Ovaj tvor koji je umro pre 30 godina postaje prva ugrožena životinja koja je klonirana

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.695
Vili, ugroženi crnonogi tvor koji je umro pre 30 godina, uspešno je kloniran u onome što su naučnici opisali kao „prekretnicu koja otvara novu eru u očuvanju ugroženih životinja“.

U tipičnom reproduktivnom kloniranju, zrele somatske ćelije, kao što je ćelija kože životinje, se ekstrahuju i zatim prenose u oocitu ili jajnu ćeliju čija je DNK uklonjena - posebno DNK sa jezgrom. Rezultat ovoga se naziva klon.

U Vilijevom slučaju, njegove zamrznute ćelije su korišćene za stvaranje Elizabet En, njenog klona za kojeg su naučnici predvideli da će se pariti, razmnožavati i na kraju iskupiti njenu vrstu koja brzo izumire.

Crnonogi tvor je jedna od najugroženijih vrsta u Americi i prvi put je proglašena izumrlom 1979.

Screen-Shot-2021-02-22-at-9.38.09-AM.png

liči ali to je ustvari Feretka ili afrički tvor
Africki tvor?

Otkud on u jagodinu, da ga nije nixa donio iz dubajija?

Vau. Dinosaurusi. Obozavam da posmatram sebe kako se plasim. Zapravo osetio sam strah, ajd u tragovima, u zoo shopu okruzen zmijama.

E sad kako se medveda vukova tigrova lavova i ostalih ne bojim i mislim da bih ih pokido na ferku a od dinosaurusa bih izgubijo. Od onog tireksa.
(Na bodove, jako tesno)

Africki tvor?

Otkud on u jagodinu, da ga nije nixa donio iz dubajija?

Vau. Dinosaurusi. Obozavam da posmatram sebe kako se plasim. Zapravo osetio sam strah, ajd u tragovima, u zoo shopu okruzen zmijama.

E sad kako se medveda vukova tigrova lavova i ostalih ne bojim i mislim da bih ih pokido na ferku a od dinosaurusa bih izgubijo. Od onog tireksa.
(Na bodove, jako tesno)
Znam to ..
Dok ljudska vrsta uništava sve pred sobom..
I životinje i biljke....I da ne nabrajam.
Ljudi. Stetocine broj 1 na Zemlji.

Znam to ..
Dok ljudska vrsta uništava sve pred sobom..
I životinje i biljke....I da ne nabrajam.
ma , izvini reagovao sam na to da je , zivotinja stetocina
svaka zivotinja u eko sistemu i ima svoju ulogu kako i u odrzavanju svoje vrste tako i u regulisanju drugih vrsta.
ljudi su , u ime nekih svojih interesa , unistavali jednu vrstu , dovodjenjim nekih drugih vrsta , da bi , kasnije i uvideli da imaju jos i vecu stetu.
ne , nikako i ne mogu shvatiti , one koji i idu da ubijaju zivotinje po svetu i jos se hvale sa ulovom i svaki sa puskom.
hmmm, a sto ti junaci , ne izadju pred zivotinje goloruki...

ma , izvini reagovao sam na to da je , zivotinja stetocina
svaka zivotinja u eko sistemu i ima svoju ulogu kako i u odrzavanju svoje vrste tako i u regulisanju drugih vrsta.
ljudi su , u ime nekih svojih interesa , unistavali jednu vrstu , dovodjenjim nekih drugih vrsta , da bi , kasnije i uvideli da imaju jos i vecu stetu.
ne , nikako i ne mogu shvatiti , one koji i idu da ubijaju zivotinje po svetu i jos se hvale sa ulovom i svaki sa puskom.
hmmm, a sto ti junaci , ne izadju pred zivotinje goloruki...
Ništa..Potpuno se slažem sa tvojim postom..I ja sam na strani životinja :)

Ljudi. Stetocine broj 1 na Zemlji.
Oduvek to govorim..Najgora vrsta.

Lepo, tvor potamanio kokoske domacinu proslog meseca u selu kod Jagodine. Nije ih pojeo nego im ujedom isisao krv i natenane su koke pocrkale. Kao vampir. Mali simpaticni tvor.
to je lasica sto sishe kokoshke
i to je djivotinjca nije vanpir
vanpir je sto prekodana spava ispod mesalice sto narod stavi uza zid i pokrije najlonom da ne kisne

a tvor je sto smrdi
ide ceo dan i smrdlja i jede skakavice i sisarike

i nadve noge skace kad prelazi put

a ovo na slikama je lasca
ona oda po granju ali niskom
u dzbunu cuci prekodana i smislja pakosti
nocu onda ide pa dejstvuje protiv coveka
napadajuci zivinu na brutalan nacin svirepo

al se more ufatit na lepak za misa
nai bolje u ratkapnu sipati i staviti malo slanine

jako je lukava i umakne kerov ma
nemere je se zadavit lako jer se tesko fata
ali ko ima problema sa lascom
neka poslusa sta sam kazo za lepak za misa

to je lasica sto sishe kokoshke
i to je djivotinjca nije vanpir
vanpir je sto prekodana spava ispod mesalice sto narod stavi uza zid i pokrije najlonom da ne kisne

a tvor je sto smrdi
ide ceo dan i smrdlja i jede skakavice i sisarike

i nadve noge skace kad prelazi put
samo da kazem da tvor svoj odbranbeni mehanizam koristi samo u slucaju kada se oseti ugrozen
inace ih u TORONTU ima dosta i imadoh i rakuna , i ground hoga i dolazili su u tvorovi , citave porodice i macak i je znao da ih ne dira,
bili smo i posadili i cvece koje i je primamljivalo leptire i kolibre..
i bilo je divno ih i gledati i nismo , koristili hemikalije za unistavanje korova , vec mehanicki , rucno i cistili.

Back