PA PA PDV

pridružujem se i podržavam u potpunosti.....jos samo da nam uvedu PDV na vazduh
zlotvori.....ma zar još neko misli da njih uopšte briga kako živi običan narod...ljudi
šta vam je pa njih mi apsulutno ne zanimamo......samo oni treba da žive a mi obični
smrtnici......ma dajte nemojte me razočaravati..DOLE PDV...i sve te gluposti......:twisted:

Dinkic je sve privatnike skroz udavio sa tim PDV-om , a sve velike ( necu navesti imena ) je izbacio na samu povrshinu da se sunchaju , a ovi ostalo dole da se dave ...
samo bi boleo da nekome od tih NOVOPEChENIH tajkuna uzmem radnu knjizhitzu i da vidim kolki je njegov radni stazh i kolka su mu mesechna primanja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@ !!!

@Carine,svi privatnici placaju pdv i treba da ga placaju.U svim drzavama je to oce nas,pa sto nebi u nasoj:tick:. Sramota je to sto su kod nas cene hrane i galanterije za bebe preskupe,pa cak i duplo skuplje nego u drugim drzavama:evil: I da smanje pdv opet ce trgovacke marze da budu velike, a cene astronomske.Trgovci se razbijaju od para Koliko god da stave cenu jadni roditelji ce da je plate jer beba se mora obuci i nahraniti.TO je kriminal.I tuga je to sto u nasoj drzavi svi prodaju kinesku robu koja je prepakovana (reexport) u drugim drzavama i to za jake cene. Gde god vidis deklaraciju i pise PRC to je Kina, a kao iz Nemacke je,Austrije,Madjarske8) Da ne pricamo o drugorazrednim proizvodima koji se proizvode za nase trziste8) Znas li koja je razlika kad kupis flasicu u Austriji i kod nas?!!!! Isti proizvodjac, a porizvod ni prineti originalu - a cena kod nas veca. Koja je to tuga:roll:

@Carine,svi privatnici placaju pdv i treba da ga placaju.U svim drzavama je to oce nas,pa sto nebi u nasoj:tick:. Sramota je to sto su kod nas cene hrane i galanterije za bebe preskupe,pa cak i duplo skuplje nego u drugim drzavama:evil: I da smanje pdv opet ce trgovacke marze da budu velike, a cene astronomske.Trgovci se razbijaju od para Koliko god da stave cenu jadni roditelji ce da je plate jer beba se mora obuci i nahraniti.TO je kriminal.I tuga je to sto u nasoj drzavi svi prodaju kinesku robu koja je prepakovana (reexport) u drugim drzavama i to za jake cene. Gde god vidis deklaraciju i pise PRC to je Kina, a kao iz Nemacke je,Austrije,Madjarske8) Da ne pricamo o drugorazrednim proizvodima koji se proizvode za nase trziste8) Znas li koja je razlika kad kupis flasicu u Austriji i kod nas?!!!! Isti proizvodjac, a porizvod ni prineti originalu - a cena kod nas veca. Koja je to tuga:roll:

A koliko je nasa plata manja nego u Austriji,Nemackoj....

Dobro je shto u toj akciji uchestvuje jedan eminentni struchnjak na polju ekonomije. Mislim, smeshno. Ne vidim razlog da bilo ko bude izuzet od poreza. Da ne pricham o tome da pojeftinjenje ne bi bilo ni priblizno 18% kada bi ukinuli pdv. Ali dobro, bitno je da se 65 mama i tata skupilo i lupeta. Josh ochekuju da budu ozbiljno shvaceni.

Najviše taj pdv i nije ukinut zbog toga što pojeftinjenje na kraju i ne bilo toliko... A kako da niko ne može da bude bez poreza, šta je bilo kad se ukinuo porez na kumpjutere i opremu??? zato što smo kao narod potpuno kompjuterski neobrazovani..

Mislim, ja znam šta je pdv, i najviše štete nam je prouzrokovano kad smo izašli iz sistema istog; takođe ne znam čemu to, ali druga priča je... Ali kume bwe, mogu i te kako stavri za klince, bar neophodne, da budu jeftinije

Ne znam, ja sam potpuni protivnik. Znash roditeljima su bitne stvari za bebe, onima koji nisu roditelji su bitne neke druge stvari. Sad svi trebamo da sastavimo jednu listu zelja na shta sve treba da se smanji ili ukine pdv. E pa ne ide to tako. Na neke stvari treba biti spreman, simple. Ako neko nema 'leba da jede, a ima petoro dece, treba odmah u ludnicu da ga zatvore uz neko kamenovanje shto uchestvuje u muchenju male dece.

Ne znam, ja sam potpuni protivnik. Znash roditeljima su bitne stvari za bebe, onima koji nisu roditelji su bitne neke druge stvari. Sad svi trebamo da sastavimo jednu listu zelja na shta sve treba da se smanji ili ukine pdv. E pa ne ide to tako. Na neke stvari treba biti spreman, simple. Ako neko nema 'leba da jede, a ima petoro dece, treba odmah u ludnicu da ga zatvore uz neko kamenovanje shto uchestvuje u muchenju male dece.

Delimicno se moram sloziti, ali onda da bar ne slusamo licemerne price o beloj kugi. Sta mislis?

JA se pred porodjaj nakupovala u EU - za 6 puta manje pare nego sto bih pljunula ovde a da e pricam o kvalitetu. Sad ko mi je kriv sto nisam kupila jos vise, pa su me ovde sisali ko ovcu

naravno,dok bude ovaca bice i dzempera:D
kupila sam detetu kapicu 550din,carapice 100din
majko moja za mene carape 60-80 a za njega 100din a 10puta su manje! Od cega li ih prave majku mu :think:
Da ne pricam o jaknici koju sam na snizenju platila 1200din a bila 1500:roll:

stvarno treba puno materjala za jednu bebecu jaknu:dontunderstand:

hehe vidi se ko je studirao finasije:D
pdv je osnovni izvor prihoda drzave,suludo je ukinuti ga
kasa mora da se puni,a neke druge instance da odrede pomoc roditeljima na osnovu odredjenih kriterijuma
a da vam je skupo u srbiji-jeste,nema to veze s pdv

tako je. i ako bi bio ukinut pdv, trgovci bi samo podigli cene..i kraj..
i mene nervira licemerje drzave po pitanju nataliteta..svi s.e.eru, galame..a konkretno se nista ne preduzima..ali nije samo oprema za bebe i decu...svi lekovi za trudnice se placaju, npr..
drzava koja zaista zeli da se podmladi, krece u jedinstvenu akciju na svim frontovima..po pitanju zdravsta, skolstva, brige o majkama i deci uopsteno..pdv je tu samo kap u moru...
a sto se tice prometa proizvoda za decu, najmanji je problem organiciti marze..kad bi neko hteo..
ma, samo se iznerviram kad pricam o tome..

Back