Otvaranje marketa

daca357

Zainteresovan član
Poruka
117
Dosao sam do lokala od 105mkv u najstrozem centru jednog manjeg mesta ,magacin mokri cvor su nesto manje od 20mkv znaci cist lokal oko 85 mkv ,planiram da otvorim tu prodavnicu robe siroke potrosnje ,kako je mesto manje [oko 12-15000 stanovnika ] veliki lanci supermarketa jos nisu stavili svoje kandze na njega , rade samo nekoliko manjih marketa i dosta onih starih malih prodavnica sa velikim cenama tako da ne bih imao neku konkurenciju ,
Pored cene lokala i njegove kompletne dosta moderne restauracije imam u vidu i nabavljanje inventara [koji nije nimalo jeftin ali sta ces] Ali nesto drugo me brine ne znam koliko novca mi treba za robu da se napuni takav lokal ???
Svestan sam da niko ne zna koliko treba bas tacno ali ako je neko cuo koliko treba za neki manji ili veci pa bi srazmerno tome dosao do neke okvirne cifre a neizmerno bih cenio ako neko vec ima prodavnicu da mi da informaciju.
Pozdrav i unapred hvala na odgovorima.

bolje otvori klub ili kafić, posebno ako u tom manjem mestu nema mnogo mesta za izlazak (pod uslovom da ima ko da izađe). možeš da iskombinuješ klub sa drugim namenama, recimo vikendom prikazuješ filmove (kupš projektor i platno)...mislim da ti je oko marketa veća zaebancija sa porezima i dobavljačima, mada opet ne znam kakvo je mesto moža bi baš market sa konkurentnim cenama bio dobar biznis.

Vidi ovako rodjeni niko ti ne moze dati tu informaciju koliko ti treba novca za pocetak jer to zavisi od vise stvari prvo i najosnovnije je da bi u pocetku bilo dobro da kesiras dobar deo robe kako bih dobio bolju cenu odnosno rabat ti ces naravno napraviti ugovor sa par veleprodaja koje ce te snabdevati robom ali uvek je preporucljivo za start recimo da grunes oko 3 000 eura u kesu i da te napune robom pa pored toga ce posle da ide roba na odlozeno placanje sto zavisi dalje od veleprodaje do veleprodaje kakvi su uslovi i koliko ce te cekati bilo kako bilo oni su na sigurnom jer ces im dati menice prilikom sklapanja ugovora pa u slucaju da kasnis poslace ti opomenu a ako i dalje ne izvrsis uplatu naplatice sami znas vec kako to ide.. ne smes ali ne smes imati ispod 1200 artikala u kasi da bi iole moglo da se kaze da si dobra radnja.Ne znam kako stojis sa policama fiskalnom kasom i opremom nekako to je malo zaebano kad ti odjednom treba sve... moram da ti napomenem da ce ti u celoj prici najveci neprijatelj biti veresija vidim napomenuo si da se radi o manjem mestu a to je idealna podloga da te oderu da kazem prijatelji auh u malim mestima svi su jedni drugima kumovi prijatelji i rodbina i znas bice onaj sistem ma pisi me platicu znas me nasi smo toga se cuvaj a videces setices se nekad sta sam ti napisao dalje ako planiras da drzis cigarete za to ti treba posebno odobrenje - licenca- koju neces dobiti ukoliko si kaznjavan ili krivicno gonjen a cigarete su u radnji bitna stavka pa ti sad vidi hoces li radnju prijaviti na sebe ili suprugu i tako dalje.
Ne znam sta bih ti jos bilo interesantno oko ove price ako se necega jos setis konkretno slobodno pitaj tu smo ove neke brojcane podatke koje sam ti dao nisam rekao bez veze bavim se trgovinom i u tom sam poslu mnogo godina pozz.....

Poslednja izmena:
bolje otvori klub ili kafić, posebno ako u tom manjem mestu nema mnogo mesta za izlazak (pod uslovom da ima ko da izađe). možeš da iskombinuješ klub sa drugim namenama, recimo vikendom prikazuješ filmove (kupš projektor i platno)...mislim da ti je oko marketa veća zaebancija sa porezima i dobavljačima, mada opet ne znam kakvo je mesto moža bi baš market sa konkurentnim cenama bio dobar biznis.[/QUOT

Kada sam kupovao lokal napomenjeno mi je da je jos pre mnogo godina dobijena saglasnost od stanara (posto je u pitanju neka manja zgrada) za sve delatnosti osim ugostiteljstva ,ali i imam nesto inventara za radnju posto sam lokal kupio od trgovinske firme na privatizaciji koja je tu radila oko 30 godina kupio sam i nepokretnu imovinu u paketu ali retko sta je u upotrebljivom stanju ,znaci lokal je kao ,,razradjen ,, za trgovinu...

