Ovaj film me je uništio... Još uvek plačem

The Matrix Resurrections 5.7, katastrofa od filma.

Film je remek - delo
zato sto pokazuje da samo dvoje mogu zajedno da pobede (Neo nije "jedan" niti je to bio niti smatrao sebe takvim) / zato sto arhitekta realnosti kaze pred kraj kako mnogi ne zele da se probude vec slusajuci cute te postavlja stvari ovako: zasto se borite kada vas mnogi nece slusati nece ni sebe u tome da nesto nije u redu vec prate sta im se kaze iako ste sada dva najmocnija bica u Matriksu
.

Dokumentarac / to mnogo boli / mnogi nisu spremni da shvate sta im se desava / pri tom izgleda da ce se snimati jos.

Kada mi je neko rekao da ce ovaj deo sada da se snima nisam mu verovala /zanima me koliko nastavaka ce jos biti.
Da li ce u nekom od njih uspeti da probude sve da bi mislili svojom glavom / da li ce ostati u hipnozi onoga sto im govore da "jeste" / da se desava.

U maestralnom filmu pre ovoga gde prikazuju kako masine ubijaju njih dvoje kao borce za slobodu ima toliko simbolike da se najezis.
(Moze da se gleda kroz osobe koje su kao masine / moze bas kroz masine neke druge / moze kroz ozbiljnu opasnost po svet koju predstavlja neko ko bi njime upravljao sakupivsi znanja iskustva osoba stavivsi ih u "a.i". ("vestacku inteligenciju")pri tom da svet ne zna ni ko je ta osoba ni da postoji ).

Poslednja izmena:
Film je remek - delo
zato sto pokazuje da samo dvoje mogu zajedno da pobede (Neo nije "jedan" niti je to bio niti smatrao sebe takvim) / zato sto arhitekta realnosti kaze pred kraj kako mnogi ne zele da se probude vec slusajuci cute te postavlja stvari ovako: zasto se borite kada vas mnogi nece slusati nece ni sebe u tome da nesto nije u redu vec prate sta im se kaze iako ste sada dva najmocnija bica u Matriksu
.
Generalno, novi Matrix je jako los film.
Od rezije, glume, scenarija...
Ja sam neko ko je gledao The Matrix (1999) preko 10 puta, ko voli sci-fi.
Novi Matrix sam prestao da gledam na pola filma, nisam imao zelju ni kraj da pogledam koliko je dosadan i mucan.
Mnogi filmovi imaju odlicnu zamisao, poruku, ali nije to dovoljno da film bude dobar, gledljiv.

Generalno, novi Matrix je jako los film.
Od rezije, glume, scenarija...
Ja sam neko ko je gledao The Matrix (1999) preko 10 puta, ko voli sci-fi.
Novi Matrix sam prestao da gledam na pola filma, nisam imao zelju ni kraj da pogledam koliko je dosadan i mucan.
Mnogi filmovi imaju odlicnu zamisao, poruku, ali nije to dovoljno da film bude dobar, gledljiv.
Namerno je tako napravljen / izlaz se ne nalazi odmah vec to dugo traje / dugo treba da se shvati (jeste naporan pocetak / ima to svoju svrhu).
Tako mi deluje / kao da ima neku svrhu snimanje na taj nacin .

Poslednja izmena:

Back