OTVORENA HITNA POMOC ZA ZIVOTINJE U BEOGRADU...

Аман човече, зар ћу да гатам да ли жели да ме угризе или само да се игра. А и не желим ни да се игра, нећу да наскаче на мене ни да ми дира одећу њушком.
Замисли да ја идем улицом, уносим се људима у лице и тресем нос у њихову одећу.
Ваљда је слобода керољубаца ограничена мојом слободом и мојим правима.

Tu mu je vlasnik, ako si čovek imaš i moć govora. Zamoli ga, ili mu oštrije kaži da veže psa. Ako neće, objasni mu da ćeš ti da rešiš taj problem. Tek nakon toga možeš da primeniš silu, ali ne da ubiješ vlasnika ili psa.

Ovde gresis, prvo mora da postoji elementarno vaspitanje i osecaj srama, ako ugrozavamo druge, pa tek onda sankcionisanje.
Ako osoba nema srama, a vecina nas vise nema, dzabe sankcije, tj. kazne rastu, a lose ponasanje se nastavlja, pri tom raste i korupcija, jer je bolje podmititi kontrolora, nego platiti kaznu.

Tako da krivica jeste vlasnikova.

Ne možeš da utičeš na nečije kućno vaspitanje, ali država može da sankcioniše takve. Sam donesi zaključak.

Tu mu je vlasnik, ako si čovek imaš i moć govora. Zamoli ga, ili mu oštrije kaži da veže psa. Ako neće, objasni mu da ćeš ti da rešiš taj problem. Tek nakon toga možeš da primeniš silu, ali ne da ubiješ vlasnika ili psa.
Ја нисам ту да заводим ред и закон, мени је циљ да не дозволим да ме керина избалави, а док ја изговорим све то, кер је већ обавио своје..
Обично упозоравам кад сам са децом па видим да се кер без контроле мота около, али власник наравно опуштено и самозадовољно коментарише нећенеће.
Не вреди кад људи нису свесни своеј несвести.
Уствари пуно пута сам имао прилике да се уверим да се ради о крајњем безобразлуку, зато и мислим да су власници паса углавном особе које имају неке социјалне или психичке проблеме, и да им тај пас надомешта нешто што им недостаје, нека социјална или емоционална карика, зато и нису у стању да шире сагледају свет око себе.
Отиђи само на форуме о псима, прочитаћеш невероватне ствари, стављање паса испред људи, чак и испред деце..

Ne možeš da utičeš na nečije kućno vaspitanje, ali država može da sankcioniše takve. Sam donesi zaključak.

Naravno da mozemo da uticemo na kucno vaspitanje i u pozitivnom i u negativnom smislu.
Promocija negativnih modela ponasanja i uzora je bitno degradirala nase drustvo na svim nivoima, tako da je procurela i do bezobraznih vlasnika pasa. Prvo se moramo obracunati sa losim modelima ponasanja.

Kaznjavanje je drugi deo price. Najbolje funkcionisu blage do umerene sankcije, ali koje se redovno primenjuju. To znaci 500 dinara kad setas bez povodca, ali ako te vide danas 3 puta, 3 puta placas kaznu. Sve to uz pretnju velike kazne za veliki broj ponavljenih prekrsaja, kad sakupis 20-30 kazni platis 100.000 dinara.

Ја нисам ту да заводим ред и закон, мени је циљ да не дозволим да ме керина избалави, а док ја изговорим све то, кер је већ обавио своје..
Обично упозоравам кад сам са децом па видим да се кер без контроле мота около, али власник наравно опуштено и самозадовољно коментарише нећенеће.
Не вреди кад људи нису свесни своеј несвести.
Уствари пуно пута сам имао прилике да се уверим да се ради о крајњем безобразлуку, зато и мислим да су власници паса углавном особе које имају неке социјалне или психичке проблеме, и да им тај пас надомешта нешто што им недостаје, нека социјална или емоционална карика, зато и нису у стању да шире сагледају свет око себе.
Отиђи само на форуме о псима, прочитаћеш невероватне ствари, стављање паса испред људи, чак и испред деце..

Kolega guseničar... ne bi valjda da ti je "ker" iza? :eek: :lol:

У Београду хитна помоћ за животиње, а овај мора сам да се сналази и мољака около:

420266_293732607357383_100001619370733_834453_1146074089_n.jpg

Шеријат ће то регулисати боље..
Pa što ih pljuješ onda, ako misliš da je to pravo rešenje.Lepo ih dočekaš sa njihovim Allah bismilah, oni potamane sve kerove i mačke, divno, bajno, krasno, ondak ti uniđu u kuću(gde se, naravno, izuju)i kažu ti da, il' ćeš se poturčiti, il' ćete utamaniti kao one na koje si ih napujdao, pa ti biraj.Al' pošto si ih sam prizvao, sam ćeš i da birašz:lol:

Pa što ih pljuješ onda, ako misliš da je to pravo rešenje.Lepo ih dočekaš sa njihovim Allah bismilah, oni potamane sve kerove i mačke, divno, bajno, krasno, ondak ti uniđu u kuću(gde se, naravno, izuju)i kažu ti da, il' ćeš se poturčiti, il' ćete utamaniti kao one na koje si ih napujdao, pa ti biraj.Al' pošto si ih sam prizvao, sam ćeš i da birašz:lol:

Опaсуљи се, aко се ти и тaкви не опaсуљите, jедно jутро ће вaм Шипaц зaкуцaти нa врaтa и рећи дa имaте полa сaтa дa нaпустите тa керећa леглa коja нaзивaте домовимa.
И неће вaм ту помоћи никaкви керови.

Опaсуљи се, aко се ти и тaкви не опaсуљите, jедно jутро ће вaм Шипaц зaкуцaти нa врaтa и рећи дa имaте полa сaтa дa нaпустите тa керећa леглa коja нaзивaте домовимa.
И неће вaм ту помоћи никaкви керови.

Njoj će da pomogne hitna pomoć za kućne ljubimce... a tebi? Ti nisi ljubimac... nikome. :sad2:

:mrgreen:

Back