Otvoreno Pismo Komsiji Pravoslavcu!

siticentar:
Juga je vjestacka tvorevina zato se i raspala, Bosna je historijska srednjovjekovna drzava i starija i od Srbije i jedina moze garantovati sigurnost i ravnopravnost svim gradjanima i narodima.
Sve ostalo su lazi snovi i iluzije.

Sa ovim navodima o istoriji se u potpunosti ne slazem. Bosna, ova kakva je danas je svoje zacetke dobila tek dolaskom Turaka na te prostore. To je slicno kao i tvrdnja Makedonaca da su oni najstariji, posto je Makedonija postojala za vreme Filipa II Makedonskog i Aleksandra Velikog, u IV veku pre Nove ere. A da li je, ti meni reci.
Sve u svemu, istorija te vrste je nebitna. Bitna je on istorija koja je napravila nepoverenje i netoleranciju izmedju ova tri , nazovi naroda. A zasto smo razliciti? Zato sto Srbin nije nista drugo do Pravoslavac, Hrvat nista drugo do Katolik, a Bosnjak nista drugo do Musliman. I zasto smo ratovali (tj. vi tamo sto zivite u Bosni)? Zbog religije? Onda niko od nas nije vernik, jer ni jedna od te tri (osim mozda katolicke, bar kada je u pitanju inkvizicija) izvorno ne propoveda sukobe, vec mir. A sta smo onda mi? Vecinom budale... Ne vernici, ne nacionalisti, nego budale!

ivchonny:
Sa ovim navodima o istoriji se u potpunosti ne slazem. Bosna, ova kakva je danas je svoje zacetke dobila tek dolaskom Turaka na te prostore. To je slicno kao i tvrdnja Makedonaca da su oni najstariji, posto je Makedonija postojala za vreme Filipa II Makedonskog i Aleksandra Velikog, u IV veku pre Nove ere. A da li je, ti meni reci.
Sve u svemu, istorija te vrste je nebitna. Bitna je on istorija koja je napravila nepoverenje i netoleranciju izmedju ova tri , nazovi naroda. A zasto smo razliciti? Zato sto Srbin nije nista drugo do Pravoslavac, Hrvat nista drugo do Katolik, a Bosnjak nista drugo do Musliman. I zasto smo ratovali (tj. vi tamo sto zivite u Bosni)? Zbog religije? Onda niko od nas nije vernik, jer ni jedna od te tri (osim mozda katolicke, bar kada je u pitanju inkvizicija) izvorno ne propoveda sukobe, vec mir. A sta smo onda mi? Vecinom budale... Ne vernici, ne nacionalisti, nego budale!
Historiju/istoriju makedonije nedovoljno poznajem da bi se upustio u avanturu da diskutujem o njoj, jer bi tu zasigurno ispao glupan.
Necu da branim inkvizuiciju niti u to vrijeme ulogu katolicke, crkve niti ce to u tom smislu braniti bilo koji istinski vjernik katolik.
Ova rijec "budale" u smislu koji si ti naveo i moje vidjenje je, u najblazem obliku receno je istinita.
Pozdrav iz Bosne.

siticentar:
Bosnu nikad niste trebali spašavat ali ni napadat, bolje bi bilo i Bosni i Srbiji.

Daljnje tvoje stavove necu komentarisati, nije u skladdu s kucnim vaspitanjem i opstom kulturom, naobrazbom itd. jednostavnije receno nije moj nivo.

Najbolji paradoks u Bosni je što su ustvari mnogi Srbi zastupali stav o jedinstvu Bosne i ostatka juge, a muslići su bili protiv!? Sada je pak obrnuto: Srbi neće u zajednicu, a muslići odjednom hoće....Koje li kenjaže, da pukneš od smeha :D :D

Hvala ti što nisi komentarisao, ako već nisi imao šta pametno 'provaliti' :D

siticentar:
Historiju/istoriju makedonije nedovoljno poznajem da bi se upustio u avanturu da diskutujem o njoj, jer bi tu zasigurno ispao glupan.
Necu da branim inkvizuiciju niti u to vrijeme ulogu katolicke, crkve niti ce to u tom smislu braniti bilo koji istinski vjernik katolik.
Ova rijec "budale" u smislu koji si ti naveo i moje vidjenje je, u najblazem obliku receno je istinita.
Pozdrav iz Bosne.

Ne da samo ne poznaješ historiju Makedonije, već uopšte.

GZ:
@ArminCengic..

Moram da priznam, ako je svo ovo pisanje potpuno iskreno i istinito sa tvoje strane reci cu ono sto mi nije bas u obicaju da kazem..

Ja prvi kao srbin zelim i hocu da kazem da je dosta pojedinaca iz naroda kojem pripadam pocinilo zlocine i kao takvi pojedinci treba da odgovaraju, s tim da mi Haag ne lici bas na pravo mjesto, nekako sud BiH mi je drazi ako vec moram da priznam neki sud..

