talibani nisu izrucili bin ladena , mi smo izrucili sve , preko 50 ljudi , i sad smo jos nakaceni zigom genocida od zapadne propagande, uzas od pickosrbije.
MI smo u Evropi , nema tu periferije.
Jedino ako mislis na ekonomsku moc a to je drugo.
Ne mozes biti divljak , ipak si Srbin , Evropljanin a ne neki Pastun iz brda i provalija.
Mozda si doziveo razocarenje i krizu identiteta , svi smo na neki nacin ...
Nista oni nisu dobili , imace izbeglice i ta zemlja ce i narednih 100godina ostati rupetina sa ili bez okupacije.

MI smo u Evropi , nema tu periferije.
Jedino ako mislis na ekonomsku moc a to je drugo.
Ne mozes biti divljak , ipak si Srbin , Evropljanin a ne neki Pastun iz brda i provalija.
Mozda si doziveo razocarenje i krizu identiteta , svi smo na neki nacin ...
Nista oni nisu dobili , imace izbeglice i ta zemlja ce i narednih 100godina ostati rupetina sa ili bez okupacije.
srbije za 100 godina nece biti.a nece biti nikad bogata nego neka polurupetina ... dakle sve je gluma ovde sa fabrikama banglades tipa kablovi tekstil i toksicna hemija , i bajke sa tv.
dapace ,sve se radi na ubrzavanju procesa nestajanja srbskog naroda.
radikalne mere su potrebne i praktican recept za oslobodjenje sada postoji , tj uvek je i postojao.

ovo nije sred evrope nego periferija.
jos nesto , talibani nisu izrucili bin ladena , mi smo izrucili sve , preko 50 ljudi , i sad smo jos nakaceni zigom genocida od zapadne propagande, uzas od pickosrbije.

Mnogo citas HOBOCTN, svinjformer i slicno ruskokolonasko smece, nigde drzava Srbija nije proglasena genocidnom kao ni srpski narod, vec samo Ratko Mladic i jos par osoba. ;)

7c877efe0d13efde7903906a96fdf405.jpg

У Авганистану има више племена Хазари , Паштуни ..мение интересује који је женски ген највише заступљен у Авганистану ?

И да ли је могуће да ус се некада ове Афганистанке мешале са словенима

srbije za 100 godina nece biti.a nece biti nikad bogata nego neka polurupetina ... dakle sve je gluma ovde sa fabrikama banglades tipa kablovi tekstil i toksicna hemija , i bajke sa tv.
dapace ,sve se radi na ubrzavanju procesa nestajanja srbskog naroda.
radikalne mere su potrebne i praktican recept za oslobodjenje sada postoji , tj uvek je i postojao.
U nama je problem i ne , to nije autosovinizam.
Mnogi su videli gde grese i napravili solidne drzave a mi se i dalje kunemo u Rusiju i cekamo neko oslobodjenje a ne vidimo koliko smo zapravo autodestruktivni ...
Eto sada neke hrani upravo ovo sto su pastuni pobedili ameriku ... cuj pobedili , pa oni su izasli iz tudje zemlje , nema tu neke pobede , destrukcija i delimicno nada za boljem je postojala a sada se vracaju na zatucani zakon divljaka.

7c877efe0d13efde7903906a96fdf405.jpg

У Авганистану има више племена Хазари , Паштуни ..мение интересује који је женски ген највише заступљен у Авганистану ?

И да ли је могуће да ус се некада ове Афганистанке мешале са словенима
Slovenski 100%
Ne interesujes se ti slucajno :hahaha:

Mnogo citas HOBOCTN, svinjformer i slicno ruskokolonasko smece, nigde drzava Srbija nije proglasena genocidnom kao ni srpski narod, vec samo Ratko Mladic i jos par osoba. ;)

da da to je ta fora i floskula da se vlasi ne dosete, ali kad god prikazuju mediji, ili negde citas- pise srbi, i za 100 godina pisace srbi pobili 100.000 muslimana kako uvecavaju brojeve. politika vecito menja istoriju i podmazuje a vi mandrili sto ste se primili to ce tek buduce generacije placati vasu imbecilnost. to nije smelo da se dozvoli

U nama je problem i ne , to nije autosovinizam.
Mnogi su videli gde grese i napravili solidne drzave a mi se i dalje kunemo u Rusiju i cekamo neko oslobodjenje a ne vidimo koliko smo zapravo autodestruktivni ...
Eto sada neke hrani upravo ovo sto su pastuni pobedili ameriku ... cuj pobedili , pa oni su izasli iz tudje zemlje , nema tu neke pobede , destrukcija i delimicno nada za boljem je postojala a sada se vracaju na zatucani zakon divljaka.
mi smo okupirani covece sto direktno deo teritorije sto indirektno kao kolonija a ti mi pricas neke glupave frazetine iz malogradjanskih novina. svugde je bio lov na srbe gde god smo se povukli , eto sta ti misle i oni i ti sto su ih postavili na vlast ovde, i ti se pravis lud.
niko se ne odrice dobrovoljno isisavanja love ,okupator moze biti isteran samo i jedino SILOM !

Imamo mi našeg Pahtuna.
Čovek otišao u pećinu zbog DOSmanlija.

Ceo svet priča o Panti Petroviću, čoveku koji 18 godina živi u pećini​

Pogledajte prilog 992380

https://noizz.rs/lifestyle/pecinski...ja-jer-je-primo-vakcinu-protiv-korone/f9sr5mr
Nisu Dosmanlije. Covek izgubio posao cuvara u Makedoniji ,raspadom drzave nije bio Makedonac pa se vratio u rodni kraj . Radio je dok je bila Jugoslavija. Od 1992 ne radi a dugo je ziveo u sumi na granama drveta je napravio zaklon. Posle je presao u pecinu,

mi smo okupirani covece sto direktno deo teritorije sto indirektno kao kolonija a ti mi pricas neke glupave frazetine iz malogradjanskih novina. svugde je bio lov na srbe gde god smo se povukli , eto sta ti misle i oni i ti sto su ih postavili na vlast ovde, i ti se pravis lud.
niko se ne odrice dobrovoljno isisavanja love ,okupator moze biti isteran samo i jedino SILOM !
Srbija nije okupirana. To sto pod okupacijom smatras da nemas pravo da ubijas i koljes zicom po Srebrenici i zavodis fasizam, to je problem tvoje nesvesnosti realnosti u koje se nalazis. A koja teritorija nam je pod okupacijom? Kosovo? Pa zvanicno je Srbija tamo bila okupator, jer je apsolutna vecina stanovnika to tako dozivljavala.

Back