Otvoreno pismo rektora Djokića premijeru Macutu

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
377.750
„Uvaženi predsedniče Vlade,

Obaveštavam Vas da sam primio zahtev Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu za davanje obaveštenja po krivičnoj prijavi podnetoj od strane gospodina Miloša Pavlovića i drugih, zbog krivičnog dela povrede ravnopravnosti (član 128, stav 2. Krivičnog zakonika), u kom je naglašeno da se od mene očekuje hitno postupanje. Imajući to u vidu, sa žaljenjem Vas obaveštavam da neću biti u mogućnosti da se odazovem na današnji sastanak u zgradi Vlade.

Podsećam Vas i javnost da je ovo druga krivična prijava podneta protiv mene u kratkom vremenskom roku, istim povodom i od istih podnosilaca, ali sa drugačijom pravnom kvalifikacijom, po kojoj ovog puta postupa drugo javno tužilaštvo. Akademska zajednica s pravom prepoznaje ovo postupanje kao sistemski pritisak, sa ciljem destabilizacije Univerziteta i onemogućavanja ozbiljnog, ravnopravnog i produktivnog dijaloga o izlasku iz duboke institucionalne krize.

Ističemo da smo se na Vaš poziv odazvali u dobroj veri, u uverenju da postoji stvarna spremnost da se pokrene proces normalizacije stanja u visokom obrazovanju i obezbede uslovi za završetak školske godine. Međutim, već tokom prvog sastanka bilo je jasno da ne postoji politička volja da se učine nužni koraci: ispunjenje legitimnih studentskih zahteva, hitno povlačenje protivustavne Uredbe o normativima i standardima uslova rada univerziteta i fakulteta, kao i prestanak medijskih, inspekcijskih, finansijskih i drugih pritisaka na akademsku zajednicu.

Univerzitet u Beogradu ostaje dosledno opredeljen za ravnopravan i institucionalno utemeljen dijalog, zasnovan na uzajamnom uvažavanju svih aktera. Stoga pozivamo Vas i predstavnike Vlade Republike Srbije da nastavak razgovora organizujemo tokom naredne nedelje u prostorijama jedne od članica Univerziteta u Beogradu, u širem sastavu koji bi, pored rektora, uključio i dekane, kao i druge relevantne predstavnike akademske zajednice.

S poštovanjem.
prof. dr Vladan Đokić
rektor Univerziteta u Beogradu
link

meni čudno što je rektor otišao i na taj prvi sastanak jer šta ima da se priča sa razbojnicima

Pa ti sad pišeš kao freelancer !

On je rektor Univerziteta koji je državni. Upravitelj je Vlada republike Srbije. Svako ko bi bio rektor treba i mora da se odazove razgovoru sa Vladom. Mislim, pa nismo hajduci, ovo su ozbiljne stvari.

Nego deluje iz njegove izjave da je taj razgovor bio razočaravajuć za rektora i da sada predlaže da se naredni put sastanu u nekom od fakulteta UB gde neće biti samo on već i drugi dekani. To znači da je zaista bilo kako se i očekivalo - nepovoljno.

Pregovara o duzini robije, inace 90% gradjana je za njegovo hapsenje

Ti si ono baš sirovina.
Iskazi su ti takvi da se ljudima ogadi da dodju na ovaj forum. Mislim da ćeš na ignor listu, da bih mogla da čitam na miru.

Čista propaganda, nekakve izjave koje nisu ni malo relevantne, samo lupaš. sad ti znaš da je 90% za hapšenje rektora Univerziteta. Neverovatno.
ignor

Ti si ono baš sirovina.
Iskazi su ti takvi da se ljudima ogadi da dodju na ovaj forum. Mislim da ćeš na ignor listu, da bih mogla da čitam na miru.

Čista propaganda, nekakve izjave koje nisu ni malo relevantne, samo lupaš. sad ti znaš da je 90% za hapšenje rektora Univerziteta. Neverovatno.
ignor

On je u pravu, s tim sto je u pravu u sopstvenom opsegu.
A njegov opseg je Ćacilend, tako da u tom opsegu jeste 90% za hapsenje :D

Ali samo u tom opsegu :)

Pa ti sad pišeš kao freelancer !

On je rektor Univerziteta koji je državni. Upravitelj je Vlada republike Srbije. Svako ko bi bio rektor treba i mora da se odazove razgovoru sa Vladom. Mislim, pa nismo hajduci, ovo su ozbiljne stvari.

Nego deluje iz njegove izjave da je taj razgovor bio razočaravajuć za rektora i da sada predlaže da se naredni put sastanu u nekom od fakulteta UB gde neće biti samo on već i drugi dekani. To znači da je zaista bilo kako se i očekivalo - nepovoljno.
pa okej puki, nisam imao to u vidu sve što kažeš. u svakom slučaju se nadam da i on misli da ima posla sa banditima

Opet da naglasim apolitičnost , posto nema tzv prelazne vlade koncenzusa svih stranaka , da li po zakonu , a slabo čitam propise , može li da se napravi tek registrovana stranka tj neki pokret i da bude izabrana kao vlada bez volje naroda tj izbora .
Pitam onako , pošto su mesecima bivši vladajući sns govorili da ne može neko da bude (vlada) bez izbora i podrske gradjana .
I da to nije demokratija, tj danima slušali taj sada paradox .
Može li neki ovde pravnik da objasni pravni status nama neukima .

Jedna stvar je Vlada, a druga je stvar je kriminalna organizacija koja sebe zove Vladom. Ova kriminalna organizacija nema legitimitet da se zovu Vladom. 🤔

Ti si ono baš sirovina.

ignor
Bot. Plaćen da to radi. Nažalost, od para poreskih obveznika. Ali ok, vratiće...

Back