Zasto sam uopste napisao ovo je u stvari razlog da se zahvalim na ovakvim stavovima gospodina Armina, mada je istinu za volju usamljen slucaj.. I sto se pomirenja tice, da su bosnjaci slicnog misljenja, Dejton bi davno bio prevazidjen i naravno pomirenje u ogromnoj mjeri uspostavljeno, ovako, na zalost usamljen slucaj, ali istinu za svaku pohvalu..

Jer, evo 15 godina slusam kako smo: agresori, geocidan narod, kako smo prljavi, cetnici, ovakvi onakvi, i kako i na koji nacin da sticem povjerenje..

Likovi poput Armina ako ih uopste vise ima doveli bi do pomirenja i dobrosusjedskih odnosa i porema njegovim stavovima i ponasanju sve prepreke i mimoilazenja bi daleko bila laksa..

No stvari su na zalost drugacije...
Bilo kako bilo, jek se nadje bar jedan iskren Bosnjak/musliman... Pa makar istina koju iznio ne isla meni u prilog..

Poz....

Pa recimo da je veoma aktivan na raznim forumima.
Za sada ga ne vole SRS simpatizeri ovog foruma i ekstremni Muslimani.
A religija hrišćanska i muslimanska su protivu nasilja.

Religija se očigledno primenjuje teatralno - jedni slave Slavu drugi se sunete a treći vikendom na misu, i niko da pročita da ne treba ubijati...

To sam utvrdio za ovih 10 minuta surfa po WEB-u...

Dakle, sada znamo ko je protiv...

Pozdrav, Sal@m,

GZ:
"Jer, evo 15 godina slusam kako smo: agresori, geocidan narod, kako smo prljavi, cetnici, ovakvi onakvi, i kako i na koji nacin da sticem povjerenje..."

Tako je i na "bosnjackim" stranicama: kada neko propagira mir, "oni" ga prvo zatrpavaju budalizacija/komentarima, a onda, -i banuju !

Evo, manje vise, i zasto :

http://forum.krstarica.com/threads/104062&page=1&pp=15

Pozdrav, Sal@m

Pozdrav,

OBAVJESTENJE !!! !!!

15-og Maja 2006-te, iz postanskog biroa sa Place de Marche ( pored gradonacelnikovg ureda ) biva poslata optuznica na adresu gospodje Karle del PONTE (Churchillplein n°1, The Hague). U optuznici dolepodpisani navodi da mu je gospodin Namik BUKVIC naredjivao da ubija srpske civile te da mu je poznato mjesto sabiranja mrtvih srpskih gradjana, epizode u kojima su srbi muceni, adrese, imena...

29-og Maja 206-te, iz istog postanskog biroa je poslan, jos jednom, isti dosije na adresu suda u Hagu !
Potvrda da je ova zadnja stigla u Hag mi je stigla i konzervirana je kao dokaz !

Medjutim ; niko me jos uvijek ne kontaktira…

Ustvari, kontaktiran sam od strane gradonacelnikovog biroa u Lijezu (Wily Demayer, Hotel De Vile, Liege) gdje mi je prijeceno (od strane inspectora SMETSA Jean Luka ) razlicitim sankcijama ako nastavim sa svojim (mirovnim) inicijativama ; u nasem slucaju : pozivanju BUKVIC Namika na odgovornost zbog organizovanja egzekucije srpskuh gradjana u Srajevu ’92-uge !

Ovom prilikom jos jednom pozivam sve one koji su u stanju da mi pomognu da istina izadje na djelo !

Institucije, nevladine organizacije i pojedinci me mogu kontaktirati na adresu

Armin CENGIC
F. Henaux, N° 5/4
Liege 4000
Belgique,
armincengic@gmail.com
asbluniondansladiversite@gmail.com

Unaprijed zahvalan

Armine Čengiću!
A zašto se ti ne obratiš medijima (Politika, Večernje novosti, Kurir, Glas, Danas, Blic...RTS, Studio B, Most, TV Palma, B92, i pojedinim časopisima NIN...), vladi Republike Srbije i Republike Srpske, MUP-u RS, Udruženjima boraca, Udruženjima nestalih lica, Crvenom krstu, Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, Veritasu, raznim političkim strankama u Srbiji (npr. Vladanu Batiću i DHSS)... i svim drugim organizacijama u Srbiji i Republici Srpskoj. Adrese ćeš lako naći preko Googla. I siguran sam, ako je sve što pričaš istina i ako im dostaviš potreban materijal, da će ta istina biti arhivirana na mnogo mesta i da neće biti zagubljena, a kad-tad će doći vreme da neko nešto preduzme.
Međutim, ako je nešto drugo u pitanju... onda sam skeptičan.
Pozdrav.

