P O L I C I J A saobraćajna - Republike Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

proka

Legenda
Poruka
57.100
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]Добродошли на интернет презентацију Управе саобраћајне полиције у Министраству унутрашњих послова Републике Србије.

Сврха полицијског рада у области безбедности саобраћаја је заштита организованог функционисања друмског саобраћаја и заштита грађана и материјалних вредности у процесу превожења.[/TD]
[TD="width: 4"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Саобраћајна полиција заштиту безбедности у саобраћају оставарује применом права, односно уоквирује право и безбедност.
Примарни вид заштите остварује у непосредној контроли саобраћаја, директним мерама безбедностикоје морају бити примерене опасности и спречавању индивидуалних ризика. С обзиром да контролу саобраћаја обавља непосредно на путу, уз решавање најсложенијих саобраћајно-безбедносних ситуација, веома често мора да отклања и ублажава последице: нефункционисања појединих саобраћајно-безбедносних субјеката, неразвијене путне инфраструктуре, неуређеног техничког регулисања саобраћаја и бројне друге проблеме.

Интернет презентацијом желимо да Вам пружимо конкретне информације о планирању, организацији и начину спровођења послова саобраћајне полиције и да Вам на овај начин приближимо безбедност саобраћаја на подручју Републике Србије.

- - - - - - - - - -

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]
С А В Е Т И
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="width: 99%"]
[TR]
[TD]
ЕСЕТ ОПШТИХ САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНУ В
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="width: 99%"]
[TR]
[TD]
1. УСПОРИТИ НА МЕСТИМА ГДЕ СЕ НА КОЛОВОЗУ НАЛАЗИ СКУПЉЕНА ВОДА, НА КОЛОВОЗУ СА КОЛОТРАЗИМА, НА НАДВОЖЊАЦИМА, У КРИВИНАМА

2. ПО МАГЛИ НЕ КОРИСТИТИ ВЕЛИКА СВЕТЛА ВЕЋ ОБОРЕНА, АКО ПОСТОЈЕ УКЉУЧИТИ ПРЕДЊА И ЗАДЊА СВЕТЛА ЗА МАГЛУ И СВЕ ПОКАЗИВАЧЕ ПРАВЦА, ОРЈЕНТИСАТИ СЕ ПРАЋЕЊЕМ ИВИЦЕ КОЛОВОЗА.

3. ПО ЈАКОМ ВЕТРУ ЧВРСТО ДРЖАТИ ТОЧАК УПРАВЉАЧА И ИЗБЕГАВАТИ НАГЛЕ МАНЕВРЕ СА ВОЗИЛОМ !

4. ПРЕ ОТПОЧИЊАЊА ВОЖЊЕ ИЗБЕГАВАТИ ТЕШКУ ХРАНУ, ЛЕКОВЕ. ПРАВИЛНО РАСПОРЕДИТИ ТЕРЕТ ЈЕР НЕПРАВИЛНО РАСПОРЕЂЕН ТЕРЕТ ПРИ КОЧЕЊУ МОЖЕ ДЕСТАБИЛИЗОВАТИ ВОЗИЛО

6. ИМАТИ СВЕСТ О ВОЖЊИ, ОСТАЛИМ УЧЕСНИЦИМА У САОБРАЋАЈУ, ШТЕТНОМ ДЕЈСТВУ АЛКОХОЛА, ЛЕКОВА, МОБИЛНОГ ТЕЛЕФОНА...

7. ПРОВЕРАВАТИ СТАЊЕ ПНЕУМАТИКА, СВЕТЛОСНИХ УРЕЂАЈА И УРЕЂАЈА ЗА УПРАВЉАЊЕ АУТОМОБИЛОМ

8. РАЗВИЈАТИ, УНАПРЕЂИВАТИ И УТЕМЕЉАВАТИ СТАВОВЕ О ВАШОЈ БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ.

9. БУДИТЕ ЕКОНОМИЧНИ, ОДРЖАВАЊЕМ ОДГОВАРАЈУЋЕГ НИВОА ПРИТИСКА У ПНЕУМАТИЦИМА И УМЕРЕНОМ ВОЖЊОМ БЕЗ НАГЛИХ УБРЗАВАЊА И УСПОРЕЊА СМАЊУЈЕТЕ ПОТРОШЊУ ГОРИВА.

10.
БУДИТЕ ТОЛЕРАНТНИ, ПРОПУСТИТЕ ПЕШАКЕ И ДРУГЕ ВОЗАЧЕ, ЗАПОЧНИТЕ ВОЖЊУ БЕЗ СТРЕСА.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

- - - - - - - - - -

http://prezentacije.mup.gov.rs/usp/Index.html

- - - - - - - - - -

koliko poštujemo svoju policiju, da li joj pomažemo ili je se setimo samo onda kad smo sami ugroženi??