Prodavnice pucaju samo tako ma gde da su. Opstaju veci lanci i hipermarketi.jedan od razloga je ucenjivacko uvaljivanje robe tj nemozes da narucis ono sto se prodaje bez celog asortimana pa ti onda prodje rok a valute stigle na naplatu i ne pitaj. Ako si nasledio lokal najbolje da ga izdas pod kiriju i nakrivis kapu!

Vidi ovako rodjeni niko ti ne moze dati tu informaciju koliko ti treba novca za pocetak jer to zavisi od vise stvari prvo i najosnovnije je da bi u pocetku bilo dobro da kesiras dobar deo robe kako bih dobio bolju cenu odnosno rabat ti ces naravno napraviti ugovor sa par veleprodaja koje ce te snabdevati robom ali uvek je preporucljivo za start recimo da grunes oko 3 000 eura u kesu i da te napune robom pa pored toga ce posle da ide roba na odlozeno placanje sto zavisi dalje od veleprodaje do veleprodaje kakvi su uslovi i koliko ce te cekati bilo kako bilo oni su na sigurnom jer ces im dati menice prilikom sklapanja ugovora pa u slucaju da kasnis poslace ti opomenu a ako i dalje ne izvrsis uplatu naplatice sami znas vec kako to ide.. ne smes ali ne smes imati ispod 1200 artikala u kasi da bi iole moglo da se kaze da si dobra radnja.Ne znam kako stojis sa policama fiskalnom kasom i opremom nekako to je malo zaebano kad ti odjednom treba sve... moram da ti napomenem da ce ti u celoj prici najveci neprijatelj biti veresija vidim napomenuo si da se radi o manjem mestu a to je idealna podloga da te oderu da kazem prijatelji auh u malim mestima svi su jedni drugima kumovi prijatelji i rodbina i znas bice onaj sistem ma pisi me platicu znas me nasi smo toga se cuvaj a videces setices se nekad sta sam ti napisao dalje ako planiras da drzis cigarete za to ti treba posebno odobrenje - licenca- koju neces dobiti ukoliko si kaznjavan ili krivicno gonjen a cigarete su u radnji bitna stavka pa ti sad vidi hoces li radnju prijaviti na sebe ili suprugu i tako dalje.
Ne znam sta bih ti jos bilo interesantno oko ove price ako se necega jos setis konkretno slobodno pitaj tu smo ove neke brojcane podatke koje sam ti dao nisam rekao bez veze bavim se trgovinom i u tom sam poslu mnogo godina pozz.....

Pa kao sto sam naveo u zadnjem odgovoru imam nesto opreme za prodavnicu ali jedino sto je upotrebljivo su gondole ali nemam ih dovoljno a nisu ni jeftine ,kase ,pultove, rashladne vetrine, korpe vage ce kupiti kao i ostatak inventara i dosao sam do racunice da samo za inventar trebam dati oko 5000e u to sam uracunao dodatne gondole ,police za hleb i voce i neke prostije police za magacin vagu sa stampacem ,rashladne vetrine za mlecne proizvode , pica ,sladolede i zamrznute proizvode jer jos ne znam dali cu moci nesto dobiti i od proizvodjaca.onda bar 4-5 metra rashladne vetrine za suhomesnate proizvode korpe kolica i za kasu planiram da uzmem fiskalni stampac sa onim kompjuterom samo oni se krecu od 500do 2000e i sve to mi nije problem planiram da ulozim solidnu sumu novca ali nailazim na razne (resive) probleme .Sto se tice robe ne znam sta da radim posto sam planirao da radim na sto manju zaradu tj na kolicinu ,ako uzmem na odlozeno cena je veca i to bi mi oduzelo deo zarade koje planiram .zelim da prodavnica bude prepuna razne robe po ugledu na mnogo vece markete i da sva roba bude moja pa me zanima koliko okvirno treba za lokal 80mkv znam da ce svako reci zavisi sta hoces, koliko artikla i to je ok nije isto dali ces prodavati prsutu od 3000din ili posebnu kobasicu od 300din koliko ces robu imati u magacinu itd ali sam mislio da ako neko ima dobro snadbevenu prodavnicu od npr 40 mkv kolko mu vredi celokupna roba u prodavnici da bi mogao da ocenim koliko teba meni ?
pozdrav

Back