Ovo je greška kada se sprema sarma

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.205
Sezona sarmi od kiselog kupusa kuca na vrata.
Svi manje više znamo kako se spremaju sarme ali ima onih koji kažu,
da je kod spremanja sarme greša kada se meso prži pre kuvanja

Recept za sarmu:

- Prženi luk
-Mleveno neprženo meso
- so, biber, lovorov list
- malo pirinča
- slanina i suvo meso
- crvena mlevena paprika paprika
posna-sarma-620x350.jpg

Da li vi pržite meso sa crnim lukom ili ne..i da li je greška ako se to radi kao što pojedini kuvari kažu.
Ja sam oduvek blago upržavala meso sa lukom i posle dodavala sve ostalo.
Ove sezone sam rešila da spremim sarmu sa neuprženim meso..pa da vidim da li je bolje i da li postoji razlika u ukusu

crni luk rendanu šargarepu celer -paškanat prorpžim dok ne postane staklasto,mleveno meso pržim dok se ne odvoji na zrna,ubacim pirinač i vrlo kratko pržim,začini(so biber aleva paprika po ukusu) opet kratko prženje sklonim sa vatre zavijam sarme punim paprike
starija komšika ništa ne prži sve to ne prženo sjedini i tim filom puni paprike sarme probao nije loše ali nije toto

ništa ne upržim, luk sitno i tanko isjeckam i umiješam u meso. U tu smjesu obavezno dodam i određeni dio mljevene dimljene slanine (krupno mljevene daje odličan okus) i sve ostalo što ide u klasičnu sarmu. Da ne bih mislila jesam li dobro umotala i hoće li se raspasti ili neće za svaki slučaj slažem ovako kao na fotki (baš sam nedavno pravila i fotkala frendici koja se stalno žali kako joj se sarme raspadaju prilikom kuhanja a ne kapira kada joj pričam o ovakvom slaganju pa sam napravila fotku) i uz to obavezno slaninice, sušenih kobasica ili neki komadić bunceka da se ukuha :njam:

sarma.jpg

ništa ne upržim, luk sitno i tanko isjeckam i umiješam u meso. U tu smjesu obavezno dodam i određeni dio mljevene dimljene slanine (krupno mljevene daje odličan okus) i sve ostalo što ide u klasičnu sarmu. Da ne bih mislila jesam li dobro umotala i hoće li se raspasti ili neće za svaki slučaj slažem ovako kao na fotki (baš sam nedavno pravila i fotkala frendici koja se stalno žali kako joj se sarme raspadaju prilikom kuhanja a ne kapira kada joj pričam o ovakvom slaganju pa sam napravila fotku) i uz to obavezno slaninice, sušenih kobasica ili neki komadić bunceka da se ukuha :njam:

Pogledajte prilog 1627261
Vala si ih ušuškala k'o baba unuče :okok:

Pogledajte prilog 1627261
ovo ti super izgleda .:zaljubljena:..hoceš da na uništiš..nas ljubitelje sarme

:hvala: na komplimentu :zkez: i ja sam ljubiteljica sarme, skuham tako malo više i zamrznem a kobasice služe za fiksirane sarme da ne bude rupa dok se ne raskuha :zcepanje:
tako i ja radim..skuvam i podelim po porciji i zamrznem ili pozovem prijatelje na sarmu ..napravim pun lonac..svi siti i zadovoljni + meni ostane par komada

Back