ovako...

shotowned0dw.jpg

anakin:
a vidis, ja to sve jedem...mislim, ljudi jedu zivotinje, jel da? koji deo zivotinje ti se svidja i nije neko merilo...sta sad, ako jedes but onda si fin a ako jedes mozak onda si divljak?
ok, ovo sa zivim majmunom je stvarno gadno jer je ziv...al opet, zakoljes zivotinju i ovako i onako...
Pa i nije isto bas...mislim, prica sa majmunom je jeziva BAS iz razloga sto je ziv dok mu srchu mozak, a ne zbog toga sto jedu majmune.
Bilo bi mnogo drugacije da ga likvidiraju po kratkom postupku, pa onda kuvaju i jedu sta hoce. Ne samo majmune, nego bilo koju zivotinju. Ali ovo je bas sadizam...

A ja sam jednom gledala na tv neku scenu iz jednog restorana gde je glavni specijalitet sveza riba, a poenta je u tome da izuzetno vesti kuvar uzme zivu ribu, obmota joj krpu oko glave i gornje polovine tela, a donju polovinu umoci u vrelo ulje da se isprzi. Umetnost je u tome da riba ne crkne tokom tog procesa. Onda je lepo servira na tanjir, i iznese pred goste. E sad, zamisli scenu u kojoj riba na tanjiru zeva i mrda okicama dok joj gladni gosti viljuskama i rukama kidaju donji peceni deo tela i zderu.

Meni je to neuporedivo gnusnije od bilo koje ribe spremljene na "klasican" nacin, bez mucenja.

Ja se izvinjavam, ne znam koja je nacija bila u pitanju, tako da je moj doprinos temi skoro nikakav...

Baby Kate:
Pa i nije isto bas...mislim, prica sa majmunom je jeziva BAS iz razloga sto je ziv dok mu srchu mozak, a ne zbog toga sto jedu majmune.
Bilo bi mnogo drugacije da ga likvidiraju po kratkom postupku, pa onda kuvaju i jedu sta hoce. Ne samo majmune, nego bilo koju zivotinju. Ali ovo je bas sadizam...
.

ma slazem se da je sadizam ali mislim da su ljudi generalno sadisti u tom smislu i da to nema veze sa rasom ili nacijom...i pre bih rekla da je to zaostatak iz proslosti, primitivna faza coveka a ne sadizam...
mislim da to sa ribom rade japanci...

meni je zanimljivo kako tako primitivni obicaji i dalje funkcionisu...

Baby Kate:

A ja sam jednom gledala na tv neku scenu iz jednog restorana gde je glavni specijalitet sveza riba, a poenta je u tome da izuzetno vesti kuvar uzme zivu ribu, obmota joj krpu oko glave i gornje polovine tela, a donju polovinu umoci u vrelo ulje da se isprzi. Umetnost je u tome da riba ne crkne tokom tog procesa. Onda je lepo servira na tanjir, i iznese pred goste. E sad, zamisli scenu u kojoj riba na tanjiru zeva i mrda okicama dok joj gladni gosti viljuskama i rukama kidaju donji peceni deo tela i zderu.

Meni je to neuporedivo gnusnije od bilo koje ribe spremljene na "klasican" nacin, bez mucenja.

Ja se izvinjavam, ne znam koja je nacija bila u pitanju, tako da je moj doprinos temi skoro nikakav...

Taj recept sa ribom koju jedu živu a prženu zove se ''Careve stare kosti'', smislila ga je neka dokona carica, mislim iz dinastije Ming, dakle, opet Kinezi.

Svi imamo predrasude.
Naročito oko pojava/ljudi/stvari sa kojima nemamo iskustva.

Nemam predrasude prema drugim narodima. NI POZITIVNE NI NEGATIVNE.
Nije mi neko a priori nekakav zato što je Srbin, Bugarin, Kinez, Filipinac, Norvežanin, Italijan, Švajcarac itd. To su gluposti.

P.S. Okej, bilo mi je na mahove vrlo neprijatno u Kini... ali to je zato što su svi buljili u mene,
i cimali me po Tjenanmen trgu da se slikam sa njima. Visoka bela žena u svečanoj crnoj haljini... verovatno sam im bila čudo. To nema veze sa Kinezima. Mrzim privlačenje pažnje.

frozen1982.:
Mda.....moja baba je jos u mirnodopsko doba,dok smo jos bili SFRJ rekla da su je u Splitu pogledali ko da nije normalna kad je u radnji trazila leba.....
Moju drugaricu nisu u jednog beogradskoj prodavnici htjeli usluziti kada je zatrazila kruh...
Stavise, poceli su da je vrijedjaju i maltretiraju...
Svugdje ima budala, isto kao i dobrih i pametnih ljudi...

Back