Zaravo Cengicu!
Ti ono rece da imas majku i slepog brata i da zive u Sarajevu?Na kojoj opstini?
Kojim kriminalnim radnjama si se bavio pre rata i sta si po zanimanju?Koje si godiste i u koju osnovnu skolu si isao?I samo mi jos reci koliko je u glavoj posti pre rata bilo govornica na "zetone"?
Pozdrav-dobronamerni Buggy :)

Buggy:
Pricekaj da odgovori pa cu ti objasniti...

Čovek optužuje nekog glavonju iz Sarajeva za ratni zločin, a ti ga pitaš gde mu žive majka i brat...
Dobro je da ga još nisi pitao koliko je keramičkih pločica bilo u WC-u u školi u koju je išao, koliko je kafića na Baš čaršiji i slično...
Jbt-e pa ko se seća koliko je telefona bilo na žetone u glavnoj pošti !!?!?!

DraGo70:
Čovek optužuje nekog glavonju iz Sarajeva za ratni zločin, a ti ga pitaš gde mu žive majka i brat...
Dobro je da ga još nisi pitao koliko je keramičkih pločica bilo u WC-u u školi u koju je išao, koliko je kafića na Baš čaršiji i slično...
Jbt-e pa ko se seća koliko je telefona bilo na žetone u glavnoj pošti !!?!?!

Pametan si Drago ali i naivan ;)
Nesvesno si skoro odgovorio o cemu se radi :)

Buggy:
Pametan si Drago ali i naivan ;)
Nesvesno si skoro odgovorio o cemu se radi :)

Ја сам се искрено понадао да је и неки несрбин одлучио да проговори о ратним злочинима које су чинили други над Србима. Ако ти у вези овог човека знаш нешто што ја не знам, реци ми...

Zdravo,

Majka i brat mi zive na Bjelavama ; u blizini Bukvica !

Ja sam se obracao vise puta sefu kabineta vlade RS (Neskovic), - uzaludno !

Sto se tice novina, mislim da su mnoge od njih kondicionirane izdavackom politikom ( i, dakle, cenzurom ! ); sto ne znaci da necu pokusati...iako su moje adrese novinarima na raspolaganju vec duze vremena !

Neke nevladine humanitarne organizacije sam vec kontaktirao, takodjer, uzalud...

ArminCENGIC:
Zdravo,

Majka i brat mi zive na Bjelavama ; u blizini Bukvica !

Ja sam se obracao vise puta sefu kabineta vlade RS (Neskovic), - uzaludno !

Sto se tice novina, mislim da su mnoge od njih kondicionirane izdavackom politikom ( i, dakle, cenzurom ! ); sto ne znaci da necu pokusati...iako su moje adrese novinarima na raspolaganju vec duze vremena !

Neke nevladine humanitarne organizacije sam vec kontaktirao, takodjer, uzalud...

Dakle,jesu li ovo odgovori na pitanja koja sam uputio "dobronamernom"Arminu?
Na koliko li se sve adresa on obratio i bas niko(pa ni kabinet vlade RS :roll: )ga ne zeli saslusati!?!Zasto nije odgovorio "dobronamerni"(na kog ste se svi ko za zadnju nadu u iskrenost sa "druge strane" primili--kojim se KRIMINALOM bavio pre rata???
Nek odgovori i ko ga je iz tog posla izbacio tj. preuzeo?Koliko je Armin muslimana po imenu optuzio u svojim postovima?Da malo razmislimo :roll: ...ima neki....Bukvic!Povezite.. :)
E sad,recite mi DraGo70 i Jomini molim vas iskreno;Da recimo zivis u Belgiji i da imas slepog brata i bolesnu majku u Sarajevu i da oni zive blizu kriminalca koji je "zna se"mnogo ljudi pobio,a uz to je u vrhu vlade pa ni nemora vise svojim rukama...
Da li biste rizikovali zivote nezasticene bolesne majke i slepog brata i optuzivali,prozivali po belom svetu i u Sarajevu tog "zlikovca Bukvica"? :roll: :?:

jomini:

I niko normalan-ne bi!!!
Nakon sto sam ga "provalio","Muja"je prestao daviti izmisljotinama.
Mi-SRBI ,smo zeljni pravde ali tesko cemo ikad do nje doci jer pobednici pisu a mi izgubismo sve zadnje ratove.Znam da ima postenih muslimana,cak i Hrvata koji se gade nad zlodelima svog "plemena" ali je sasvim razumljivo da iz patriotskih razloga i zbog osude svoje okoline nikad nece osuditi "svoje".
Poslovica kaze:priznaj pa cemo ti jos pola nadodati...
U priznavanju pocinjenog i ne pocinjenog jedino debelo prednjacimo...i nema javne osude nad kretenima koji priznavajuci najcesce izmisljene zlocine unistavaju jos vise buducnost nas i nase dece.
Nemojte ubuduce naivno nasedati na price ko od ovog Muje.-Sve da i misli tako,u Federaciji i Hrvatskoj to ne bi smeo reci...

Back