"Ovo je propala zemlja!" Poljaci masovno napuštaju Nemačku

Promena u trendu migracije vidljiva je i u brojkama: prvi put posle više od 30 godina, više Poljaka se vraća u domovinu nego što dolazi u Nemačku. Nemački zavod za statistiku zabeležio je bilans od -11.239 ljudi. Nils Vite iz Nemačkog instituta za istraživanje stanovništva navodi da ovo nije izuzetak, već logičan sled događaja: poljska ekonomija sustiže Nemačku, a Nemačka gubi svoju atraktivnost za radnike iz Poljske.​

https://www.blic.rs/biznis/vesti/po...u-nemacku-razlog-je-izuzetno-neobican/0zc7ep6

Isto se desava i sa Bugara tamo,vise se vracaju u otadjbini,nego sto dolazi u Nemackoj.

Znači poljska ekonomija sustiže Nemačku. Tako piše. Prisetimo se samo kolika su bili beda u odnosu na nas dok su bili pod Rusima.
Могли би да се присетимо и колико је напредовала Немачка док се јевтино снабдевала енергентима из Русије.

Не, то говори да Вучко покушава своје дупе да одржи, јер би изгубио подршку његових присталица, барем оних који су под утиском да је он патриота.
Ja opet mislim da to govori da država Srbija vodi nezavisnu politiku i ne sluša naređenja iz EU.Otud i ovaj pokušaj revolucije jer ovo nije naivna stvar, da jedna mala država odbija da se povinuje onolikoj uniji država koje su potpaljivale gde god su mogle,pa i u Ukrajini,i kojima je osnovni vid komunikacije pritisak i ucena,bombe i sankcije.

Odlično, znači Poljska se razvija zahvajujući podsticajima iz EU.
Ја очекујем да се појави Вучић и да овим његовим ћацијима каже да Пољска је успела зато што није хтела да уђе у ЕУ.
Пошто су толико глупи, повероваће и у ту лаж.

Бугарска је ушла у ЕУ, зато што је имала корист од тога, а не зато што је неко дошао и ставио пиштољ на главу сваком Бугарину да гласају за ЕУ опције.
Nismo glasali za EU,niti za NATO.Nije bio referendum.

Бугарска је ушла у ЕУ, зато што је имала корист од тога, а не зато што је неко дошао и ставио пиштољ на главу сваком Бугарину да гласају за ЕУ опције.
Kakav-takav napredak Bugarske od kada je u EU najviše može da se veže da silnu emigraciju koja je otišla posle ulaska. Naravno da svi šalju pare kući u Bugarsku.

Ја очекујем да се појави Вучић и да овим његовим ћацијима каже да Пољска је успела зато што није хтела да уђе у ЕУ.
Пошто су толико глупи, повероваће и у ту лаж.
Uspela bi van EU, ko i Moldavija..... ili Belorusija, Ukrajina a i Srbija :hahaha:

Наравно.

Пољаци ушли у ЕУ, удаљили се од Русије,

не примају мигранте,

прешишали ЈАПАН по бруто друштвеном производу по глави становника.

Штета што нисмо следили пример Пољака.

Данас би се и Срби враћали из Немачке.

Можда не из США и Британије, али из Немачке, сигурно.
Reći "šteta što i mi nismo sledili primer Poljaka" je isto kao kad bi ja rekao "šteta što nosam otišao u ministre,a ne u kamiondžije".

Evropska unija je zatvoreni klub. Tamo se ne ulazi po svojoj želji već po pozovu koji ne može da se odbije. R. Srbija će ući i E.U. kada oni to budu hteli. Naivna su mišljenja da mi treba da odaberemo evropski put i eto blagostanja,eto demokracije,eto "života dostojnog čoveka".

Reći "šteta što i mi nismo sledili primer Poljaka" je isto kao kad bi ja rekao "šteta što nosam otišao u ministre,a ne u kamiondžije".

Не разумем поређење.

Хоћеш рећи да су пољаци отишли у министре а ми у камионџије? Или да ми нисмо били способни као Пољаци да идемо у министре?

Нешто треће?

Evropska unija je zatvoreni klub. Tamo se ne ulazi po svojoj želji već po pozovu koji ne može da se odbije. R. Srbija će ući i E.U. kada oni to budu hteli. Naivna su mišljenja da mi treba da odaberemo evropski put i eto blagostanja,eto demokracije,eto "života dostojnog čoveka".
Претерујеш, превише идеализујеш ЕУ. Ми смо били у ЕУ од 2000 до 2012 што се тиче медијских слобода, демократије и људских права, а онда је криминал коначно успео да победи и да освоји власт.
Ми смо као у Колумбији да је Ескобар успео да освоји власт и да постане председник и да заведе мафијашку дикатуру.

Back