Ovsene pahuljice

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
93.733
Hteo bih da nabacim par kg, pa sam u ishranu ubacio 2 puta dnevno i ovsene pahuljice radi hranjivih sastojaka. E sad procitao sam negde da njih koriste vise za dijetu (apsorbuju vodu i izbacuju sa sobom napolje kalorije itd), jer izazivaju osecaj sitosti (kod mene ne jer koristim u manjim kolicinama). Sta sad, da batalim ili da nastavim da ih jedem?

Pa pređi na zobene, ništa te ne košta.
I ako želiš da nabaciš kg, jedi sa mlekom.
Ali, neka ti to ne bude čitav obrok, jer su pahuljice bogate ugljenim hidratima, a nemaju dovoljno proteina.
Dakle, za doručak jedna porcija pahuljica (100gr) + 2-3 jajeta, suvog mesa il šta već imaš.
Ima i onih koji stave mericu whey proteina u pahuljice, ali nije potrebno, obično rasipanje.
I da, nemoj jesti to za večeru, pred spavanje, osim ako ne želiš nabaciti sala.

Hvala. Ostacu za sada na ovsenim. Imam i problema sa nadotoscu stomaka ali su mi rekli da je to normalno kada se krene prvi put sa njihovim konzumiranjem. Ne jedem samo njih, a sa mlekom ne mogu- gadno je. Sa jogurtom mi je vec jestivo. Zobene inace nisam uspeo naci ovde kod mene na selu. Sto se tice whey proteina, planiram koristiti neki Gainer preparat ali ne pre nego sto pocnem sa teretanom.

Hteo bih da nabacim par kg, pa sam u ishranu ubacio 2 puta dnevno i ovsene pahuljice radi hranjivih sastojaka. E sad procitao sam negde da njih koriste vise za dijetu (apsorbuju vodu i izbacuju sa sobom napolje kalorije itd), jer izazivaju osecaj sitosti (kod mene ne jer koristim u manjim kolicinama). Sta sad, da batalim ili da nastavim da ih jedem?

Nemoj da batališ nego nastavi da klopaš zob - ovas :lol:
moze i slana varijanta , ja ga koristim kao zamenu za integralni pirinač, brze se skuva

Pa pređi na zobene, ništa te ne košta.
I ako želiš da nabaciš kg, jedi sa mlekom.
Ali, neka ti to ne bude čitav obrok, jer su pahuljice bogate ugljenim hidratima, a nemaju dovoljno proteina.
Dakle, za doručak jedna porcija pahuljica (100gr) + 2-3 jajeta, suvog mesa il šta već imaš.
Ima i onih koji stave mericu whey proteina u pahuljice, ali nije potrebno, obično rasipanje.
I da, nemoj jesti to za večeru, pred spavanje, osim ako ne želiš nabaciti sala.

Ja stavljam mericu whey-a u pahuljice, zasto je to rasipanje???

Prvo, to je meni prvi obrok na pocetku dana, ovs.pahuljicama unesem slozeni UH, ali tu nema proteina, zato se doda whey protein i onda je to idealan obrok, jer je telo posle 8 sati sna (a proslo vece je bio jak trening) praaazno, prosto vapi za proteinima odn amino-kiselinama...

Drugo, ja ne bih mogao da pojedem ovsene bez whey-a jer su odvratne onako, whey im tako lepo da ukus i onda mi ej odlicno za jelo, ne trpim psihicki, ne grozim se a pojedem ono sto je idealno.

Trece, ostavite se vise Rokija, jaja nikako nije dobro i zdravo unositi u zivom obliku, samo sa termickom obradom , jer se veoma lako moze uneti salmonela u organizam i otrovati se njome...Posebno u letnjem periodu.....

Suvo meso je svinjsko meso koje je masno i ne treba da ga jede neko kome je cilj definicija i uopste gubljenje masnih naslaga.

Znaci ovsene + whey + mleko sa 0,5% mlecne masti i odlicno.

Kompleksa cega drugo :D

Mozda je i to u pitanju a mozda je i racionalan objektivni razlog.

Ako je ovo prvo u pitanju uvek se vise isplati platiti dobrog psihiterapeuta nego kupovti toliku hranu za gojenje :mrgreen:

Psihoterapeut ce ti iskriviti sva ogledala sveta i gde god da se pogledas ti ces videti tih svojih 10 kilograma koje si tako zeljno iscekivao :mrgreen: :lol:

A sad sto nisu objektivno tu, ti to i ne znas, ali da li je to i bitno ako je osoba srecna :mrgreen::cool:

Kada covek prirodno a i uz pomoc strucnjaka ne bi imao ni jedan mehanizam odbrane licnosti od frustracija i kada bi bio suocen sa golom objektivnom istinom onakva kakva jeste, svi bi kolektivno istog trenutka izvrsili samoubisto. Ali to se ne dogadja jer je priroda sa evolucijom covekove svesnosti njemu formirala psiholoske mehanizme odbrane koji se staraju da se vrsta produzi a da covek ima nagon za odrzanjem zivota i da "gura dalje".

Nekad ti mehanizmi posustanu kao kada se na autu pokvari sitan deo pa auto i dalje ide ali ne bas onakvom brzinom kako je mogao do juce, ali tu su onda ljudi "automehanicari psihe" da poprave taj delic i gurnu coveka na pravi put da i dalje "gura dalje i napred" .

:bye:

Back