Pa da li je moguće ???

Poruka
8.101
Pošla sam sad da skuvam kafu za mene i dragog i crče mi sijalica .... OPET !!! :besna::azdaja::besna:
Šatro "Philips" ...
Druga u tri dana .... Merdevine više i ne iznosimo iz kuće.
Neonka mi ne odgovara jer svako malo ulazim, izlazim, palim-gasim, a i smeta mi nekako ....

Šta je ovo?
Nekada su sijalice trajale godinama, a sad ni par dana ....:dontunderstand:

Šta je to "hladan start" ? I u kuhinji je toplo, a dragi mi kaže da se to ranije nije događalo .
obična sijalica ima grejno vlakno čiji je otpor mali u trenutku uključenja...dok se ne usija. to vreme je kratko ali sijalica u prvom trenutku trpi mnogo veću struju od nominalne. zato najčešće i crkavaju pri uključenju. a zašto su nekad manje crkavale...pa sve se nekada radilo kvalitetnije i dugotrajnije pa i sijalice, drugo... elektro mreža je bila slabija pa je retko ko imao i 220V a sada je napon skoro svuda preko 240V. stavi umesto prekidača dimer pa će ti sijalice trajati bar nekoliko puta duže

obična sijalica ima grejno vlakno čiji je otpor mali u trenutku uključenja...dok se ne usija. to vreme je kratko ali sijalica u prvom trenutku trpi mnogo veću struju od nominalne. zato najčešće i crkavaju pri uključenju. a zašto su nekad manje crkavale...pa sve se nekada radilo kvalitetnije i dugotrajnije pa i sijalice, drugo... elektro mreža je bila slabija pa je retko ko imao i 220V a sada je napon skoro svuda preko 240V. stavi umesto prekidača dimer pa će ti sijalice trajati bar nekoliko puta duže

potpuno tachno, zapravo ne samo za sijalice, vec i za veliku vecinu el. uredjaja i ostalih mashina, "najubojitije" je upravo paljenje.

sjajna ideja ovo sa dimerom, vish dobro si to rekao kolega, moracu i ja po gajbi da ih namontiram mesto prekidacha,

reputacija :ok:

Poslednja izmena:
Dobro a šta ako sijalica konstantno trepće i "krči", iako su promenjene sijalice 1000 puta (jer crkavaju na par dana) i grlo je promenjeno?
Evo stavljena je štedljiva ali i ona trepće i nepodnošljivo je. Noću, danju slabije ili nimalo. Al danju i ne treba je l tako :(

Je l može da ima neke veze sa temperaturom, pošto se noću ne greje ta prostorija?

Dobro a šta ako sijalica konstantno trepće i "krči", iako su promenjene sijalice 1000 puta (jer crkavaju na par dana) i grlo je promenjeno?
Evo stavljena je štedljiva ali i ona trepće i nepodnošljivo je. Noću, danju slabije ili nimalo. Al danju i ne treba je l tako :(

Je l može da ima neke veze sa temperaturom, pošto se noću ne greje ta prostorija?
nema veze sa temperaturom. negde nema dobar kontakt. ako si sigurna da je u grlu dobro prišrafljeno, onda je labavo u prekidaču

Pošla sam sad da skuvam kafu za mene i dragog i crče mi sijalica .... OPET !!! :besna::azdaja::besna:
Šatro "Philips" ...
Druga u tri dana .... Merdevine više i ne iznosimo iz kuće.
Neonka mi ne odgovara jer svako malo ulazim, izlazim, palim-gasim, a i smeta mi nekako ....

Šta je ovo?
Nekada su sijalice trajale godinama, a sad ni par dana ....:dontunderstand:

Bila je jedna emisija na Nemackoj TV,gde su Srbiju pored jos nekih zemalja svrstali u tehnicki skart.Tj vele da su kod nas sva tehnicka roba plagijati,ali da oni nemaju kontrolu nad tim.Kupis bre Whirlpool ves masinu,i u garanciji od godinu dana zoves servis minimum 5 puta!A istu takvu masinu kupis u Austriji i rkas je 10godina bez majstora!

Hvala :cmok2:

Back