Ovako nas u Beogradu sramote pred očima Vlasti!

Veliki pirat

Poznat
Poruka
8.437
Knez, ispred -Ruskog Cara-, retko kad na drugom mjestu, drug Rom od 'edno, brat bratu 180 žive vage,
onako -nezainteresovano- udjeljuje u ruku pored njega prolazećem šetaču, papirnu ikonicu iz snopova koje u rukama drži. Dok nestajući pogledava poklon, hitri Rom mu još par ikonica iz drugi snopova utrpava, na drugu se stranu okrećući, tako da ovaj sve to uzima, ....ne shvatajući šta će dalje biti.
U par koraka , debeljko ga sustiže, ...-za zdravlje, sreću svoju da daš neki dinar za presvetu bogorodicu.....osveštanu-.
Ne, ne hvala, ali drug Rom drži ruke iza leđa, ...osveštanu ikonicu, kako baciti, pa koliko, ....Rom diskretno saopštava, ....nikad ne uspijem čuti,...prevrće se novčanik, lete zadnje stodinarke, ...onako za svaku iz snopa ponaosob.
Tako po cjeli dan, i nema komunalaca, plicajaca, savjesni građana, ....Rom vrlo iskusno odabira face....
ponekad ustanem, ...bude mi ža' nekog seljačeta, ....

Tako i juče i danas, turistički Beograd u punom sjaju, .....neke strankinje dok Rom čeka isplatu kolutaju očima,
namješta se frulaš s dvojnicama, ....-odakle si sele-....zakreštava -kruševljanka mlada-, .....

Poslednja izmena:
Ne, ne...na zalost to je odavno lokalna stvar...
Mada ovo nije nista strasno...kazes ne i cao majstore....

Ima na ulazu u Knez onaj tip koji prodaje poslove , izdanje sluzbe za nezaposlene , kao pruzi ti , ja uzeo, on kaze hej, da platis...i to preteci, kao hoce da se bije...ja nesto razmisljah dve sekunde da li da se bas bijem sa njim, obicno ne razmisljam da se bijem, ali ovo mi bio vrhunski bezobrazluk nesto sto je obavestenje za nezaposlenu raju, on nasao da prodaje i jos preti...
Pa rekoh otici ce mi 3 sata posle sa policijom, ili sta vec bude od toga...samo mu rekoh, necu nosi...

Jos dva puta sam ga video, logika je 1 mil gradjana x 100 dinara = 100 mil dinara.......a trazi 200dinara...

Ne, ne...na zalost to je odavno lokalna stvar...
Mada ovo nije nista strasno...kazes ne i cao majstore....

Ima na ulazu u Knez onaj tip koji prodaje poslove , izdanje sluzbe za nezaposlene , kao pruzi ti , ja uzeo, on kaze hej, da platis...i to preteci, kao hoce da se bije...ja nesto razmisljah dve sekunde da li da se bas bijem sa njim, obicno ne razmisljam da se bijem, ali ovo mi bio vrhunski bezobrazluk nesto sto je obavestenje za nezaposlenu raju, on nasao da prodaje i jos preti...
Pa rekoh otici ce mi 3 sata posle sa policijom, ili sta vec bude od toga...samo mu rekoh, necu nosi...

Jos dva puta sam ga video, logika je 1 mil gradjana x 100 dinara = 100 mil dinara.......a trazi 200dinara...

Tu su ti i oni bosanski mamlazi iz studenjaka što one čestitke, ...kao u prilog hendikepiranoj djeci, na istu foru uvaljuju

Ono za cestitke je neka sasvim druga stvar mada se mozda slepaju i tu neki...

Slikovnice su bile za nezbrinutu decu i slicno...

Osnovna stvar je stvar izbora...a to da li je blamaza ili ne....to nek ih treniraju...

Ovaj sto prodaje poslove je tacno neki bosanceros ili krajina, ebiga ali je u fazonu , ja sam kao nesto pretrpeo a sad mogu da budem besan....
Sto je najgore, ostali iz krajine ce ga podrzati a mamlaz je jer niti je nesto pretrpeo niti se tako trosi okolnost nesrece ili teskoca...ali nisu ni ljudi iz krajine neki potencijali sto se pameti tice kao ni ovi domaci sto nisu....

Knez, ispred -Ruskog Cara-, retko kad na drugom mjestu, drug Rom od 'edno, brat bratu 180 žive vage,
onako -nezainteresovano- udjeljuje u ruku pored njega prolazećem šetaču, papirnu ikonicu iz snopova koje u rukama drži. Dok nestajući pogledava poklon, hitri Rom mu još par ikonica iz drugi snopova utrpava, na drugu se stranu okrećući, tako da ovaj sve to uzima, ....ne shvatajući šta će dalje biti.
U par koraka , debeljko ga sustiže, ...-za zdravlje, sreću svoju da daš neki dinar za presvetu bogorodicu.....osveštanu-.
Ne, ne hvala, ali drug Rom drži ruke iza leđa, ...osveštanu ikonicu, kako baciti, pa koliko, ....Rom diskretno saopštava, ....nikad ne uspijem čuti,...prevrće se novčanik, lete zadnje stodinarke, ...onako za svaku iz snopa ponaosob.
Tako po cjeli dan, i nema komunalaca, plicajaca, savjesni građana, ....Rom vrlo iskusno odabira face....
ponekad ustanem, ...bude mi ža' nekog seljačeta, ....

