Ovo je Pajtićeva izjava za Novu zbog koje je Vučiću u uključenju uživo iz Minhena "pukao film"

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.989
Profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Bojan Pajtić uspeo je, u samo nekoliko rečenica koje je rekao za "Novu", da izbaci iz takta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se inače nalazi u Minhenu na bezbednosnoj konferenciji.

Jedna izjava, iz čitavog intervjua, bila je dovoljna da predsednik Vučić pobesni u uključenju uživo iz Minhena.

Naime, Pajtić je, odgovarajući na pitanje o tome šta će biti nakon potpisivanja francusko-nemačkog sporazuma, rekao:

„Ili će pronaći zlato ili će ponovo smisliti nekakvo “paljenje Rajhstaga” kakvo smo videli pronalskom onog snajpera sa nalepljenom kineskom lampom. Ili kao što je bio slučaj sa kamenjem u Srebrenici i zoljom u Jajincima…. On uvek, kad se nađe pred problemom, pribegava teatarskoj taktici, dramatizaciji situacije i ja se iskreno plašim za fundus Udbe, jer će uskoro ostati bez naoružanja, ako nastave da nam plasiraju ove priče o atentatima. Ovi iz Ginisove knjige rekorda su se definitivno ogrešili kad su oglasili da svetski rekord drži Fidel Kastro, kad je reč o pokušajima atentata na njega, sa 638 atentanta. Očigledno su namerno prevideli našeg vođu.“

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Minhenu, rekao da o tome da je on organizovao skup ispred Predsedništva na Dan državnosti ili napad na sebe u Srebrenici, „ne može da odgovori ni kroz osmeh niti podsmeh“.

"Video sam da je rekao da sam i onu pušku sam organizovao, a imamo priznanje tog čoveka“, rekao je Vučić za TV Pink.

Dodao je i da je Pajtić racionalan, ali „ne voli da govori istinu“, kao i da ne zna kako da reaguje na „besmislene teorije zavere i da njegov posao nije da se time bavi već da donosi racionalne odluke od kojih zavisi život zemlje“.

„Kada ljudi kažu – svakako bi išlo isto u zemlji, pa ne bi. Evo da navedem primer, Libija ima pet puta više nafte od Emirata, pa je l idete u Dubai ili Bengazi, to vam je razlika između nekadašnjeg rukovodstva. Važno je kakvo rukovodstvo imate, mi moramo da donosimo racionalne i odgovorne odluke“, rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, „ljudima lakše da poveruju u besmislene teorije zavere, jer je ljudima lakše da poveruju da postoji neka vrsta kontrole nad nečim, nego da nema nikakve kontrole“.

„Kako ćeš da optužiš zemljotres i prirodu i Boga, kada je lakše da optužiš neke zle ljude. Pa ako se postavi pitanje, ako su to već izazvali Amerikanci i CIA, pa što onda nisu izazvali zemljotres u Moskvi, i nema odgovora. U čovekovoj prirodi je da mnogo lakše poveruje da ima nešto sakriveno, nego da kaže da se to dogodilo od sebe. Tako je i ovde, mora da nije baš to tako kao što izgleda, vidi oni njega tamo zamalo da ubiju, mora da tu ima nešto. Kada nema ništa, kada je jasno kao dan, ljudima je lakše da to pronalaze“, rekao je Vučić i dodao da „uvek mora da postoji krivac, koji mora da bude neko drugi“.

„Moramo da ga pronađemo, koga ćemo virtuelno ili stvarno da hvatamo za gušu, umesto da se posvetimo sopstvenom radu, učenju i napretku i donošenju racionalnih odluka. I oni koji bi da rade na racionalna i realan način će uvek biti u manjini, ali oni su ti koji guraju zemlju napred i donose odluke koje imaju smisla. Ovo sve drugo, nema previše smisla“, rekao je.

Na kraju, posle svega što je rekao, Vučić je dodao da se trenutno ipak bavi drugim stvarima, na primer da razmišlja o tome kako da sačuva gas od ove zime za sledeću.

