Out of my league

i 'de nadje rebrachu iz koje ne izbija ni gram neke duhovnosti :lol: imas npr. meril strip, misel fajfer. beatris dal, moniku beluci pa i sam vensan kasel je primer onoga o cemu ovde pricamo :lol: pa imas zilijet binosh, meg rajan, pa kod muskih pacino, geri oldman, pokojni roj sajder, isto pokojni ricard haris... mislim ima milion faca bez obzira dal' su javne licnosti koje imaju secifican filing neke ezoterije u sebi kao npr. havijer barden koji isijava harizmu na kilometar a neupadljiv je totalno...znaci niko nesto posebno lep kao sto nije ni shon pen ali imaju to neshto zbog cega i rekoh da nasa unutrasnjost oblikuje nashu spoljashnjost

i 'de nadje rebrachu iz koje ne izbija ni gram neke duhovnosti :lol: imas npr. meril strip, misel fajfer. beatris dal, moniku beluci pa i sam vensan kasel je primer onoga o cemu ovde pricamo :lol: pa imas zilijet binosh, meg rajan, pa kod muskih pacino, geri oldman, pokojni roj sajder, isto pokojni ricard haris... mislim ima milion faca bez obzira dal' su javne licnosti koje imaju secifican filing neke ezoterije u sebi kao npr. havijer barden koji isijava harizmu na kilometar a neupadljiv je totalno...znaci niko nesto posebno lep kao sto nije ni shon pen ali imaju to neshto zbog cega i rekoh da nasa unutrasnjost oblikuje nashu spoljashnjost

Ne mozemo njih da uzimamo u obzir jer ne znamo kakve su osobe. A da harizma nije isto sto i lepota ( ako si na to mislio ) to si u pravu...

Izvedo' zaključak i potvrdih neke hipoteze :). Ali volim uvek da čujem i druga mišljenja...

moj zakljucak je da se u tudje izbore ne treba mesati, jer svako bira ono sto mu odgovara ili sto misli da mu odgovara. ako dodje do zabune, najcesce ce doci i do prekida. eventulano mesanje, ako postoji opravdan razlog da je partner neodgovarajuc tj. ako je nasilan, narkoman, alkos.....takav da moze biti uzrok problema. ali, i tada je pitanje koliko mozemo uticati na neciji izbor, cak i kada su namere najbolje, dok sam ne progleda i na prihvati cinjenice. nikome ne mozes pomoci dok sam ne pristane na pomoc.
sta mene briga da li ce klinka od 20 godina da se seta se nekim od 40 ili 50 ili obrnuto, klinac od 20 godina sa zenom od 40, kao sto me ne interesuju nihovi razlozi. ili ce mrsava zena biti sa nekim ko je debeo. oni kao par meni ne smetaju. sto bi mi smetali? :lol: pa ima i onih koji bace oko na tipa ili zeMsku, i njegovom ili njenom partneru traze mane i nesto se kao iscudjavaju i groze. ali, to je samo da bi podigli sebe u odnosu na drugoga.

Hajde da to sažmem u jednoj rečenici - izgled je bitan kad ga nemaš.
A primere iz filmova ne bi uzimao prosto zato što namerno biraju lepe ljude jer narod to želi da vidi.
još jedna stvar - lepota jeste delimično u oku posmatrača ( lepota lica ), ali svi ćemo se složiti da li neka cura zgodna ili nije...

Netacno, ima puno poznatih glumaca koji nisu lepi al su sarmantni, harizmaticni...
Al Pacino na primer, Entoni Hopkins... itd...

Tema je primer za seljacki puritanizam.
A u stvari osnovna teza uopste ne vazi.Modifikacija teze je nasla krpa zakrpu.Ali to nije teza.To je svodjenje na hijararhijski sistem svega pa i ljubavnog kotiranja (faca u srednjoj dobija cak i kad je djubre a tek kad nije)
Moze sve i preko anime i animusa,uz uvazavanje seljackog puritanizma kao integralnog selektora,koji naravno niko ne primecuje jer je ostar,iracionalan u punom smislu te reci,kratkotrajan i 180o mocan.
Seljacki puritanizam je degradacija misljenja kada osoba nosi jednobojni pleten dzemper klot frket koji asocira prebeglog seljaka na njegovo poreklo.(opasnost urusenja mimikrije kod njega)
Kad se neizgradjena osoba savetuje to se ne cini pametovanjem vec igrom na njen strah,a kad se gaji njeno postovanje onda se igra na njene ambicije,uprosteno iz trougla emocije--objasnjenja--zelje

