Па докле више

каква услуга такав и бакшиш, не занима ме да ли је слатка конобарица или газдин братанац, оћу цео кусур у руке па ћу да му дам део ако имам вољу. ако дође до тога да морам да тражим кусур добиће ****** уместо чашћавања

Највише мрзим кад нека конобарица самовољно задржи за себе остатак кусура (Ситна крађа, утаја и превара
Члан 210). Ако је пиће нп 170 дин, ја дам новчаницу од 500, а она ми врати 300 динара. У иностранству се зна да се конобари, собари, и слични, раде за бакшиш. Овде код нас се ради за плату, међутим, мора да се бркне нешто са стране. Већина њих поткрада и своје газде, и то дебело. То што им дотични плаћају по 10 000 дин и нису пријављени, за санкционисање тога постоје одређене институције. Друга ствар, у понеким клубовима, сплавовима, дискаћима, цене одређеног пића варирају од секунде до секунде, тако да прва тура једног истог пива може коштати 150, друга 170, а трећа 200 дин. Одређени конобари користе сваку прилику: клинци, они који су попили, они који су са рибом па неће да се брукају за 50 дин, изгубљени рачун у гужви, итд. Трећа ствар је везана директно за поткрадање газде. Ради се о томе да кад на неким местима наручиш виски од 200 дин, зна се колико се виски точи, добијеш пола тога помешано са 5 коцки леда да се течност подигне, конобар, у сарадњи са шанкером, од 200 направи 400 дин. Да додам, неком можда звучи смешно 50 динара, ал рачунајте колико дотична особа може да згрне тако за један дан, вече, пута икс....

Ко има било шта да дода или одбије од овога....само изволте. :rtfm:
zaboravio si da napomenes da se menja velicina case posle 22..cena ista il skuplje nego u 18cas ..praktikuju pabovi..i jos mnogoooo trikova ima..

svaka tura pica - racun
placanje racuna - u dinar
ako je placanje takvo da se ocekuje kusur - ocekujem ga

mnogi me kritikuju za ovo, ali.i ja radim za tacno odredjenu platu i niko mi ne daje ni dinar preko...

U pravu si.Placen sam po satu,ponekad zivim u nenormalnim uslovima (100 i vise km od civilizacije,bez telefona,net-a...itd),ako sam bolestan,nemam dnevnicu itd.UVEK cekam da mi vrati kusur,pa dam baksis,naravno ako je zasluzio/la.Ako pocne da mi brlja po novcaniku iznad glave,kao trazi sitno,da bih ja rekao u redu je,cekam iz principa!Bio sam trgovac 11 godina,i ni jedan dan nisam bio bez sitnine za kusur.Njegovo je da vrati tacno,a nase da castimo ili ne.

Pre dok su bili jako ne ljubazni i preko k.... me gledali i nisu dobijali ti nista.
Skoro me je kelner jurio da mi vrati 30 dinara kusura u smislu vratice samo da se prebroje pare i ja mu kazem da je nebitno,nema veze,necu.
I kada smo krenuli on me juri da vrati 30 dinara-ja zatecena.
Za 20,30,50 dinara ne cepidlacim ostavljam ako nemaju jer mi je kretenski da se cimam za sicu i nisam cicija,necu umreti za tako malo.
Da mi zaokruzi kusur sam po sebi ne dam,tada bi ga trazila ali taj problem nisam imala.
Kad sam jednom sela i nisam popila toplu cokoladu do kraja a kelner me pitao da li nesto ne valja-bila sam u soku jer je to prvi put da me kelner tako nesto pita.
Naravno,sve je valjalo a ja sam bila umorna i nisam mogla da popijem ali me je gest sam zatekao-nisam navikla na to.
Cak i da nije valjalo,kada je kelner u redu ne bi rekla jer je tu bio gazda a znam kako se oni lose ponasaju prema zaposlenima.
Mi platili i ostalo 100 dinara covek nam vratio pare mi se gledali i uzeli i dali mu ih.

Back