Otvaranje taxi firme

O Roku Saki

Početnik
Poruka
9
Dakle, kao sto pise u naslovu, intersuje me kako otvoriti taxi preduzece-firmu, i sta je sve potrebno. Naime, najvise me zanima da li je potrebno imati polozen drzavni ispit ili kako se god vec zove? Cuo sam negde da je osim sto morate imati dozvolu "B" kategorije, i imati Euro 3 auto, potrebno imati i polozen taj drzavni ispit, ili vec kako se zove...

Inace iz Nisa sam pa ako neko zna sta je sve potrebno neka mi pojasni.

Hvala

p.s

Ne idem do opstine zbog ovih smetova i hladnoce. Znam da ce mi tamo dati konkretan odgovor

životni savet-okani se te ideje....hvala će biti dovoljno.a može i pivo....nađi drugu zanimaciju...bilo šta...prodaja semenki je bolja...zapravo,više ćeš zaraditi ne radeći ništa nego taxirajući.a otvaranje sopstvene taxi firme je-utopija!

Cekaj sta ce tebi sve to za firmu..ne vozis ti vec za tebe drugi voze a oni ce vec imati sta je potrebno..treba drzavni..poznavanje grada i taxi dozvola koju smradovi drzava propisuju kad se moze dobiti..na svakih 10 god boga pitaj

Mislio sam da ja taksiram, a ne ljudi za mene. Opet treba taksi dozvola (firma)?
@nikbos
Razmisljao sam sta sve da radim, ali je realno jedina varijanta tenutno... Ramisljao sam o trafici, ali me na drugoj temi odvratili... Imam "zadnji voz" godina da me zaposli neko, ali nista od toga. Moram sam nesto da zapocnem. Posedujem dobar auto, pa rekoh da probam. Nemam sta da izgubim!
Uclanio bih se u neko udruzenje, eventualno kao samaostalac... mozda linijski taxi, jer mi auto ima 7 komfornih sedista... Imam par prijatelja koji rade kao vozaci kod drugih, i kazu da dobro prolaze, i to rade za dnevnicu od 20%. Opet svestan sam svega, ali me ternutno najvise interesuje treba li taj "cuveni" drzavni ispit, ili kako god

Nasao sam sta je sve poterbno...

Izvadio sam par stvari osim onih koje se podrazumevaju a tice se da ima te "B" kat, svoj auto ispravan, itd

За обављање такси-превоза предузетник, поред услова прописаних
законом, мора да испуњава и следеће услове:

1. да има возачку дозволу "Б" категорије, најмање пет година;
2. да има најмање трећи степен стручне спреме;
5. да има положен испит о познавању прописа који регулишу такси-
превоз и о познавању Града Ниша, што се доказује уверењем о
положеном испиту;
6. да му није изречена мера забране управљања моторним возилом "Б"
категорије, што се доказује уверењем које није старије од шест
месеци;
7. да му правоснажном судском одлуком није забрањено обављање
одређене делатности, односно да му правоснажним решењем о
прекршају није изречена заштитна мера забране обављања
делатности, док трају правне последице осуде, односно мере, што се
доказује уверењем које није старије од шест месеци;
9. да постоји слободно место за такси возило на такси стајалишту у
складу са програмом из члана 2 став 1 ове Одлуке.

Г) ТАКСИ- ВОЗИЛО
Члан 10.
Такси-возило којим се обавља такси-превоз, поред услова прописаних
законом мора да испуњава и следеће услове:
8. да је произведено минимално у складу са условима прописаним
нормом "ЕУРО-3" у погледу издувне емисије, а од 1. јануара 2012.
године у складу са условима прописаним нормом "ЕУРО-4",
односно да испуњава услове у погледу издувних емисија из
наведених норми;

Posebno mi je cudna tacka 8. Sto bi trebalo da znaci da moram da imam vozilo Euro 4. A znam da su svi taksisti u Nisu morali do juna prosle godine da proene vozila u Euro 3. I sta sad. Da oni ostanu sa starim vozilima, a novi taksisti da kupe novija...

ma zasto da ne ako covek misli da tu ima zarade ,ne moze mnogo da izgubi kod mene (u pirotu)ih ima milion :) a i dalje svi rade tj voze cak svi pokupovase nova auta doduse tipa dacia punto itd.Dobro se raspitaj i ako vidis racunicu kreci i meni slicno pada na pamet zato i citam ove posove

Ja sam taxista u Novom Sadu u regularnom udruženju, plaćam porez i članarinu i mogu Vam reći da kao dodatni posao (ili osnovni) nije loše (zavisi kolike prohteve imate). Uglavnom jednu nedelju radiš za sebe, drugu za poreze i tako u krug. Pošto je gorivo sve skuplje gledaš da se odmah parkiraš na prvu taxi stanicu i čekaš najbliži poziv, pa makar i ništa ne zaradio.
Moj savet Vam je da prvo pitate u nekom taxi udruženju da li bi Vas primili, pa tek onda da položite ispit i prikupljate papire (što može da potraje i po 2-3 meseca).
Kod nas je polaganje ispita o poznovanju grada 23.000,00din. Gledajte da Vam auto ima normalnu potrošnju. Taximetar je oko 80eur. Radio stanica oko 120eur. Tablu bi trebalo da dobijete. Pristupninu udruženju plaćamo oko 250eur. na 5 mesečnih rata. Sad nam traže pri registraciji, na registarskim tablicama, da imamo poslednja dva slova TX (ne znam koliko se još za to doplaćuje pri registraciji, ako se doplaćuje). Za plaćanje svih administrativnih taksi odvojite jedno 5-6.000,00din.
i eto taxista se lako postaje :)

Back