Otvoreno pismo Petru Lukovicu

Otvoreno pismo Petru Lukovicu br.2
(kako mi niste osgovorili na prethodno saljem vam novo opsirnije)

Vase E-novine za koje sam pogresno pretpostavljao da su oaza slobodne misli pokazale su se u svoj svojoj rugobi....
Izuzetno ostar recnik kojim ste kritikovali drustvene pojave i najvise drzavne organe, poceo sam i ja sam da koristim kao komentator. Ali ne zadugo, odjednom po kratkom postupku, bez upozorenja, bez objasnjenja zasto, kako i ko, kao u kafkinom "Procesu" mojih 700 postova je obrisano! Samo da napomenem da se e-novine legitimisu kao portal i da ne snose odgovornost za sadrzaj komentara! Zato je jasno da se radi o cenzuri slobode govora i politickih neistomisljenika kao u doba ideoloskog mraka i jednopartiskog sistema..

Ostar jezik je dozvoljen samo protiv desnih politickih usmerenja ali nikako protiv levih. Vi koji se licemerno prikazujete kao kriticari svega postojeceg imate svoje svetinje koje je zabranjeno kritikovati.
Vase sveto trojstvo:
1.Sveti otac: Josip Broz, Tito
2.Sveti sin: Petar Lukovic, Pera
3.Sveri duh: marksizam/lenjinizam/komunizam

Tako se ispostavilo da su e-novine ne oaza slobodne i kriticke misli vec oaza neokominizma. Da izmedju vas i YULa nema nikakve ideoloske razlike, sem sto su oni odbacili Tita i ideju yugoslovenstva, dok ste i jedni i drugi zadrzali sve ostale retrogradne totalitarne koncepte komunizma. Redakcija e-novina je postala neka vrsta klana sanjarskih neotitoista koji smatraju da je moguca obnova Yugoslavije na Titovim principima.

Tu izbija na povrsinu i licemerje br.2:
Vi niste proevropski usmereni kako se prikazujete, vec antievropski kao sto je to bio i diktator Broz.

Vase koketiranje sa totalitarnom ideologijom komunizma dovelo vas je do licemerja br.3:
Moderatori "portala" manipulisu ocenama pojedinih komentara i dopisuju pluseve za "ispravno misljenje" a minuse za "neispravno misljenje".

Moglo bi se jos mnogo toga dodati ali da zavrsim.
Na kraju ste postali ono protiv cega ste se borili; toaletoid da upotrebim vasu terminologiju. Tacnije receno antievropski, antiliberalni, antidemokratski, antitoaletoidni toaletoid. S obzirom na pocetnu ideolosku matricu (marksizam) drugacije i niste mogli zavrsiti.

Back