Pa, popunićemo umesto vas jer vas baš mrzi;

Nema logike za invalidnost..
primer
popisuje osobu koja nosi naocare i pita ga imate li problem sa vidom a osoba odgovara : necu da odgovorim na to pitanje
ili
osoba sedi u invalidskim kolicima i na pitanje o invaliditetu odgovara necu da odgovorim na to pitanje
ili
popisuju dedu sa slušnim aparatom u uvetu a deda stavi ruku na uvo kada ga pita popisivac nagne se malo i kaze nisam cuo pitanje
baba dobacuje dedi pojacaj aparat :lol: a popisivac glasnije pita dedu da li ima problem sa sluhom a deda kaže necu da odgoivorim na to pitanje :lol:
Нисам рекао да има логике, само кажем шта су они изузели из обавезности одговарања.
А какве логике има питање колико станова има у згради? Треба да идем да бројим? Да будем кажњен јер сам погрешно пребројао? А и откуд да знам да неко није купио два стана па их спојио и у катастру уписао као један, а ја бројим врата па пребројим два?

Кад смо већ код матерњег језика, какве логике има да се српски језик у Србији налази под неколико различитих назива? (То већ није питање уско везано само за попис, наравно.)
Пошто су чак и штампали формуларе на разним језицима, могао бих се нпр. правити блесав да не разумијем питања јер нема преводиоца, а ја разумијем само босански, само хрватски или само црногорски и онда кад ми поново дођу с преводиоцем кажем да ми је матерњи српски. :mrgreen:

Back