pa ja sam ocekivala....ma daaaaaaaaaj

kad u nesto ulazes velike nade i ocekivanja, neminovno se razocaras... nazalost, uvek je tako... ne kazem da treba biti bez ikakvih ocekivanja, vec da ona trebaju da budu sto racionalnija kako bi smo rizik od razocarenja sveli na minimum... jednom sam bas puno ocekivao od jedne osobe, i na kraju shvatio da je ona totalna suprotnost u odnosu na moja ocekivanja, sto me je nevidjeno razocaralo i smorilo... od tad svemu mnogo pribranije i racionalnije pristupam, bez nekih zanosenja i sanjarenja...

ljudi, imate li vi ocekivanja?
nesto tipa---> ocekivati od matoracaili drugarica poklon za rodj
ocekivati da vam neko bude zahvalan za nesto oko cega ste mu pomogli
ocekivati od decka, devojke, druga, drugarice da vam se jave
ocekivati da neko postupi na nacin koji ste vi zamislili u svojim glavicama

ja imam problem sa tim
smatram da je normalno da ocekujem od decka npr. da mi se javi tokom dana ako se vec ne vidimo
ili ocekujem da skapira koliko sam se zrtvovala (zrtva ukljucuje konflikte sa celokupnom porodicom) zbog te nase veze, ne u smislu da mi sad podilazi i da me dize u nebesa nego da jednostavno bude svestan svih tih stvari
ocekujem od drugarica da se iscimaju za to nase letovanje, a ne da cekaju da ja sve organizujem i javim im kada treba da se pakuju

mislim, to su sve neke razumne stvari
ali se cesto pitam da li ja imam pravo na to
svako postupa po svojoj volji i u manjoj ili vecoj meri obraca paznju na tu drugu stranu koja moze da bude povredjena ili da to na nju nema nikakvog uticaja
muka mi je vise da se cimam oko svih ispala jer cu na kraju uvek ja ispasti kriva, jer zaboga, ocekivati nesto nije realno, jednostavno ja nemam pravo na to (ovo poslednje su reci osobe zbog koje i otvaram ovu temu)

Nemaš prava....
Inače ja ni od koga ništa ne očekujem...naučićeš se i ti tome posle nekog vremena....

Jes bre...samo se trebamo cuvati od razocarenja i boli.
Najbolje je da nista ne ocekujemo, a ako dobijemo po peechci povrh toga, jos da budemo zahvalni cause we learned a valuable leeeesson
Ko vas nauci takvom luzerskom nacinu razmisljanja i zasto je pozeljno glumiti nezainteresovanu samouverenost, a onda se u pogodnom trenutku ubiti jer taj pritisak ne mozes da izdrzis, jer ti nije svejedno, jer te ne boli uvo za sve, jer se nisi rodio da te svako sutne, jer imas pravo da ocekujes da se ljudi prema tebi ponasaju u najmanju ruku razumno i sa postovanjem, ako vec nece da budu fer, korektni i dobri

To ti je tako kad preuzmeš ulogu mame...naročito specifično u čisto ženskim ekipama....

ma daaaaaaj..preterujes!
duga je to prica u stvari ali se moze skratiti
ljudi vole kada im se sve servira na tanjiru, ne vole da se cimaju vec samo da dignu noge u vis i cekaju...
naravno da nisam preuzela ulogu majke u drustvu vec i sama vidim da su nesnalazljive i neodgovorne, ali meni ne pada na pamet da im izigravam bebisiterku
mislim, drugacije su situacije kroz koje sam prolazila pa naucih da se snalazi tj. da brinem o svom dupetu
sad nisu one krive sto ih je zivot mazio pa ne umeju da se snadju bez mame i tate ali bar mogu da se potrude, da daju neki doprinos pa makar to bilo nesto mizerno, cisto da se malo aktiviraju
al' jjebem li ga sad

:zcepanje: ulogu mame... o bože..:lol:
Mhm...

ma daaaaaaj..preterujes!
duga je to prica u stvari ali se moze skratiti
ljudi vole kada im se sve servira na tanjiru, ne vole da se cimaju vec samo da dignu noge u vis i cekaju...
naravno da nisam preuzela ulogu majke u drustvu vec i sama vidim da su nesnalazljive i neodgovorne, ali meni ne pada na pamet da im izigravam bebisiterku
mislim, drugacije su situacije kroz koje sam prolazila pa naucih da se snalazi tj. da brinem o svom dupetu
sad nisu one krive sto ih je zivot mazio pa ne umeju da se snadju bez mame i tate ali bar mogu da se potrude, da daju neki doprinos pa makar to bilo nesto mizerno, cisto da se malo aktiviraju
al' jjebem li ga sad
Gledaj....koliko god ti to neverovatno zvučalo u ovom trenutku žensko sam....tako da znam o čemu govorim....i nema to veze sa tim koga je život mazio i pazio....nego ih jednostavno mrzi da se iscimaju....a ti to možeš posmatrati sa koje god strane hoćeš i kako god ti je lakše...xD

ljudi, imate li vi ocekivanja?
nesto tipa---> ocekivati od matoracaili drugarica poklon za rodj
ocekivati da vam neko bude zahvalan za nesto oko cega ste mu pomogli
ocekivati od decka, devojke, druga, drugarice da vam se jave
ocekivati da neko postupi na nacin koji ste vi zamislili u svojim glavicama

ja imam problem sa tim
smatram da je normalno da ocekujem od decka npr. da mi se javi tokom dana ako se vec ne vidimo
ili ocekujem da skapira koliko sam se zrtvovala (zrtva ukljucuje konflikte sa celokupnom porodicom) zbog te nase veze, ne u smislu da mi sad podilazi i da me dize u nebesa nego da jednostavno bude svestan svih tih stvari
ocekujem od drugarica da se iscimaju za to nase letovanje, a ne da cekaju da ja sve organizujem i javim im kada treba da se pakuju

mislim, to su sve neke razumne stvari
ali se cesto pitam da li ja imam pravo na to
svako postupa po svojoj volji i u manjoj ili vecoj meri obraca paznju na tu drugu stranu koja moze da bude povredjena ili da to na nju nema nikakvog uticaja
muka mi je vise da se cimam oko svih ispala jer cu na kraju uvek ja ispasti kriva, jer zaboga, ocekivati nesto nije realno, jednostavno ja nemam pravo na to (ovo poslednje su reci osobe zbog koje i otvaram ovu temu)

svremena na vreme se razocaram u kako koga ,ali je to postalo polu-ozbiljno tek pre nekih 4;5 godina.I kako nije bas toliko ucestalo ,jos uvek nisam toliko izirtiran.
Jos uvek nisam nasao druga/drugaricu/devojku.... koji bi mi bili toliko dragi da mogu tesko da me povrede nekim svojim delima.

Back