Ovaj svet je već polupakao...

• Začetnik teme Začetnik teme DUH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DUH

Iskusan
Banovan
Poruka
5.887
pročitah negde.
Da li to znači da su konačni raj i konačni pakao ovde na Zemlji, odnosno, biće raj ili pakao u zavisnosti od nas, ljudi, šta napravimo od ove planete?

P.S. Neki naučnici tvrde da jetra recimo može da "živi" između 500 i 600 godina i da bi generalno gledano svi živeli (i predviđeno je da živimo) mnogo, mnogo duže.
Da nema ovakvog: tempa života, negativnih emocija, stresa, bolesti...možda taj "Raj" ne bi značio "večni" život, ali živeti 500 godina je blizu, a ko zna, napretkom medicine možda bi zamenom organa možda bilo i moguće.
Svaki organ se i ovako obnavlja, navela sam jetru kao primer jednog od najjačih organa.

Samo što se meni čini da ovim putem kojim čovek ide pre vodi ka paklu...postoji zrno nade da ćemo se "osvestiti" i uvideti šta radimo prirodi i sebi samima.

pročitah negde.
Da li to znači da su konačni raj i konačni pakao ovde na Zemlji, odnosno, biće raj ili pakao u zavisnosti od nas, ljudi, šta napravimo od ove planete?

P.S. Neki naučnici tvrde da jetra recimo može da "živi" između 500 i 600 godina i da bi generalno gledano svi živeli (i predviđeno je da živimo) mnogo, mnogo duže.
Da nema ovakvog: tempa života, negativnih emocija, stresa, bolesti...možda taj "Raj" ne bi značio "večni" život, ali živeti 500 godina je blizu, a ko zna, napretkom medicine možda bi zamenom organa možda bilo i moguće.
Svaki organ se i ovako obnavlja, navela sam jetru kao primer jednog od najjačih organa.

Samo što se meni čini da ovim putem kojim čovek ide pre vodi ka paklu...postoji zrno nade da ćemo se "osvestiti" i uvideti šta radimo prirodi i sebi samima.
Mi smo stvoreni da zivimo vecno to kaze Bozja rec Biblija.

Tako nas je Bog stvorio i u buducnosti ce tu svoji nameru sprovesti

Moci cemo da zivimo vecno.

Jovan 3: 16 „Jer Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina,
da niko ko iskazuje veruu njega ne bude uništen, nego da ima večni život

Bog JHVh Jehova je poslao svog Sina Isusa Hrista da da svoj savrsen zivot
za otkup naseg greha.
Isus nas je otkupio od tog nasledjenog greha - nesavrsenosti
i na temelju njegove zrtve Bog ce nas dovesti do savrsenstva
da mozemo ziveti vecno na Zemlji.
savrsenstvo podrazumeva vecnost

Ali trebalo bi da ova planeta i čovečanstvo doživi ne 2 hiljade 20 godina nego još barem 20 hiljada godina da postigne taj stepen svesti da može da živi večno.
Ironija je što se ljudi plaše smrti, a u dubini duše se plaše i večnog života.

Ali trebalo bi da ova planeta i čovečanstvo doživi ne 2 hiljade 20 godina nego još barem 20 hiljada godina da postigne taj stepen svesti da može da živi večno.
Ironija je što se ljudi plaše smrti, a u dubini duše se plaše i večnog života.
Da to je ironija, plase se smrti a jos vise vecnog zivota.

Ja se ne plasim nego sam srecna za taj dar vecnog zivota

• Podržavam
Reactions: DUH
Večnost je vanvremenski pojam što znači da bilo to sat ili hiljadu godina je isto. Večnost postoji samo ako i tvorac postoji.
vidis da umes ti profesorski da odgovoris, cista desetka [da ne bude da te samo kritikujem kao i ti mene, da sam druga arijana, jer ona ima sasvim drugo shvatanje, pogresno]
"Dovedena do savršenstva" da bismo mogli da uopšte shvatimo šta je "večno"
sale je daleko od savrsenog, ali je ovo shvatio odlicno -hehe, ja sam to shvatio pre 20-30 godina, a ariana nece ni za toliko - sve u svemu deli nas vec 1 ceo zivot

Poslednja izmena:
Ja sam više mislila na mogućnost da je Zemlja ustvari to "mesto" od kojeg ćemo mi ljudi stvoriti raj ili pakao, nije nemoguće ko bukvalno veruje (da su to fizička mesta).
Ja sam radoznala i pitam vernike, ko zna, možda mi neko jednom iznese "ponudu koju neću moći da odbijem" odnosno objašnjenje, pa i ja postanem vernik.
Iskreno, što više istražujem, sve više verujem da "nešto postoji", da "nečega ima", više kao neka sila, ne mogu da verujem ni da zamislim Boga kao muškarca npr.

Ja sam više mislila na mogućnost da je Zemlja ustvari to "mesto" od kojeg ćemo mi ljudi stvoriti raj ili pakao, nije nemoguće ko bukvalno veruje (da su to fizička mesta).
Ja sam radoznala i pitam vernike, ko zna, možda mi neko jednom iznese "ponudu koju neću moći da odbijem" odnosno objašnjenje, pa i ja postanem vernik.
Iskreno, što više istražujem, sve više verujem da "nešto postoji", da "nečega ima", više kao neka sila, ne mogu da verujem ni da zamislim Boga kao muškarca npr.
To moraš sama da nađeš odgovor. Ne osećaju svi isto, a tu su i životna iskustva.

• Podržavam
Reactions: DUH

Back