Iznervirana i premijerka

Pajtićev intervju nije iznervirao samo Vučića, već i premijerku Anu Brnabić, koja je stala u odbranu predsednika, naravno na Tviteru.

"Ako niste znali, Aleksandar Vučić je sam organizovao napad na sebe u Srebrenici. U sred Srebrenice okupio ljude, dao im kamenice i, kad je došao pravi momenat, pred očima celokupne svetske javnosti, naredio napad na sebe. 5 reči za ovakvu opoziciju i ovakve medije: za vašu bolest nema leka“, napisala je Brnabić.
FBFDF7A7-66A3-4A25-9D5D-8BE620A49F01.jpeg

https://nova.rs/vesti/politika/ovo-...icu-u-ukljucenju-uzivo-iz-minhena-pukao-film/
Slažem se sa profesorom doktorom akademikom Pajtićem.
Kao da i takozvana ana brnabić* potvrđuje njegove navode.
Pa zar to nije fantastično.

Jel tačno ovo da ste iscenirali scene s bacanjem paradajza
Naravno,taman kad odža poče nešto da priča na nekom nepoznatom jeziku mi ogladnjesmo,tu izvadimo slanine i paradajza te se dobro nakrkamo i jaš prelijemo čašom mučenice,kad uto stiže znak da je vrijeme da napadnemo njegovu ekselenciju A.V. pošto nam kamenje nije bilo pri ruci navalismo sa paradajizima,inače ja sam se tu prvi istako i poveo operaciju uzvikom "Selam,selam,kobasica mortadela".

Naravno,taman kad odža poče nešto da priča na nekom nepoznatom jeziku mi ogladnjesmo,tu izvadimo slanine i paradajza te se dobro nakrkamo i jaš prelijemo čašom mučenice,kad uto stiže znak da je vrijeme da napadnemo njegovu ekselenciju A.V. pošto nam kamenje nije bilo pri ruci navalismo sa paradajizima,inače ja sam se tu prvi istako i poveo operaciju uzvikom "Selam,selam,kobasica mortadela".
Zamisli recimo ja počnem da izmišljam kako mi neko radi o glavi.

Zar to nije krajnje antipatično, posebno ako od paradajza pravim slona

Slažem se sa profesorom doktorom akademikom Pajtićem.
Kao da i takozvana ana brnabić* potvrđuje njegove navode.
Pa zar to nije fantastično.

Fantastično ali za Vučića!

Ovaj je ili Vučićev bot ili totalni idiot.
Pominjati napad iz Srebrenice u ovom kontekstu znači samo relativizovanje i
obesmišljavanje onih ostalih argumenata koje ima smisla potezati.

Ali uz ovakve idiote koji svojim izjavama samo iritiraju srpski narod
Vučić će vladati duže od Tita.

Poslednja izmena:
setimo se izjava ove lopurde

Bojan Pajtić ponovo je napao Dragana Šutanovca, svog naslednika na čelu DS-a, koji ga je optužio da je sa Draganom Đilasom opustošio kasu sopstvene partije.

Pajtić: Skandirao sam „Vučiću, lopove“, a ne „Vučiću, pederu“​

pre toga je kmecao da ce svakog da tuzi ko mu kaze da je lopov

Pajtić: Tužim svakog ko mi kaže da sam lopov​

GDE ĆE VAM DUŠA: Evo kako su Pajtić i njegovi pajtosi otimali od dece ometene u razvoju i bogatili se na tuđoj muci!​

“Fond za kapitalna ulaganja, Sekretarijat za urbanizam, ali i pokrajinska vlada na čijem čelu je Bojan Pajtić, pokrenuli su humani projekat, adaptaciju Centra za rehabilitaciju dece sa posebnim pottebama, internatskog tipa u kome će biti moguće organizovati terapije sa životnjimama. Reč je o jednom prelepom dvorcu Heterlend koji ima veliko dvorište“.

