Ovaj čovek ima 10 različitih ličnosti i ne može sam da uči, radi ili izlazi iz kuće

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.870
22-godišnji Nemac koji pati od retkog oblika disocijativnog poremećaja identiteta (DID) postao je nesposoban da vodi normalan život, jer je svaka od njegovih 10 različitih ličnosti toliko različita.

Čak i ako ne znate previše o disocijativnom poremećaju identiteta, odnosno poremećaju višestruke ličnosti, verovatno ste gledali filmove poput „Ja, ja i Irena“ ili „Split“ M Najta Šjamalana, u kojima se u oba pojavljuju protagonisti sa DID-om.

Retko psihijatrijsko stanje se razvija u ranom detinjstvu kao rezultat teške traume i dovodi do razvoja dva ili više identiteta koji kontrolišu ponašanje osobe u različito vreme. To može dovesti do praznina u pamćenju i može uticati na sposobnost osobe da se poveže sa stvarnošću i drugim ljudima. Leonard Štokl, 22-godišnji muškarac iz Minhena, u Nemačkoj, pati od teškog oblika DID-a i deli svoje telo sa 10 drugih različitih identiteta.

FULJHzOXsAEppz1.jpg

Leonard je mogao da vodi relativno normalan život sve do prošle godine, kada je polagao ispite za A-Level. Dok su svi drugi učili za testove, on nije mogao da se fokusira i pretrpeo je gubitak pamćenja zbog njegove višestruke promene ličnosti. Stvari su postale toliko loše da je morao da potraži medicinsku pomoć i na kraju mu je dijagnostikovan disocijativni poremećaj identiteta.

Ovaj 22-godišnjak svoje retko stanje opisuje kao sistem sastavljen od 10 različitih identiteta – Kovu, 4, Hektor, 8, Ana, 16, Kosmo, 17, Eš, 18, Džesi, 19, Leo, 21, Bili, 23, Liv, 24, i Red, 26 – od kojih svaki može preuzeti kontrolu u bilo kom trenutku. Zbog toga je praktično nemoguće zadržati posao, jer sve njegove različite ličnosti imaju različite sposobnosti i želje, a takođe mu otežava da sam napusti kuću.

Nekako mi je tesko da poverujem u to. Mislim da ni svi psihijatri ne veruju u u to da neko moze da ima 10-15 odvojenih ličnosti. Sve je pod znakom pitanja.
Da je pod terapijom ne bi imao ni jednu, odgovarajucom. . .Bio bi zamrznut, i isto bi mu bilo.
I koliko će ih imati do 44te....film Eternals je i o ovome, različiti uglovi istog...

Da je pod terapijom ne bi imao ni jednu, odgovarajucom. . .Bio bi zamrznut, i isto bi mu bilo.
I koliko će ih imati do 44te....film Eternals je i o ovome, različiti uglovi istog...
Nije mi poznat naslov filma, pogledacu kasnije. Sta je onda po tebi resenje jer vidim da smatraš da lekovi ne pomažu. Pitam uopšteno jer vidim da smatraš da lekari samo prepisiju lekove koji naprave zombija od pacijenta.

Nije mi poznat naslov filma, pogledacu kasnije. Sta je onda po tebi resenje jer vidim da smatraš da lekovi ne pomažu. Pitam uopšteno jer vidim da smatraš da lekari samo prepisiju lekove koji naprave zombija od pacijenta.
Svako je zaseban. Budjenje je potrebno, fokus na jednu-dve stvar, motivacija da zivis, i plus plus. . .

22-godišnji Nemac koji pati od retkog oblika disocijativnog poremećaja identiteta (DID) postao je nesposoban da vodi normalan život, jer je svaka od njegovih 10 različitih ličnosti toliko različita.

Čak i ako ne znate previše o disocijativnom poremećaju identiteta, odnosno poremećaju višestruke ličnosti, verovatno ste gledali filmove poput „Ja, ja i Irena“ ili „Split“ M Najta Šjamalana, u kojima se u oba pojavljuju protagonisti sa DID-om.

Retko psihijatrijsko stanje se razvija u ranom detinjstvu kao rezultat teške traume i dovodi do razvoja dva ili više identiteta koji kontrolišu ponašanje osobe u različito vreme. To može dovesti do praznina u pamćenju i može uticati na sposobnost osobe da se poveže sa stvarnošću i drugim ljudima. Leonard Štokl, 22-godišnji muškarac iz Minhena, u Nemačkoj, pati od teškog oblika DID-a i deli svoje telo sa 10 drugih različitih identiteta.

Pogledajte prilog 1165986
da su Nemci nastavili sa eugenikom ne bi ovo stiglo do novina

Back