@ArminCengic..
Moram da priznam, ako je svo ovo pisanje potpuno iskreno i istinito sa tvoje strane reci cu ono sto mi nije bas u obicaju da kazem..
Ja prvi kao srbin zelim i hocu da kazem da je dosta pojedinaca iz naroda kojem pripadam pocinilo zlocine i kao takvi pojedinci treba da odgovaraju, s tim da mi Haag ne lici bas na pravo mjesto, nekako sud BiH mi je drazi ako vec moram da priznam neki sud..
Zasto sam uopste napisao ovo je u stvari razlog da se zahvalim na ovakvim stavovima gospodina Armina, mada je istinu za volju usamljen slucaj.. I sto se pomirenja tice, da su bosnjaci slicnog misljenja, Dejton bi davno bio prevazidjen i naravno pomirenje u ogromnoj mjeri uspostavljeno, ovako, na zalost usamljen slucaj, ali istinu za svaku pohvalu..
Jer, evo 15 godina slusam kako smo: agresori, geocidan narod, kako smo prljavi, cetnici, ovakvi onakvi, i kako i na koji nacin da sticem povjerenje..
Likovi poput Armina ako ih uopste vise ima doveli bi do pomirenja i dobrosusjedskih odnosa i porema njegovim stavovima i ponasanju sve prepreke i mimoilazenja bi daleko bila laksa..
No stvari su na zalost drugacije...
Bilo kako bilo, jek se nadje bar jedan iskren Bosnjak/musliman... Pa makar istina koju iznio ne isla meni u prilog..
Poz....