Ovako je glasila najava o velikoj investiciji koju je 2011. godine u ime Bojana Pajtića i bivše pokrajinske vlasti izneo tadašnji pomoćnik predsednika opštine Novi Bečej Tomislav Ratković. Međutim, ono što je na sva usta obećavano i to deci ometenoj u razvoju, ni Pajtić, niti bilo ko iz njegove vlasti nije ostvario – obećanja su se pretvorila u jednu mučnu aferu koja se protegla na čitavu deceniju, a na kraju su, nažalost, najviše ispaštala deca kojoj je objekat i bio namenjen, a da ne govoriimo o milionima koji su protraćeni.

Lov u mutnom

Naime, pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja, čiji je predsednik Upravnog odbora bio Bojan Pajtić sklopio je 17. marta 2011. godine sa firmom “Gardi” ugovor o obnovi dvorca “Hertelend”. Obnovljena ustanova trebalo je da služi za smeštaj dece sa posebnim potrebama, a za radove je uzeto preko 150 miliona dinara.

Na osnovu ugovora 404-02/2010 RVII-8, početak radova bio je predviđen za 20. maj 2011. godine, dok je započeti objekat trebalo da se završi u roku od 310 kalendarskih dana. Investitor celog projekta trebalo je da bude opština Bečej, a finasijer, kao što je pomenuto, Fond za kapitalna ulaganja, dok je izvođenje radova povereno firmi “Gardi”.

Prva naznake da se se radi o mutnim rabotama i poslovima, ali i znak za uzbunu bila je veza direktora Fonda za kapitalna ulaganja Momčila Milovića sa pomenutom firmom „Gardi“ od koje je par godina pre projekta „Heterlend“ kupio stan. Drugi je bio nedostatak reakcije nadzornih organa koji nisu obavili svoj deo posla, jer ništa nije urađeno na terenu.

“Fond za kapitalna ulaganja, Sekretarijat za urbanizam, ali i pokrajinska vlada na čijem čelu je Bojan Pajtić, pokrenuli su humani projekat, adaptaciju Centra za rehabilitaciju dece sa posebnim pottebama, internatskog tipa u kome će biti moguće organizovati terapije sa životnjimama. Reč je o jednom prelepom dvorcu Heterlend koji ima veliko dvorište“.

Ovako je glasila najava o velikoj investiciji koju je 2011. godine u ime Bojana Pajtića i bivše pokrajinske vlasti izneo tadašnji pomoćnik predsednika opštine Novi Bečej Tomislav Ratković. Međutim, ono što je na sva usta obećavano i to deci ometenoj u razvoju, ni Pajtić, niti bilo ko iz njegove vlasti nije ostvario – obećanja su se pretvorila u jednu mučnu aferu koja se protegla na čitavu deceniju, a na kraju su, nažalost, najviše ispaštala deca kojoj je objekat i bio namenjen, a da ne govoriimo o milionima koji su protraćeni.

Lov u mutnom

Naime, pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja, čiji je predsednik Upravnog odbora bio Bojan Pajtić sklopio je 17. marta 2011. godine sa firmom “Gardi” ugovor o obnovi dvorca “Hertelend”. Obnovljena ustanova trebalo je da služi za smeštaj dece sa posebnim potrebama, a za radove je uzeto preko 150 miliona dinara.

Na osnovu ugovora 404-02/2010 RVII-8, početak radova bio je predviđen za 20. maj 2011. godine, dok je započeti objekat trebalo da se završi u roku od 310 kalendarskih dana. Investitor celog projekta trebalo je da bude opština Bečej, a finasijer, kao što je pomenuto, Fond za kapitalna ulaganja, dok je izvođenje radova povereno firmi “Gardi”.

