Otvoreni kod (open source) za veštačku inteligenciju (AI) je kao atomska bomba

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.325
Tako nešto je rekao neko ko se razume i ko je jako bitan u industriji.

Problem je taj što je mehanizam (source code) stavljen na raspolaganje svima da rade šta i kako hoće. A kao što znamo, nisu svi dobrice.

Govori se o tome da neki uče AI kako da lažu. Dakle, dobiješ odgovor na način kako ga je neko programirao (naučio).

Drugi opet koriste AI da simuliraju glas odredjenih ljudi. Postaje sve modernije da pokupe primer nečijeg glasa gde je dovoljno i 3 sekunde primera i da onda plačljivim glasom dete zove roditelje kako je u nevolji i hitno mu trebaju pare. Roditelj prepozna glas svog deteta i potrči ko iz puške da ga spase.

Zato, pazite čak i kad prepoznate glas. A ako vas neko nepoznat zove, ne upuštajte se u priču uopšte jer mogu da vam "skinu" glas.

Opensource-Tools-for-Artificial-Intelligence-AI.jpg

pa kasparov je još pre deep blue gubio od programa koji je radio na pentium I
da li je taj program bio inteligentan?
Naravno. Na neki način jeste. Trenutna AI je simulacija ljudske inteligencije. Sistem veštačkih neuronskih mreža koje uče na osnovu primera, obučavaju se. Slično radi i naš mozak. Sa bitnom razlikom. Radi mnogo brže od nas.

До сада сам имао само два питања. Прво се односило на два хардверски и софтверски идентична сервера са различитим понашањем. Понудио ми је четири сугестије, већ друга је била решење. Друго питање је било у вези штампе на шерованом штампачу са различитим оперативним системима. Ту већ иде разочарење. Од седам понуђених опција, четири сам већ искључио у самом питању, значи није пажљиво "читао". Остале три још морам да проверим, али ми не делују охрабрујуће. Видећемо.

До сада сам имао само два питања. Прво се односило на два хардверски и софтверски идентична сервера са различитим понашањем. Понудио ми је четири сугестије, већ друга је била решење. Друго питање је било у вези штампе на шерованом штампачу са различитим оперативним системима. Ту већ иде разочарење. Од седам понуђених опција, четири сам већ искључио у самом питању, значи није пажљиво "читао". Остале три још морам да проверим, али ми не делују охрабрујуће. Видећемо.
Од преостале три опције једна је решење. Значи, за сада сто посто на узорку од два питања. Остаје замерка за четири опције које су искључене у питању, али да не цепидлачим. Хвала АИ.

Back