OVDE JE MANIJAK POKUŠAO DA SILUJE DEVOJČICU (10): Kamere ga snimile kako dete vodi u toalet tržnog centra u BG FOTO

to sto te niko nije silovao je prosto zato sto si imao srece a ne zato sto si bio samosvesni gradjanin sa 7 godina
naravno da je na osnovu snage neko mogao da me odvuce sa ulice, ali ja nikad nista nisam uzimao od stranaca niti ih pratio tako da je ta mogucnost bila smanjena na minimum jer im nisam olaksavao..

I zbog toga sto je musko. Zene/devojke/devojcice imaju pet puta vecu sansu da budu na bilo koji nacin napadnute ili zlostavljanje od suprotnog pola.
Postoji britansko istrazivanje koje pokazuju da je svaka cetrvrta zenska osoba pretrpela bilo kakav vid seksualnog zlostavljanja.
Kao i to da bi svaki cetvrti muskarac silovao zenu da zna da zbog toga nece odgovarati, te da niko nece saznati za to.
nisam citala to istrazivanje, a i ne znam da li je medju decom zrtvama pedofila vise devojcica ili decaka, ali mi generalno smeta taj narativ koji ce, mozda nenamerno, baciti krivicu na stranu deteta zrtve - sto je pricala sa nepoznatima i slicno.

naravno da je na osnovu snage neko mogao da me odvuce sa ulice, ali ja nikad nista nisam uzimao od stranaca niti ih pratio tako da je ta mogucnost bila smanjena na minimum jer im nisam olaksavao..
i jel znamo dal je u ovom slucaju devojcica pricala sa napadacem? a i sve da jeste, nije ona kriva.

i jel znamo dal je u ovom slucaju devojcica pricala sa napadacem? a i sve da jeste, nije ona kriva.
a ko govori da jeste?
ja ovde najvise krivim roditelje koji nisu naucli dete da ne prati stranca.
kako su meni moji usadili da i dan danas to pamtim..
100x su mi svasta nudili ili me pozivali..nikad nisam posao.
premda ne znamo detalje da bas mozemo da sudimo ko je kriv
na kraju..jedini ko je kriv je manijak koji je to pokusao da uradi
ja samo pricam sta treba da se radi da bi se buduce situacije svele na minimum.

a ko govori da jeste?
ja ovde najvise krivim roditelje koji nisu naucli dete da ne prati stranca.
kako su meni moji usadili da i dan danas to pamtim..
100x su mi svasta nudili ili me pozivali..nikad nisam posao.
premda ne znamo detalje da bas mozemo da sudimo ko je kriv
na kraju..jedini ko je kriv je manijak koji je to pokusao da uradi
ja samo pricam sta treba da se radi da bi se buduce situacije svele na minimum.
onda je suvisno sta su tebe roditelji ucili jer mozda su i tu devojcicu isto ucili a mozda je napadac napao bez da mu je prisla ili nesto slicno.
drugo, suvisno je sto kazes "premda ne znamo detalje da bas mozemo da sudimo ko je kriv", jer zlonamerni mogu da to protumace kao da si u stanju da svalis krivicu na dete a sta bi tek fondacija Juric rekla na to (bez obzira na recenicu ispod, jer prvo sto covek procita je ova gornja problematicna recenica)
trece, treba vaspitavati i musku decu da se devojcice i zene ne napadaju, ne stipkaju na ulici, ne dobacije im se i sl i time ce se na duge staze postici vise

Ono sto je izgleda dete dovelo u jos vecu inicijalnu zabludu i slepo pracenje jeste to sto je kako mediji pisu to bio radnik obezbedjenja...
A znamo da nekad roditelji i vaspitaju decu tako da su (sto vecinom i jesu) "cika policajci" i sl OK i da im se moze obratiti verovati...
A radnik obezbedjenja je u ocima deteta kao policajac...
Tako da je to dodatni faktor koji je isao na ruku manijaku...
Srecom bez tragicnijih daljnjih posledica jer je dete instiktivno pobeglo iz zamke.

A trzni centri bi trebali povesti racuna i raditi kakav psiholoski test za radnike obezbedjenja...

Kao sto to treba da rade i nadam se da bar povremeno rade i pripadnici policije...jer imali smo juce npr u Mostaru da su policajci bezveze pretukli nekog mladica jer su ga zatekli vani za vreme policijskog casa (zbog kovida)
I eno su suspendovani od strane Mostarskog MUP-a, a bice i krivicno gonjeni, a uz naravno proteste gradjana...

...

Back