Prva naznake da se se radi o mutnim rabotama i poslovima, ali i znak za uzbunu bila je veza direktora Fonda za kapitalna ulaganja Momčila Milovića sa pomenutom firmom „Gardi“ od koje je par godina pre projekta „Heterlend“ kupio stan. Drugi je bio nedostatak reakcije nadzornih organa koji nisu obavili svoj deo posla, jer ništa nije urađeno na terenu.

setimo se lopovskih fondova ciji je tvorac ova bitanga sa gej sklonostima

SISTEM SPOJENIH SUDOVA. PAJTIĆEVI FONDOVI ZA PLJAČKU GRAĐANA
Novac građana AP Vojvodine pljačkan je preko nekoliko fondova čiji su idejni tvorci bili Bojan Pajtić i Dragoslav Petrović. Ostali učesnici bili su samo podizvođači. Fond za kapitalna ulaganja APV, Fond za razvoj APV, Pokrajinski fond za subvencionisanje pogona novih tehnologija u APV su bili poligoni za izvlačenje novca građana Republike Srbije i APV. Karakteristika za rad ovih fondova je ta, da je sve kontrolisao Bojan Pajtić i da su svi poslovali tajnovito, bez neophodne transparentnosti u radu.

Uništili Vojvodinu i sad prete ulicom: Sve kurpucionaške metode vladavine Bojana Pajtića i Bore Novakovića​

Najnoviji politički skandal u kom je sin Borisalava Novakovića, potpredsednika stranke Vuka Jeremića, nekadašnjeg gradonačelnika, poslanika i potpredsednika Demokratske stranke, koji je zajedno zajedno sa Bojanom Pajtićem uništio Vojvodinu, otvorio je pitanje ko su političari s najviše afera u Novom Sadu i Vojvodini? I kako je moguće da se još uvek bave politikom? NS uživo je istraživao koja je uloga Bojana Pajtića u ekonomskoj propasti Vojvodine do 2016, i Novog Sada do 2012, godine, i šta on i Novaković nude biračima osim isisavanja para iz budžeta, nasilja, razbijanja izloga, satanizacije političkih protivnika?
Za deceniju i po na vlasti Pajtić i Novaković su imali više afera nego svi ostali novosadski političari zajedno. Ove dve perjanice nekadašnjeg režima, iza kog je ostalo više od 100 nerazrešenih skandala i afera, u žudnji za vlašću, ne prete slučajno nasiljem, izazivanjem nereda i haosa. Nekadašnji gospodari Vojvodine navikli su da vladaju bez podrške građana. Njihova vladavina zasnivala se na despotiji, mitu, korupciji, ucenama i isisavanju para iz budžeta pokrajine, Novog Sada i ostalih vojvođanskih gradova. Čak su i izborni sistem bili podesili tako da isti ljudi mogu da glasaju dva puta, ali im ni to nije pomoglo.

U periodu od 2000. do 2016. godine kroz budžet Vojvodine prošlo je preko šest milijardi evra. Rezultat? Virtuelni kilometri kanalizacije, nijedan nov važniji put, skoro nijedna škola, vrtić, ili bolnica. Od novca koji je prošao kroz ruke Pajtićeve administracije, građani nisu imali koristi, umesto toga Vojvodina je, po statističkim podacima bila postala najnerazvijeniji deo Srbije.

U vreme kad je Demokratska stranka vladala Novom Sadom, prijatelju Olivera Dulića, dato je 200.000 evra za zalivanje šume na Bulevaru Evrope, preko nameštenog tendera. U jesen 2012. godine, shvativši da će izgubiti vlast u Novom Sadu, jednim potezom pera, u jednom danu zaposlili su 120 ljudi, čime su “Gradsko zelelnilo” doveli na ivicu prosjačkog štapa, a na proslavu 100 godina “Štranda”potrošili su 100 miliona dinara.
Međutim, ne mogu se zaboraviti stotine miliona evra koje je progutala Razvojna banka Vojvodine, Pajtićevi fondovi za razvoj žutih buđelara, bez dna i završnog računa, i Novakovićeve korupcionaške afere.