moj zakljucak je da se u tudje izbore ne treba mesati, jer svako bira ono sto mu odgovara ili sto misli da mu odgovara. ako dodje do zabune, najcesce ce doci i do prekida. eventulano mesanje, ako postoji opravdan razlog da je partner neodgovarajuc tj. ako je nasilan, narkoman, alkos.....takav da moze biti uzrok problema. ali, i tada je pitanje koliko mozemo uticati na neciji izbor, cak i kada su namere najbolje, dok sam ne progleda i na prihvati cinjenice. nikome ne mozes pomoci dok sam ne pristane na pomoc.
sta mene briga da li ce klinka od 20 godina da se seta se nekim od 40 ili 50 ili obrnuto, klinac od 20 godina sa zenom od 40, kao sto me ne interesuju nihovi razlozi. ili ce mrsava zena biti sa nekim ko je debeo. oni kao par meni ne smetaju. sto bi mi smetali? :lol: pa ima i onih koji bace oko na tipa ili zeMsku, i njegovom ili njenom partneru traze mane i nesto se kao iscudjavaju i groze. ali, to je samo da bi podigli sebe u odnosu na drugoga.

Pa niko nama i nije gurnuo prst u oko ako ima 120 kila i 60 godina a u vezi je sa dobrom ribom od 25. Mi samo ovde razmenjujemo mišljenje o takvim pojavama, ne dajemo vrednosni sud(bar se ja trudim) to je ono što psiholozi rade. A s obzirom da si na ovom pdf-u...to valjda znaci da te interesuje psihologija.

Poslednja izmena:
Pa niko nama i nije gurnuo prst u oko ako ima 120 kila i 60 godina a u vezi je sa dobrom ribom od 25. Mi samo ovde razmenjujemo mišljenje o takvim pojavama, ne dajemo vrednosni sud(bar se ja trudim) to je ono što psiholozi rade. A s obzirom da si na ovom pdf-u...to valjda znaci da te interesuje psihologija.

Za ovakve slučajeve ne želim da znam zašto su zajedno... :sad2:
Ovo o čemu pričate su samo posledice... a uzroci mogu da budu od onih najpovršnijh nagona, do ukorenjenog, dubokog straha.
Neki se rode glupi, neki usput postanu emotivni invalidi, neki su materijalisti, neki traže oca u partneru... od urođenog, do stečenog velika je razlika... od psihologije, do psihijatrije, takođe.
Ne osuđujem, samo kažem... postoji normalno, postoji izopačeno, postoji prihvatljivo, postoji neprihvatljivo... postoji promišljeno, postoji izmanipulisano... Jedan je svestan da ima nešto što možda ne bi dobio vrednošću svoje ličnosti i karaktera, već isključivo na konto bankovnog računa, dok je drugi svestan da bez nekih fizičkih epiteta ne bi nikada mogao da ima ono što mu je potrebno, čista kompenzacija. Osim toga, nije poenta davati extremne primere, jer je velika razlika u delanju grupe, po šablonu i delanju individue.
Sponzoruše su recimo produkt jadnog socijalnog stanja u državi.. ali je pitanje zašto onda nisu sve devojke, generacijski sponzoruše? Nebitno da li imaju čime da "kupe" sponzora, mislim da se ovde ipak radi o celokupnom sklopu ličnosti.

Poslednja izmena od moderatora:
Pa da li onda sami ljudi svojom preferencijom da vide samo atraktivne ljude na televiziji, nesvesno, kao u nekom zatvorenom krugu, potkrepljuju ovaj stereotip da lepi moraju ići sa lepima, kao i visoko vrednovanje lepote?
mislim da nepotrebno vršiš sociološke uplive u vezi sa ovom problematikom.... stvari su bazičnije a biologija i psihologija pravi igrači za ovu temu, a i ekonomija deluje ok...

ukratko, lepota je moć, zato lepi idu sa lepima, ako si ružan onda moraš kompenzovati nekom drugom moći da bi išao sa lepim, as simple as that...

mislim da nepotrebno vršiš sociološke uplive u vezi sa ovom problematikom.... stvari su bazičnije a biologija i psihologija pravi igrači za ovu temu, a i ekonomija deluje ok...

ukratko, lepota je moć, zato lepi idu sa lepima, ako si ružan onda moraš kompenzovati nekom drugom moći da bi išao sa lepim, as simple as that...

Fenomen moći koji si spomenuo obrađuje nauka koja se zove sociologija, kao i grana psihologije koja se naziva socijalna psihologija. Neophodno je uključiti bar malo i sociološki aspekt pri proučavanju problema na koji se tema odnosi. Zašto? Pa iz prostog razloga što čovek ne dodeljuje moć samom sebi, dodeljuje mu je društvo.

meni je to sasvim logično. svako se prostire koliko je dugačak. i svako ima svest (sad koliko ispravnu i realnu) šta mu pripada i koji su mu limiti. sam reče kako filmska, tv kultura itd forsiraju tu priču. naravno izuzetaka ima, sve je stvar unutrašnje svesti. niko ne brani nikome da puca na koga hoće.

Back