Otvoriti 4 oci pri kupovini

Душмани на власти урадили замрзавање цена за 5 основних намирница, и трговци се снашли и смањили количину а задржали цену.

Od danas u Srbiji primena uredbe o zamrzavanju cena osnovnih namirnica​

Beta01.12.2021. 12:28
Od danas u Srbiji primena uredbe o zamrzavanju cena osnovnih namirnica 1
Foto: Stefana Savić
Uredba Vlada Srbije kojom je propisano da na 60 dana budu „zamrznute“ cene kristal šećera, brašna tipa 400, suncokretovog ulja, svinjskog mesa od buta i dugotrajnog mleko sa 2,8 odsto masnoće, od danas je u primeni.

Cene tih osnovnih namirnica zadržane su na iznosu koji je bio 15. novembra tako da neće biti iste u svim prodavnicama.
„To znači da maksimalna cena konkretnog proizvoda iz ovih pet grupa može biti ona cena koju je taj konkretni trgovac imao na dan 15. novembar“, rekao je za portal N1 sekretar Udruženja za trgovinu u Privrednoj komori Srbije Žarko Malinović.

Ograničenje cena neće se odnositi na snižene i akcijske cene – ako je 15. novembra neki proizvod iz te grupe bio na sniženju, neće važiti njegova akcijska cena, već redovna.
Uredbom je propisano i da proizvođači ne smeju da isporučuju proizvode iz ovih pet grupa u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci.
Propisane su kazne za firme koje se budu pridržavale načina obračuna marže ili ne ograniče cene pet osnovnih namirnica.
Kazna za preduzeća su od 100.000 dinara do dva miliona dinara, a za direktore od 5.000 do 150.000 dinara, a može im se izreći i mera zabrane da vrši određene poslove u trajanju od šest meseci do jedne godine.

Trgovci lopovi bili i ostali, svaku krizu su koristili za pljačkanje i trovanje građana kroz istoriju! Ugasiš svetlo na 5 minuta a oni dignu sve cene barem za 5 dinara! :lol:

Ja inače gledam samo cenu po kilogramu tu teoretski ne mogu da te prevare. Zato je idea market uvela taj obavezni detalj na ceni veličine pola milimetra dakle 2 mikrona!

IMG_20220104_205010.jpg

Trgovac u prodavnici ili na pijaci ce da vas zakine pre ili kasnije.

Mene je pre par meseci radnica kod lokalca (sto neko reče iznad prčvarnica) mada ima promet i guzvu, jer je velikom broju ljudi blizu i usput. Ona je htela da me zakine za 2, 5 l Akva vive koju placam 80 za 115 din iako zna da sam stalna musterija.

Poslednja izmena:
To su ti stare trgovačke fore, nisam stigla da okačim cenu ili stavi neku nižu od proizvoda pored samo primakne bliže. Ja te cene samo cepam po kratkom postupku.

Ili one šeme milka 100 grama 100 dinara. Velika akcija milka 80 grama 80 dinara. Prevaranti i lopovi.

Kako ste to vaspitani ?
Kada ste prvi put isli u prodavnicu ?

Pa zna se ... datum do kada moze da se konzumira i gramaza ... ali ALAVOST se svela na koliko nesto kosta a ne da li ispunjava ocekivanju gramazu i do kada moze da se koristi.
Sve lepo pise i u zakonu nije naglaseno da slova treba da budu ogomna i u prvom planu.

I na tarabi pise cakPy pa je niko ne "gadja urcem" :D

Back