JE L OVAKO PONOVO DA VLADAJU!!! Pajtić i Elezović preko Fonda za nove tehnologije izvlačili milione iz budžeta! Stotine hiljada evra subvencija za MRTVAČKE KOVČEGE. Bivši visoki funcioner DS: Bio sam zgrožen takvim lopovlukom!​

Članstvo demokrata bilo zgroženo ovakvm poslovima Pajtića i Elezovića

Kako saznajemo iz izvora bliskih Pajtiću ali i jednog od visko pozicioniranih demokrata u to vreme posao sa mrtvačkim sanducima šef tadašnje pokrajinske vlade bio je namešten za njegovog stranačkog pajtosa Dušana Elezovica koji je bio i glavni operativac za mutne radnje u pojkrajini.,

– Znate šta, ovakve bizarne stvari se brzo pročuju, pa se i među demokrata bilo brojnih mišljenja da zbog kadrova kao što Pajtić, Elezović, Novaković, u Beogradu Đilas, Jeremić stranka otići u sunovart što se kasnije ispostavilo kao tačno. Zgražavali smo se nad ovakavim poslovnim poduhvatima vojvođanskih demokrata. Da se pod okriljem nekih novih tehnologija daju subvencije za mrtvačke kovčege i šta sve ne. Milioni su uzeli preko zaprašivanja protiv komraca, semena od bikova… To je, svi smo znali van svake pameti. Ima nekih informacija da su hiljade završili u robnim rezervama – ipričao je naš izvor, dodajući da je Pajtić i ekipa Vojvodinu doživljavali kao svoj feud.

Na taj način su se slili milioni u njihove džepove, i da i dan danas žive kao bubrezi u loju.

-Trbalo bi ispitati njihovo bogatsvo. Pajtić tobože više nije zvanično u politici, a i dalje vuče sve konce kod Đilasovih i Jeremićevih kadrova u Vojvodini – oktkriva naš sagovornik i dodaje i ako je bio deo te organizacije nada se i priželjkuje da se više nikada neće vratiti na vlast.

Da nije strašno bilo bi smešno

Analitičar Branko Radun kaže da nije strašno bilo bi smešno.

-Očigledno da nije postojala nikakva mera pa su otimali i na mrtvačkim kovčezima. Ovako deluju ko Topalovići iz Maratonaca. Još gore što su ostali nekažnjeni, osim što je dobro da više nisu vlast. Građani ne smeju da zaborave i da imaju na umu kada se na izborima opredeljuju – zaključuje.

Kako je funkcionisala oprobana šema i mehanizam

Inače, prema našim podacima šema je funkcionisala tako što Fond daje novac, privatno preduzeće za taj novac otvara pogon novih tehnologija, zapošljava 20 novih radnika i postaje konkurentno, ili konkurentnije na stranom tržištu. Subvencija je, zapravo, kredit koji primalac mora da vrati (ovo pravilo je relativizovano, jer su korisnici subvencija kredite vraćali u robi). Primalac subvencije nije bio obavezan da položi sredstva obezbeđena za vraćanje duga, a bankarske garancije zahtevane su tek od 2011. godine, od kada je garant bila isključivo Razvojna banka Vojvodine.

I umesto da se subvencijama pomogne pokrajinskoj privredi, uglavnom su stare mašine i oprema predstavljani kao „nova tehnologija“, radnici nisu zapošljavani, a firme su, nakon što su ispumpale novac, završile u stečaju i nikad nisu vratile novac.

Pod okriljem novih tehnologija bilo je ukupno 112 subvencija, a protiv Pajtića i njegovih saradnika, ali i vlasnika privatnih firmi koji su dobili subvencije podneto je 15 krivčnih prijava.

photo_011-696x464-1.jpg

setimo se izjava ove lopurde

Bojan Pajtić ponovo je napao Dragana Šutanovca, svog naslednika na čelu DS-a, koji ga je optužio da je sa Draganom Đilasom opustošio kasu sopstvene partije.

Pajtić: Skandirao sam „Vučiću, lopove“, a ne „Vučiću, pederu“​

pre toga je kmecao da ce svakog da tuzi ko mu kaze da je lopov

Pajtić: Tužim svakog ko mi kaže da sam lopov​

Dzaba branis izdajnika Vucica.

Dani su vam odbrojani.

Back