Prvo da cestitam Wizard32, na potezu koji je povukao. Nije morao, ali ovo priznanje moguce greske, ukazuje na vrlo solidnog i ozbiljnog coveka.
A Logitech drzi sve konce, sagledava sve aspekte, ali nikako da slozi kockice. Procitao sam sve te primedbe na forumu na koji upucujes i jos neke i slozices se samnom da ovakve hajke nikad nije bilo na neki program ili posao, ako si se bavio takvim stvarima na netu. Bilo je uvek nekih poslova oko kojih su se lomila koplja na forumima u smislu "za i protiv", kao sto uostalom i mi ovde razmenjujemo neke adute i misljenja.
Medjutim, u ovom slucaju izdvojila se jedna struja koja sve agresivnije deluje kako prolazi vreme i nastoji da skine sa oglasivaca i zabrani JUICE, pozivajuci i kojekave policije i drzavne institucije da reaguju u tom smislu, a sve pod plastom zastite svetske populacije od JUICE prevare. Pitam se gde su bili ti nasi zastitnici u 99% programa koji su zaista bili prevare, jer su svi trazili neku uplatu, a onda nestajali sa neta? Tada se nisu oglasavali jer su ti isti koji nas sad stite bili deo, ili cak i organizatori tih prevara. Ali sad su vrlo glasni da nas zastite od prevare koje ustvari nema. JUICE je jedini posao do sada na netu koji ne trazi nikakve pare, clanarine, nadoknadu troskova registracije.... NISTA - samo nudi i poklanja. Pa od cega nas onda stite ti dusebriznici?
A kome JUICE toliko, ili jedino smeta i ugrozava ga? Sam si to otkrio; ovo si ti napisao i u pravu si:
"Uostalom,kada to pocne da radi, za jedno godinu dana ce svaki korisnik interneta na planeti koristiti juice, tako da ce hiljade i hiljade ISP-a i ostalih kompanija biti ugashene..."
Tacno, mozda i milioni provajdera u svetu, koji su godinama skidali kajmak sa Interneta. Prodavali su naloge po 50 Ł mesecno, a sad neko deli mnogo kvalitetniju uslugu besplatno, ili ce je kasnije naplacivati 2.99Ł. Ako njima dodas i mocne telekomunikacione kompanije, koje su takodje znacajno ugrozene - sve je jasno. Otuda te silne kritike i zahtevi za nestajanje JUICE-a.
To moze biti i razlog takve tajnovitosti JUICE projekta u pogledu identiteta. Verovatno je menadzment predvideo ovu hajku, svestan da ce svojim projektom ugroziti mnoge, pa je odlucio da prvo stekne momentum od 80 miliona korisnika, jer posle toga, sirenje na ceo svet niko nece moci da zaustavi i verovatno ce postati jedini svetski ISP.
Prema tome, mada ja i dalje ne znam da li ce JUICE zaista startovati 1. oktobra, ali i ova hajka ide u prilog hipotezi da je u pitanju ozbiljan posao, ostajem pri svom ranije iznetom savetu svima, da se ukrcaju u taj voz dok jos ima mesta. Nista ne kosta da probaju, a mnogo ce izgubiti, ako se ispostavi da su pogresili u proceni. Da ne trazite, link je
www.juiceboosted.com a trebace vam ID
oc3pp.
I jedno obavestenje od JUICE-a: Sledecih 5-10 dana JUICE ce u okviru svojih priprema za puni start doradjivati svoj sajt (uvode se neki dodatni sigurnosni elementi, kao i neki funkcionalni elementi), pa ce sajt biti povremeno nedostupan. To znaci, da ako ste zainteresovani za uclanjenje, treba da probate vise puta, dok ne uspete.
Na kraju, onima koji su se prepoznali u mojoj prethodnoj poruci, se izvinjavam na grubosti. Bio sam isprovociran neargumentovanim tvrdnjama, pa sam dosta afektivno reagovao, sto mozda nije trebalo.
Pozdrav i sve najbolje,
minix