Tako i juče i danas, turistički Beograd u punom sjaju, .....neke strankinje dok Rom čeka isplatu kolutaju očima,
namješta se frulaš s dvojnicama, ....-odakle si sele-....zakreštava -kruševljanka mlada-, .....
T je strasna sramota,da je bio obican gradjanin(Srbin),tukla bi ga komunalana,a ovi samo st ne zavuku ruku u dzep da ti otmu novcanik.Kao nekada u parkicu kod Ekonomskog Fakulteta,za ciscenje cipela,ustanu na stazu i ajde brate da ti ocistim dzabe cipele,ako ne uspes da se izvuces i ako slucajno neces da platis,skupe se svi cistaci cipela,a bilo ih je i preko 10 nekada,svi se okupe oko tebe i onda ti traze petosrtuku cenu,a kad se skupe,nemoj platiti,pada vidis sta ce ti biti.Batine ocigledno i uzmu ti opet pare.nikada policija nije reagovala na to.Ynaci cigani mogu sve a Srbi u Srbiji nisu niko i nista.Meni su jednom hteli da ociste patike,a ja sam odbio i kad sam video da se okupljaju,kidno sam na vreme.Postosam tada ziveo u Zemunu,pokupio sam jedan dan ortake,sa keacim stanglama u rukavu jakne i pokayali smo im svoje.Posle toga sam prolazio tuda i niko me nije nikad pitao da mi cisti cipele.

Poslednja izmena:
Ne, ja smatram da je cela nacija takva...a ne samo romi...
Tj mislim da su svi srbi trenutno cigani po karakteru i po ponasanju...

Kad kazem srbi ne mislim srbijanci, nego bas naprotiv i bosancerosi i ovi sto su ubedjeni da su kulturni jer su dosli iz hrvatske, a samo su pufonjci , tj lepe reci a oci bi ti izvadio....
Valjda su hrvati isti takvi pa su nesto pokupili od njih ili ko od koga...ali stoji da su vise pufonjci od srbijanaca...Ali ne na los nacin....
Imamo mi nase pufonjke, Vranjanci, Pirocanci.....

Znaci po BG dodju seljoberi i onda promovisu svoju kulturu da bi podelili sa drugima, a nikad im nebi palo na pamet da malo pogledaju i druge, da vide malo van svog sela.....nego oni ponosni na svoje dranje, vikanje, duvanje , uvlacenje, i ostale vrline pa da ostale nauce i primoraju da budu isti...

Tako da u procvaloj Srbiji od primitivizma, nema vise kulturiske...ama ni za lek...
Ali naravno da su svi sebi najkulturniji i najobjektivniji sve po redu....
Ko , ti ces da mi kazes, pa pogledaj se bre , ni kuceta ni maceta, koliko sam ja nekulturan, toliko si tri puta ti gori....pa ovo pa ono pa ovo ....a da ne govorimo da si perverzan i glup, ne bacas toalet papir u solju, bolesniku jedan...itd...

Има и они ликови што уваљују некакве разгледнице ил шта већ а лова иде (као) домовима сирочића ил неким инвалидима тиршовој ил где већ, свака разгледница 100 динара. Узех једном, уватила ме женска на препад и осмех, док сам схватио ко шта где како - већ сам држо једну у руци, увалила ми, ошло 100 динара... После гледам кад сам сео, све некакве петокракице на њој, креснем зипо и натенане спалим... Било и после прилике, срето сам их још пар пута, ал само кажипрстом одречно и скренем поглед и продужим...

Има и они ликови што уваљују некакве разгледнице ил шта већ а лова иде (као) домовима сирочића ил неким инвалидима тиршовој ил где већ, свака разгледница 100 динара. Узех једном, уватила ме женска на препад и осмех, док сам схватио ко шта где како - већ сам држо једну у руци, увалила ми, ошло 100 динара... После гледам кад сам сео, све некакве петокракице на њој, креснем зипо и натенане спалим... Било и после прилике, срето сам их још пар пута, ал само кажипрстом одречно и скренем поглед и продужим...
Ovakvih likova ima u Kruševcu, ordiniraju po centru

Aj' ne lupaj, ....koji Krajišnici na ulici, ....lažno su se prosjaci 95. predstavljali...
prosi, i vidim nevješto nabada jekavicu, ....pitam je odakle je , iz BJenkovca reče,
napušim skotulju, ...međutim obruši se baba kišobranome na'me, ....šta jadnu izbjeglicu napadaš,
'ebiga, ima svašta, .....ali da je ko KRAJIŠNIKA VIDIO DA PROSI;.....LAŽE!

Aj' ne lupaj, ....koji Krajišnici na ulici, ....lažno su se prosjaci 95. predstavljali...
prosi, i vidim nevješto nabada jekavicu, ....pitam je odakle je , iz BJenkovca reče,
napušim skotulju, ...međutim obruši se baba kišobranome na'me, ....šta jadnu izbjeglicu napadaš,
'ebiga, ima svašta, .....ali da je ko KRAJIŠNIKA VIDIO DA PROSI;.....LAŽE!

ДА, каки крајишници на улици, они су седели у кафићима док су баке слали на улицу да продају шверцоване цигарете.

Ја сам се 3 пута искрено потрудио да уопште спознам о чему се овде ради..одустао.
Јел може неко да ми опише ону гору ромску фору са тим сноповима?

цигани не могу имати освештане иконице, просто. ко зна ко је на иконицама и где је то све направљено. ако већ узмеш - одма баци ил спали.

Ја сам се 3 пута искрено потрудио да уопште спознам о чему се овде ради..одустао.
Јел може неко да ми опише ону гору ромску фору са тим сноповима?

Феникса израдио неки мандов у Кнезу па сад кмечи..

Back