Ovo je postalo najbolje opravdanje i za prevaru i za – zločin

Лилит

Zainteresovan član
Poruka
233
Navala optužbi na visokom nivou, zbog seksualne zloupotrebe protiv poznatih ličnosti, političara i novinara podstakla je ta pitanja i posejala konfuziju. Seksualna zavisnost nije zvanična psihijatrijska dijagnoza, mada čak i oni koji sumnjaju da je to istinska zavisnost, potvrđuju da kompulzivno seksualno ponašanje može poremetiti život – prenose mediji.

U svakom slučaju, postoji važna razlika, mada ponekad nejasna, između mentalnog stanja i zločina. Neki muškarci optuženi za napad ili druge seksualne zločine, tražili su lečenje od seksualne zavisnosti ili nekih drugih nespecifičnih stanja. Ali, kompulzivno ponašanje se veoma razlikuje od zločina, a ogromna većina ljudi koji pate od prisilnog seksualnog ponašanja, ne uznemirava ili ne napada druge.

„Izrazito je tanka linija između zavisnika i prestupnika“, a ponekad se preklapaju, rekla je psihološkinja Lia Kler Benet iz Službe za pomoć zavisnicima „Pajn grouv“ u Hetisburgu, Misisipi, koja nudi i lečenje zavisnosti od seksa. Uprkos pritisku nekih terapeuta, seksualna zavisnost nije uključena u najnovije izdanje priručnika koje psihijatri koriste za dijagnozu mentalnih bolesti.

https://www.krstarica.com/zivot/ziv...najbolje-opravdanje-i-za-prevaru-i-za-zlocin/

Nema čvrstog naučnog dokaza da kompulzivno seksualno ponašanje utiče na mozak na isti način kao kod zavisnosti od droge ili alkohola.

Kad sam bio mlađi ,ja sam praktićno izučavao ovu oblast kompulzije...:rumenko:
S godinama mi je pažnju privukao ribolov i prirast grabljivica na našim rekama pa sam se preorjentisao
na izučavanje krupnih rečnih predatora...Praktićno,jakako...:lol:
Sad me i ta problematika sve manje interesuje,više sam u teorijskim izučavanjima trajektorija pčela s cveta na cvet,a posebno onih malih
zoljica s dugačkom rilicom koje kažu cicici...:tease:

Back