Poslednja izmena:
koliko poštujemo svoju policiju, da li joj pomažemo ili je se setimo samo onda kad smo sami ugroženi??
Isto toliko koliko i oni nas!

Postave radar tačno na granici naselja tamo gde počinje ograničenje brzine. Tako nešto se može nazvati samo podlim!

Ni jedan jedini policajac ne zna da treba da osigura bezbedno odvijanje (dve reči!) saobraćaja. Suviše su glupi da upamte dve reči. Pamte samo "bezbedni" i drža saobraćaj satima ukočen.

Ovo su samo neki primeri, a sigurno bi se moglo nabrojati na hiljade.

postujem policiju, kao stopostujem i svaku drugu profesiju
zasto bi svojim nemarom otezavali i ometali neciji rad
ali isto umem da prodjem i kroz crveno na dva semafora koja su postavljena u dve lokalne ulice i otvaraju se svake prestupne godine
imala sam i neprijatnosti kad oni nisu radili svoj posao kako treba, pa sam u tim situacijama burno reagovala
ali izuzetno retko
uglavnom su jako prijatni i susretljivi
bila sam i u situaciji kad sam svesno vozila vise od dopustene brzine, da je radar zabelezio, policajcu sam rekla sta je razlog, on se izvinio i rekao - pustio bih vas da radar nije zabelezio, ovako moram da pisem kaznu, napisacu je sto brze da biste mogli da stignete..cak su mi predlozili i da ostvim dokumenta, pa ih pokupim u povratku

Poslednja izmena:
ja postujem policiju i verujem da se trude da pomognu onima kojima se može pomoći, dok postoje ljudi kojima se i pored najbolje volje ne može pomoći

jedinu primedbu imam na radar i na kažnjavanje za samo par kilometara brže vožnje, ipak ne mogu bas da održavam uvek brzinu oko 50 km/h ili sam do 5 km brži ili sporiji, a to bi trebalo da se toleriše

tesko da ce internet prezentaciuja da pomogne

ali, slazem se da tu mogu da budu navedeni saobracajni propisi, koliko da se podsetimo

kao putar sam bio u vise navrata na putu, ulici, autoputu poslom po vise sati, pa i 12 a ima i sedam dana po 12 sati. e, onda se menja perspektiva. od ucesnika u saobacaju sam postao svedok kakvi sve vozaci postoje. i kakve sve nasilne i budalaste prekrsaje cine. tako da imam odredjeno profesionalno postovanje prema saobracajcima koji rade pod teskim uslovima, ipak oni doprinose bezbednosti na putu

Ljudi, imas saobracajne koja radi svoj posao a imas i one koji su vezare a pre su krimosi, koji plate od 1000e do 5000e da ih nameste na poziciju, npr Bubanj Potok i slicno...
Tako da ne moze se reci da je saobracajna jedan entitet pa da se odnosimo prema njemu jednako...
Plus sto je deo lopovske vlasti pa vlast izmislja zakone kako da sisa narod.....a oni sta ce, sprovode...

Kakav ministar, takvo ministarstvo....
Kakvo ministarstvo, takav saobraćaj.
Kakav saobraćaj, tak'i putevi.
Kaki putevi, tak'a sigurnost...
Kak'a sigurnost, takav zakon.
Kakav zakon, tak'a policija.
Kak'a policija, tak'i i vozači.
Kak'i vozači, tak'i automobili.
Kak'i automobili, tak'a država,
kak'a država, tak'a ministarstva,
kak'a ministarstva, tak'i ministri,
kak'i ministri.....
Navali narode, radi ringišpil....! :vatromet:

Svi poštujemo što moramo.
A i dobro je što je tako.
Zamislite haos (i žrtve) kad bi svako vozio kako hoće.
Ne računajući da danas svako dobije dozvolu vrlo lako

PS:
Imam B, C i E kategoriju.
Ljudi se neopravdano plaše velikih kamiona.
To voze ljudi profesionalci.
po tvojim postovima ja tebi ne bih dao ni moped da voziš

- - - - - - - - - -

bilo bi dobro da imamo i ovakve jedinice na putevima koji bi bahate vozače doveli u red

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Glumili mangupe na cesti i tukli biciklistu: Ruski specijalci stigli su za 10 sekundi

- - - - - - - - - -

najbolje mi je u celom snimku, kako su se ti kao mangupi smirili očas posla :hahaha:
klasićna klopka tu je i biciklista bio deo specijalaca

Back